Şimdi Ara

||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ (566. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.539
Cevap
97
Favori
784.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzun süredir W10 kullanıyorum ses kartı ile ilgili hiç sorun olmadı. Benim bilgisayarımda driver kurmaya gerek kalmadan çalıştı. Kurulmayanlarıda asusun driver programını uyumluluk modunda çalıştırarak kurdum sorunsuz çalışıyor. Tek sıkıntı son windows güncellemesinden sonra harici ekran kartının sürekli çalışıyor olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F3EE5A1B -- 6 Haziran 2018; 13:18:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Riobolt R kullanıcısına yanıt
    bu sorun bende de var 1803 güncellemesi ile windows tuşu çalışmıyor şu an. mail uygulaması da çalışmıyor.
    önceden ekran kartı devre dışı yapıp etkinlestirdiğimde mavi ışığa dönüyordu.
    şimdi "nvidia gpu etkinliği" simgesinde calısan program yok ama gpu çalışıyor.
    "NvOptimusTestViewer" ve "NvGpuStateViewer" da sürekli açık gözüküyor.
    win7 de yüklü orda güncel sürücülerle bir sorun yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pc ile gelen Cd nin içindeki driverlar Windows 10 u destekliyor mu?windows 10 kurdum ancak bende desteklemesi ses driverı kaldı ses gelmiyor pc den ne yaptıysam olmadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyumluluk modunda çalıştırınca ekran kartı hariç hepsi yükleniyor. Ekran kartı driver larını da windows update ten yükleyebilirsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harici ekran kartı takabilen var mı bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
  • ekran kartının devamlı çalışma sorununu
    biostan Intel AES-NI Enabled ise Disabled yapıp kaydedin. olmazsa Intel Virtualization Technology de aynı şekilde deneyin. Bende bu şekilde mavi ışık oldu. Sanal makine kullanıyorsanız bu ayarları kapattığınız icin hata verir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bkamber kullanıcısına yanıt
    İsletim sistemi w10 muydu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • W10 da harici ekran kartı sürekli çalıştığı için ( sürekli beyaz ışık yanıyor ve fan sürekli sesli çalışıyor du) 2 ay önce w7 ye geri döndüm. Şimdi bilgisayar gayet sessiz ve mavi ışık yanıyor.
    W10 kullanıp harici ekran kartı sorunu yaşamayan var mı? Son güncellemelerle düzelme oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F3EE5A1B -- 5 Ağustos 2018; 12:15:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet win10. önceki mesajlarda yazmistim. win7 de var pc de orada sorun yok win10 1803 guncellemesinde olmustu bu. ayrica linuxte de nvidia 390 sürücüsü sorunlu. 3 sistemde yüklü bende. Sanal os icin de virtualbix veya vmware kullaniyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bkamber kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sorun düzelene kadar w7 den devam edicez ozaman

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,
    Aynı sorunu bende yaşadım sanırım sorun windows kaynaklı değil 1803 sürümde iken nvidia 388.59 sürücüsünü kullanmaktayım ve problem yok.
  • Selam arkadaşlar,

    Forumu dün ilk defa ziyaret ettim bugün sadece yorum yazmak için üye oldum.

    2011 de almıştım pcyi son bir senedir sürekli sorunlar kasılmalar (youtubeda video izlerken bile) ses kısıklığı gibi bir çok sorun yaşıyordum, çoğu zaten forumda bahsedilmiş. Çözüm olarak win7 üzerine microsoftun sitesinden win 10 güncellemisin indirerek yükselttim. Daha sonra disk birleştirme yaptım. Ardından yine forumda yazıldığı gibi bir çok uyumsuzluk sorunu karşıma çıktı. Windows tüm sürücüler güncel desede gerçekten son sürücüleri bulup yükleyemiyor.https://drp.su/tr/laptops/asus/n53sn?os=windows-10-x64 bu linkten bir program yardımıyla tüm sürücüleri otomatik yükledim. Ses, wireless, takılmalar ve diğer tüm problemlerim ortadan kalktı. Belki sizlerede yardımı dokunur bi deneyin.. Hakkaten çok sağlam makinaymış bir kaç defa düşürmüştüğüm bile var hala canavar gibi ölüyü dirilttik driverlar sayesinde :)




  • Bende şöyle bir sorun paylaşmak istiyorum:
    Bilgisayara USB üzerinden W7 yüklerken BİOS'ta USB'leri gördüğü halde format işlemine başlamıyor siyah ekranda kalıyor öyle. USB'leri farklı bir laptopta denedim çalışıyor. Sizce nedir problem?
  • Arkadaşlar merhaba ben laptobu uzun bir süredir temizletmedim. Anakartı çıkarmadan fanları temizlemenin bir yolu var mıdır? Videolarda hep anakart söküyorlar. Yardımcı olabilecek biri var mıdır?
  • Biyoreaktör kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Klavyenin bulunduğu bölümü(klavyeyi yerinden çıkarmaktan bahsetmiyorum) söküp en küçüğünden bir resim fırçası ile fanın kanatlarını temizlemeyi deneyebilirsin. Temizlerken elektrikli süpürge ile çıkan tozları çekerseniz daha iyi olur. Elektrikli süpürgeyi kasanın yan kısmındaki ızgaralara tutarak orada biriken tuzların bir kısmını da temizleyebilirsiniz. Arkadaşımın Acer bilgisayarında söylediğim teknik ile temizledim ve işe yaradı. Kendi bilgisayarımı (Asus N53) komple söküp fanı temizlemiş ve macunları yenilemiştim. %100 olmasada bir miktar fayda sağlayacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçenlerde harici ekran kartı mini pcie den bahsetmistim. epey oldu sanırım :/ pc min fanını temizledim, termal macun çektim, ince ince tozunu aldım. (fan kutusunun ızgara ile ayrılan yeri çok toz tutuyor.) Kabloları kontrol ettim, hoperlerin birinden ses gelmiyordu.
    En son olarak da mini pcie usb ceviren entegre uzerinden usb wifi bagladım kullandım, bluetooth alıcı da denedim aynı şekilde. usb bellek ve kart okuyucu da normal usb gibi kullanılabiliyor. Bu sayede 2. usb 3.0 yapılabilir. bt wifi kullanmayıp ethernet kablosu kullanılabilir yada tak çıkart usb wifi kullanışlı olabilir. Bizdeki pcie card wireless ac destegi yok bt 4 ble yok daha iyi wireless card takılabilir. yada bunun yerine 4g lte ve gps card da takılabilir. Ya da mini pcie extender da kullanarak dvd yerinden uzatabiliriz.
    (ben usb 3.0 m/f kablo ile ssd nin yanından usb çıkışı düşünüyorum yada wireless ac ad ve bt5 destekli pcie card).
    Ekran kartına gelecek olursak; ekran kartı gücünü dısardan harici alıyor 6pin,8pin vs. data için belli başlı modellere kadar destek sağlayabilir. Linuxte yuva sorunu yok gibiydi usb riser pci expresste, windows10 da donanım uyumsuzluğu vardı. windowsda aygıt yoneticisi ekran goruntusu almistim linux icin de almıstim firsat bulursam bi dahaki sefere yükleyebilirim.
    Video isteyenler olmuştu, en azından teldeki fotolar silinmeden atayım dedim.
    İyi forumlar 👋
     ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ
     ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ ||| ASUS N53(SN-SV) SERİSİ KULLANICILARI KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkamber -- 28 Ekim 2018; 2:53:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hocam merhaba, zorda olsa fan parçasını çıkardım ordan havalandırmayı temizlemeye çalıştım. 4 senedir filan hiç temizlenmemişti. Çıkış ızgarasının % 20 si çalışıyodu buda makinanın çok ısınmasına sebep oluyodu. Temizlemeden sonra ızragalar ve fan % 70 civarı çalışıyo şaka gibi makina artık ısınmıyo sanki. Bide termal macun filan sürsem neler olucak ama makina eski cesaret edemiyorum. Dışarda da yaptırmaya korkuyorum. Tavsiye için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyoreaktör

    Hocam merhaba, zorda olsa fan parçasını çıkardım ordan havalandırmayı temizlemeye çalıştım. 4 senedir filan hiç temizlenmemişti. Çıkış ızgarasının % 20 si çalışıyodu buda makinanın çok ısınmasına sebep oluyodu. Temizlemeden sonra ızragalar ve fan % 70 civarı çalışıyo şaka gibi makina artık ısınmıyo sanki. Bide termal macun filan sürsem neler olucak ama makina eski cesaret edemiyorum. Dışarda da yaptırmaya korkuyorum. Tavsiye için teşekkür ederim.
    Merhaba benim bilgisayarımda 7 yılı devirdi daha önce hiç temizlik yapılmamıştı veya macun değişimi bu sebeple ısınma oluyordu ayrıca pcyi çok yoğun kullanmadığım için ssd takviyesi de yapmamıştım şu an pc evrim geçiridi diyebilirim ucuz diye aldığım ssd vadettiğinin üstünde performans veriyor okuma sıralı 540 yazma 520 model kingston a400 yani kısacası termal macunda epey kritik bir değişken ısınmada kesinlikle değiştin. Birde arkadaşlar üstte bir arkadş da bahsetmiş olduğu sürekli iki ekran kartı arasında değişim canımı epey sıktı fakat bi şekilde çözdüm belkş sizede yardımcı olur driver uninstaller adlı programla driveri güvenli modda kaldırdım sonra pc kendi mi yükledi ne yaptı tam anlamadım ama sorun çözüldü enetegre kartta sağlıklı olarak iiliyor cihaz gerçekten bu ürün en memnun kaldığım elekjronik cihazlarda. Sağlıcakla.




  • painkiller26 P kullanıcısına yanıt
    Ssd için geç bile kalmışsınız ben zamanında amazondan pny marka ssdyi 150 liraya almıştım.(240 gb) Yaptığım en doğru alışverişti heralde. Macun işini ben yapamam. Makinanın eski olması sebebiyle dışarıda da toparlayamazlar diye korkuyorum ki şuan için yeni bir makina alma şansım da yok. Driverlarla ilgili önemli bir sorun yaşamadım şuana kadar sadece touchpad kapanmıyor. Tam temizlik ve macun yenilemesini yapsam makina ilk günkü haline döner heralde.
  • Biyoreaktör kullanıcısına yanıt
    ben daha önce kendi bilgisayarına bu işlemleri yapmış bir arkadışımla yaptım macun işi bence zor değil ama ekran kartı yüzeyi çok uğraştırıyor özel izopropil alkol olmasına rağmen.
  • 
Sayfa: önceki 564565566567568
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.