Şimdi Ara

ASUS Memo Pad HD 7 [Kullanıcı Kulübü]-[AnaKonu]-[Rom]-[Driver]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.479
Cevap
61
Favori
247.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ASUS Memo Pad HD 7 [Kullanıcı Kulübü]-[AnaKonu]-[Rom]-[Driver]


    CPU: 1.2GHz Quad-Core ARM Cortex-A7
    GPU: PowerVR SGX 544MP
    RAM: 1GB DDR3L
    Depolama: 16GB/32GB
    Ekran: 7" WXGA (1280x800) IPS panel, 216ppi
    İşletim Sistemi: Android 4.2.1 Jelly Bean
    Kamera: 5.0MP arka kamera, 1.2MP ön kamera
    Video:1080p
    Ses: Stereo
    Kablosuz: WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0, gps
    Arayüz: Micro USB, kulaklık çıkışı/mikrofon, kart okuyucu (Micro SD maks. 32 GB)
    pil: 15Wh Li-polimer, 3950mAh
    Boyutlar: 196.8 x 120.6 x 10.8 mm (GxDxY)
    Ağırlık: 302g


    Arkadaşlar Kullanıcı Kulübü olarak Asus Memopad HD 7 'ye dair deneyimlerinizi,tabletin artıları ve eksilerini paylaşalım.Ürünü almayı düşünen kişilere rehber olsun....


    Bazı arkadaşlar konu çorba olmuş dedi.Bende daha net olması için herkesin güncelleme sorununa çözüm olacak serkan aydoğan adlı arkdaşımızın orjinal rom atma makalesini sitenin en başına eklemeyi uygun gördüm...

    Orjinal Rom Atma

    Asus Memo Pad HD 7 orjinal firmware atma (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2339895&page=30 sitesinden alıntı)
    Resimleri tekrar buraya linklemiyorum Türkçe anlatımını yapıyorum orjinal anlatımda resimler gayet açıklayıcı.
    USB sürücü:
    Önceliklehttp://forum.xda-develo...howthread.php?t=2206421 linkle verilen USB sürücülerini bilgisayarımıza yüklüyoruz Ben garanti olması için USBdeview programı ile daha önce kurmayı denediğim tüm mediatek sürücüleri kaldırdım. Daha sonra buradaki install driver programı ile sürücüleri kurdum. Kurulumsuz sürücü dosyalarını yüklemek zor oluyor. çünkü nedense tabletinizi bağladığınızda aygıt yöneticinizde 1-2 saniye görünüp yok oluyor ardından da tablet kendiliğinden açılıyor. bu sürücüyü kurunca da aygıt yönetisinde birşey gözükmüyor bende yükleme yaparken ortaya çıkıyor.,

    Gerekli programlar:
    Bilgisayarımıza firmware atacağımız program olan flashtoolhttp://tr.rghost.net/49370899?r=939 ve stock ROM umuzuhttp://rapid.ufanet.ru/11135958 indiriyoruz.

    Firmware atma:
    1. Flashtool programını açıyoruz, Scatter_Loading butonunu tıklayarak "firmware/signed_bin" klasörünün içinde bulunan "MT6589_Android_scatter_emmc" dosyasını seçiyoruz. dosyayı seçtiğimizde name kısmında tüm kutucuklar işaretleniyor.
    2. Flashtool programının üst menüsünden "window" menüsüne girerek "write memory" seçiyoruz. Programın üst sekmesinde "write memory" kısmı aktif oluyor. Bu bölüme giriyoruz.
    Open RAW tıklayarak yine "signed_bin" klasöründe bulunan "sro-default-lock-sign.img" dosyasını seçiyoruz. "Memory Settings" kısmında mutlaka "EMMC" seçili olmalı.

    !!!! Tabletimiz kapalı ve bilgisayara bağlı olmayacak, Her işlemde buna dikkat edin. "Write memory komutunu veriyoruz" program beklemeye geçiyor. Şimdi tabletimizi bilgisayara bağlıyoruz hiçbir şeye basmıyoruz ve tableti açmıyoruz. USB sürücünü doğru yüklendiyse 1-2 saniye sonra flashtool otomatik olarak yüklemeyi yapıyor ve büyük yeşil bir O harfi çıkıyor. O harfini gördüyeseniz işlem başarılıdır. Tableti mutlaka bilgisayardan ayırıyoruz.

    3. Download sekmesine geçiyoruz .Special Format #1 komutunu veriyoruz. Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

    4. Special Format #2 komutu veriyoruz Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

    Tabletimiz firmware için hazır.
    5. "download agent" menüsünden image klasörünü içerisindeki DA_SWSEC_ME173X dosyasını seçiyoruz. Bu işlemi ben en başta yapmıştım.
    Download komutunu verip tableti bağladığımızda firmware atılıyor ve yeşil O göründüğünde memo pad imiz yeniden hayat buluyor.

    Bilgileri için Serkan Aydoğan isimli arkadaşımıza Teşekkür Ediyorum....

    Tableti Rootlama

    Arkadaşlar tablet için çok basit ve risksiz tek tıkla root olma yöntemi var xda geliştiricileri tarafından yapılmış küçük bir uygulama bir çok cihazı destekliyor bizim tablete de oluyor .

    download

    1:linkten direk tablete indirin veya pc indirip tablete kopyalayın apk kurun (market dışı uygulamalara izin ver işaretli olmalı) ayrıca ayarlardan usb hata ayıklama işaretli olmalı
    2: kendiliğinden seçili ama değilse Install SuperSu kısmını seçiyoruz
    3: framaroot çalıştırın açılan pencerede Boromir yazan yere tıklayın .
    4:Success: yazarsa işlem başarılıdır failed yazarsa tekrar deneyin olmazsa şansınıza küsün bir aksilik var demektir diğer yöntemleri deneyin
    5:tableti yeniden başlatın tamamdır .

    ROOT İPTAL ETMEK

    framaroot çalıştırıyoruz üstte seçeneklerde unroot kısımı var onu seçip Bromir tıklıyoruz yeniden başlat yapıyoruz işlem tamamdır .

    ====Yardımlarından Dolayı karaduman nickli Arkadaşımıza Teşekkürü Borc bilirim


    Teknik Destek İçin Teşekkürler: Android Makale
    Diğer bir konumuza bakın: http://forum.donanimhaber.com/m_98686426/f_//tm.htm#98703417

    Diğer inceleme için tıklayın.
    Asus Zenpower Ayrıntılı İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bypangea -- 20 Mayıs 2015; 15:43:39 >



  • ASUS MeMO Pad HD Usb driveri: memopad usb driver
  • Asus Memopad HD 7 Romu:4.2.2 rom
  • Tablette bir türlü gps'i kullanamadım.Her seferinde gps aranıyor diyip yerimi tespit edemiyor.Sorun ne olabilir dersiniz?
  • "gilbert" ayarlardan konum erişimi sekmesindeki bütün kutucuklar seçili olsun sonra menüden cihazın kendi navigasyonunu kullanınca bir problem olmadı."sygic" uygulamasında gps sinyali bekleniyor da takılıyor.bende de aynı problem oluştu.fakat kendi navigasyon uygulamasında bir sıkıntı yok sygicle alakaı bir durumdur büyük bir ihtimalle
  • bayramda almaya çalışıcam.400 tl gold'da.

    edit:alındı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmoslu -- 5 Kasım 2013; 13:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tavsiye ederim size perfomans-fiyat konusunda en iyisi şu an
  • tableti alalı 15 gün oldu çocuklardan fırsat bulup incelediğim kadarı ile anlatayım büyük çocuk elinden hiç düşürmüyordu ama okul sebebi ile artık kısıtlamak zorunda kaldım gelelim 1.5 yaşındaki çocuğa yavru bir kedi olan talking ginger adlı oyunu sürekli olarak oynuyor ve kediye her sinirlendiğinde tableti yere çalıyor bu sebeple hem ekran koruyucu hemde kılıf takmak zorunda kaldım elinden aldığımızda çok ağladığı için mecburen geri veriyoruz oda sinirlendiğinde tekrar yere çalıyor yani günde en az bir kez tablet yere düşüyor şimdilik bir sorun yok inşallah bundan sonrada olmaz buradan anladığım kadarı ile tablet sağlam gibi görünüyor
    uygulamalarda zaten bir sorun yok gelelim oyunlara modern combat 4 meltdown oyununu hiç takılmadan gayet akıcı ve kaliteli bir şekilde oynaya biliyorum ama asphalt8 oyununu yüksek kalitede oynadığımda acayip şekilde kasıyor mecburen düşük yada orta seviyede oynamak zorunda kalıyorum beklide bu durum Googleplayden satın almadan malum sitelerden indirerek kurup oynadığım için olabilir yada benim bilmediğim başka bir şey var çünkü kullanılan gpu nun yeterli olduğunu söyleyenler var ekranı parlak ve kaliteli ama sanki samsung galaxy tab3 un ekranı daha canlı gibi geldi ve filmler mxmedyaplayer yükleyerek seyrettiğim 1080p doğal kahramanlar ve divx formatındaki Olympus Has Fallen adlı filmlerin iki sinide kaliteli bir şekilde oynattı dört çekirdekli bir tablet için küçük çocuk oyunlarından veya menü geçişi hızlı falan gibi şeyler söylemeye gerek yok herhalde gps de bende aynı sorunu yaşamıştım şimdilik aklıma gelenler bunlar
  • Bugun mediamarkt tan aldim ilk kez tablet kullaniyorum ama galaxy s2 den cok farkli gelmedi bana. Internet hizi yeterli seviyede , oyunarla pek aram yoktur zten. Whatsapp kurmayi denedim o da halloldu, whatsapp tango gibi programlari kullanabiliyorsunuz. Sarj konusunda da fena degil saatlerdir kurcaliyorum. Bu fiyata bekledigimin cok daha ustunde verim aliyorum mukemmel valla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • digisky D kullanıcısına yanıt
    hocam asphalt 8'de bande de çok kastı.harici bir gps uygulamasında problem veriyor.kendi gps uygulmasını çalıştırıyor.
  • 3nokta kullanıcısına yanıt
    iyi günlerde kullanın bir sorun falan olduysa bu konu altından mesaj atarsanız Size yardımcı olmaya çalışırım
  • sonunda bir ana konu başlığımız oldu, ben açmayı düşünüyordum yoksa

    cihazı rootlamanın peşindeyim XDA forumlarını kurcalıyorum ama niyeyse kesin bir anlatım ve bilgiye ulaşamadım, yapabilen var ise burada paylaşırsa iyi olur.
  • ve kılıf almak istiyorum tavsiyesi olan varsa...
  • http://www.sanalmarketim.com/asus-versasleeve-7-siyah-tablet-kilifi/p_49812/

    şöyle bir şey buldum sanırım sipariş vericem...
  • Ben de geçen baktım şık bir kılıf tavsiye ederim
  • Arkadaslar, kendi navigasyon uygulamasi derken google maps navigasyondan mi bahsediyorsunuz yoksa offline calisan bir navigasyon mu yuklu geliyor?

    ben almanyadan aldim bu tableti ilk ciktiginda, turkiyeden bir arkadas siparis vermisti. 1-2 hafta bende kaldi cok memnun kaldim simdi bununla nexus 7 arasinda kaldim. bu tablet almanyada 149 euro(16 GB), nexus 7 2013 269 euro(32 GB) acaba almisken biraz daha para verip nexus 7 yi mi alsam, bir de bu gps sorunu var diyorsunuz. Benim almanyadan aldigim tablette uzerinde yuklu herhangi bir navigasyon uygulamasi yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shad0021 -- 2 Ekim 2013; 12:31:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bypangea

    hocam asphalt 8'de bande de çok kastı.harici bir gps uygulamasında problem veriyor.kendi gps uygulmasını çalıştırıyor.

    Çünkü grafikleri default olarak yüksek ayarlanmış.
    Ayarlardan orta,düşük olarak değiştirirseniz hiç kasma yaşamayacaksınız.
    Ayrıca grafiklerde yüksek ile orta arasında neredeyse hiç bir fark yok.
  • pc332 kullanıcısına yanıt
    doğrudur dediğinizi yapınca daha stabil çalıştı.teşekkür ederim
  • shad0021 S kullanıcısına yanıt
    hocam navigasyonu kendi uygulamasında kullanınca problem yok.sygic adlı navigasyon uygulamasında denedim gps sinyali alınıyorda kalıyor
  • bypangea B kullanıcısına yanıt
    bende sygic kurdum, hiç bir problem yok çalışıyor bende.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.