Şimdi Ara

Asus P5 Q SE 4 GB Ram İçin Bilgisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Soruyu yanıtlayacak arkadaşlar lütfen varsayımlar ile, sadece yanıtlamış olmak için yanıtlamasınlar. Herkese şimdiden teşekkür ederim.

    Elimdeki Asus P5Q SE serisi anakartımı daha performanslı kullanmak istediğim için mevcut 1+1+1+1=4 GB ram miktarımı 8 veya 16 GB çıkartmayı düşünüyorum. Anakart 4 SLOT, SS/DS DDR 2 1066 MHZ 16 GB ram desteğine sahip. Malumunuz eski bir kart olduğu için ram destek listesi de epey eski, yani o listeden faydalı bir bilgi çıkma ihtimali yok. Bu konuda iki sıkıntım mevcut.

    1. Piyasa da bu alete takıldığından %100 emin olduğunuz (kendinize veya arkadaşınıza veya herhangi bir şekilde takıldığını kesin olarak bildiğiniz) 4 GB ram marka ve model bilgisi ihtiyacım var. Öncelikli amacım 4+4+4+4= 16 GB olarak kullanmak. O yüzden sadece 4 GB ram marka ve modeline ihtiyacım var.

    2. Olarak ise piyasa da bir dolu 4 GB sıfır ram dolaşmakta. Ancak hepsinin ortak noktası "SADECE AMD ANAKARTLAR İÇİNDİR" yazısı oluyor. İşin sırrını bir türlü çözemedim, nedir bu "SADECE AMD ANAKARTLAR İÇİNDİR" hikâyesi Allah rızası için biri beni teknik manâda aydınlatsın lütfen. Anakart destek listesinde 4 GB KINGSTON marka ram desteği mevcut, acaba bu güne kadar bu "SADECE AMD ANAKARTLAR İÇİNDİR" yazılı olan ramlerden takıp çalıştırabilen bir arkadaş olmuş mudur merak ediyorum.

    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 4 Haziran 2016; 19:16:34 >







  • Forumun düştüğü şu içler acısı hâle bak. Koca forumda kullanan ya da ileri düzeyde bilgisi olan kimse kalmadı mı yahu. Birde çıkıp çıkıp "açlık snırında yaşayan 30.000.000 insan var diye zırıldanıyorlar. Her kes 3.000-4.000 TL lik sistem kullanıyor, memlekette 775 pin işlemcili DDR 2 anakart kullanan bir ben kalmışım, hâlâ ağlanıyorlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.