Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (569. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
97
Favori
784.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Desteklemiyor SATA2 SSD almanız lazım. Ofis için işinizi görür ama oyun performansı beklememek lazım artık.
  • Ssd de hatrı sayılır bir performans artışı görürsün. Benim tavsiyem Samsung Evo 860 250 GB. Kuzenimin bilgisayarına takmıştım. Memnunda kalmıştık. Kendi cihazımda Toshıba Ocz 240 Gb var performansı Samsung kadar iyi değil.
    Kendi bilgisayarımda (N53 sn sz002v) 4 GB rami 12 GB yükselttim. Ssd ile birlikte gayet iyi oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • N53sn sx202v bilgisayarıma 240gb ssd ve ram 8gb yükselttim. Çok memnun kalmıştım ki birde biosu update edeyim dedim.durum içler acısı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios chipini soktum lakin full biosu bulamıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elinde bios programı olan varsa yardımcı olabilirmi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taz_07

    Merhaba arkadaşlar elimde ASUS N53SN-SZ007V 1 yıl öncesine kadar canavar gibi kullandığım bilgisayarın kardeşimin 2 yıllık kullanımı sonucunda canına okumasıyla bir kaç değişiklikle sorunumu çözme ihtimali aklıma geldi.
    Hala HDD kullanmam ve hala üzerindeki 4gb ram ile kullanmam bu makineyi maksimum performansa çıkarmamı engelliyordu.

    Bir bilgisayarcıya danıştım.
    240gb SSD takalım
    HDD ni dvd bölümüne ekleyelim
    Birlikte kullan
    Birde ramle destekleriz demesiyle oluşan kararlılık için siz kullanıcıların bu konuda hangi markalar ve ürünlerini kullandığınızı öğrenmek istedim. Önerileriniz nelerdir. Ram ve harddisk dışında ne tür değişimler yapabilirim önerilere açığım yardımınıza ihtiyacım var
    n53 sn sz013v modelini kullanıyorum. 6 gb ramli olan model.

    hyperx 240 gb ssd ile yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum ve çok da memnunum. 2 ay kadar önce de +2 gb ram takviyesi yaparak 8 gb ram e çıkarttım.

    bildiğim kadarıyla ssd ye sistemi kurup, depolamayı bu disc üzerine yapmamaya özen göstermeniz. ssd ler çok fazla yazaya silmeye gelmiyorlar.

    uygun fiyatlı 1 tane daha bulsam n53 bir daha alırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Frequence

    Elinde bios programı olan varsa yardımcı olabilirmi.
    2 hafta kadar önce olmayacak bir şey oldu ve adaptör kısa devre yaptı ve sonrasında cihaz açılmadı. Ana kartta olmasından şüphe ettim. Sanırım sorun biosdaymış, İstanbul Anadolu yakasında tavsiye üzerine bir yere götürdüm. Cihazın bios pilini çıkartıp, başka bir alette güncelleme yaptılar. bu söylediğim alet istasyon gibi bir şeydi.
  • Ben n53sv sx837v modelini 2011 den beri kullanıyorum bilgisayar daha geçen sene sorun çıkarmaya başladı çok aşırı yavaş açılıyor süre tuttum 3 dk 11 sn de masaustu ekrani anca geliyor ne yapmami önerirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EgehanDH E kullanıcısına yanıt
    Eğer Windows 7 kullanıyorsanız ( windows 10 da görev yöneticisini açıp başlangıç sekmesini açıyorsunuz) çalıştır a msconfig komutunu yazıp başlangıçta açılan programlardan antivirüs programı, elan touchpad, wireles consol 3 programı haricini devredışı bırakırsanız bir miktar daha hızlı açılır. Yazdıklarım harici başlangıçta açılmasını istediğimiz program varsa onu devredışı bırakmayın. Ayrıca harddisk cihazın üzerinde gelen harddiskse artık yenileme vakti gelmiş olabilir. Ssd takarsanız normalden daha hızlı açılır. Benim cihazımda ssd ve windows 7 var . Söylediğim ayarları yapıp kullanıyorum 35 40 sn de açılıyor.( ilk aldığımda orijinal hdd ile 1dk 20 ile 30 sn arası açılıyordu) Advence sytem care yazılımınıda kullanıyorum. Programdan optimizasyon yapınca bilgisayar biraz daha iyi çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9 sene oldu şaka gibi be...
    Benimki hala çalışıyor çünkü oyun oynamazdım kendisiyle pek. 1800 tl ye almıştım 1000 dolar yapıyordu o günkü kur ile.

    Şimdi bu tarz 1 laptop 6000 tl yapar...

    Bu laptobu alanların %80i hayatta o parayı veremez şimdi.

    Bildiğin fakirleştik be...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bu laptop işleri sayesinde bu site ile tanışmıştım ve üye olmuştum 😅😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar ben de uzun süredir n53sn sz013v laptop modelini kullanıyorum. uzun süreçte çok sorun yaşamadığım bilgisayarımın bi bakımı hakettiğini düşünmeye başladım içini temizletmeye bi format attırmaya karar verdim bu süreçte de ssd takabilir miyim diye biraz araştırma yaptım. şimdi birkaç sorum olacak ;
    1- bu pc modeli anakartına ssd takarsak hdd nin yerine takılması gerekiyormuş sanırım hdd de dvd yerine takılıyormuş bu şekilde takarsak dvd kullanılamıyor mu ?

    2- ssd olarak aldığımız modellerden benim bilgisayarıma sata 2 ve 3 ikisi de uyumlu mu , hangisini almalıyım ?

    3- son olarak daha önce hiç laptop içini açmamış biri olarak kendim bu işe girişmeli miyim yoksa bunların hepsini düzgün bi servis bulup oraya mı yaptırmalıyım ?

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar, N53sv-Sx182V modelini kullanıyorum. Hdd için kızaklı yuva almayı düşünüyorum, kullanan varsa, dvd boyutu kaç mm acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 sene olmuş bu bilgisayarı hala kullanıyorum. 5 senedir içerisinde 120 gb ocz vertex 4 ssd takılı. 8gb ram var. bu arada n53sn modellerinde ssd girişi sata 3 destekliyor yani 6gb/s. fakat şunu merak ediyorum. bilgisayarın içini tamamen açsam bu yeni çıkan m.2 modelleri destekler mi ? içini açıp bakan var mı acaba o tarz bir soket var mı ?
  • Arkadaşlar 720p ekranını 1080p ile değiştirmeyi deneyen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N53SV modeli bulunuyor elimde, yedek parça ihtiyacim var temin edebilecegim bir yer var midir? Anakart ve güç kartini birbirine baglayan kablomda sorun olustu, yenilemem gerekiyor ancak bulamadim bir türlü



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrblar arkasdaşlar, çocuklar evde kalınca bilgisayara sardılar, oyun oynayamayınca playsation istiyorlar. Bende Asus N53SV-SX925V emektara sandisk 240 gb ram taktırdım .Bilgisayar açılış falan süper oldu. Takan bilgisayarcı bunun ekran kartı ndivia 2 gb, 4 tane RAM girişi var, 8gb lık 4 ram tak 32 gb ramla süper oyun bilgisayarı olur dedi. N11 de model yazınca 319 liraya kingston 8gb ram çıkıyor.https://urun.n11.com/bellek-ram/asus-n53sv-sx925v-n53sv-sz676v-8gb-ddr3-ram-notebook-bellek-P417416171
    Bunlardan iki tane alsaam, 6 gb ram de üzerinde var, işe yarar mı? 4 tanesi 1250 lira çok pahalı olur. Başka marka model ve tavsiyeniz var mı? Saygılarımla




  • Yok mu bir bilen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TatarSüvari

    Mrblar arkasdaşlar, çocuklar evde kalınca bilgisayara sardılar, oyun oynayamayınca playsation istiyorlar. Bende Asus N53SV-SX925V emektara sandisk 240 gb ram taktırdım .Bilgisayar açılış falan süper oldu. Takan bilgisayarcı bunun ekran kartı ndivia 2 gb, 4 tane RAM girişi var, 8gb lık 4 ram tak 32 gb ramla süper oyun bilgisayarı olur dedi. N11 de model yazınca 319 liraya kingston 8gb ram çıkıyor.https://urun.n11.com/bellek-ram/asus-n53sv-sx925v-n53sv-sz676v-8gb-ddr3-ram-notebook-bellek-P417416171
    Bunlardan iki tane alsaam, 6 gb ram de üzerinde var, işe yarar mı? 4 tanesi 1250 lira çok pahalı olur. Başka marka model ve tavsiyeniz var mı? Saygılarımla
    hocam ben 10gb yapmıştım enson ram i.
    süper oyun bilgisayarı demek biraz abartı olmuş 2gb ekran kartıda olsa yaklaşık 10 sene önceki kart yetersiz gelebilir.
    bilgisayarcınıza sorun. elinde çıkma ikinci el vardır ram. ondan temin edin çok daha hesaplı olur. ben ram takviyesi yaparken öyle yapmıştım. en azından bir sıkıntı yaparsa muhattap olacağınız bir yer olur. sıfır almak çok mantıklı değil bu fiyatlara.




  • TatarSüvari T kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarlarda oyun performansını etkileyen kilit parçalar işlemci ve ekran kartıdır. Laptoplarda bu bileşenlerin değişimi mümkün değildir.
    RAM boyutunu arttırmak bilgisayarı bir nebze rahatlatır ama gözle görülür bir performans artışı sağlamaz.
    Bu yüzden bu bilgisayara RAM almak pekte mantıklı olmayabilir. Yinede almak isterseniz eski RAM boyutunuzla birlikte toplamda 10-16 gb arası bi değer hedeflemeniz gayet yeterli olacaktır.
    Eski RAM ile birlikte kullanacaksanız RAM alırken DDR, MHz ve CL değerlerini eski RAM'inizle aynı olmasına dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Alpin -- 7 Nisan 2020; 10:51:1 >
  • 
Sayfa: önceki 567568569570571
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.