Şimdi Ara

Asus kurumlara yönelik hepsi bir arada bilgisayarını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asus kurumlara yönelik hepsi bir arada bilgisayarını tanıttı



    Ofislerde kablo karmaşasının önüne geçerek tüm donanımı tek bir kasada birleştiren hepsi bir arada bilgisayar sistemleri kurumsal tarafta alternatif çözümlerden birisi haline geldi. Asus Expert AiO V222 bu çözümlerden birisi olmak istiyor.



    Asus Expert AiO V222 neler sunuyor?



    Asus Expert AiO V222 tümleşik bilgisayar modeli 21.5 inçlik ekranında Full HD çözünürlük sunuyor. Ekran kenarları 2mm kalınlığında olan cihaz bu sayede daha kompakt ve daha şık bir görünüm arz ediyor.



    Ayrıca Bkz.ABD dava açtı, Ripple çakıldı



    Yeni nesil Intel işlemcilerden gücünü alan modelde farklı bellek ve depolama seçenekleri sunuluyor. Ayrıca Nvidia MX ekran kartları ile de profesyonel uygulamalarda tatmin edici performans hedefleniyor.



    Üründe USB 3.2 Gen 1 Type A portu, 1 adet HDMI, 1 adet Ethernet RJ45 LAN, 1 adet mikrofon ve kulaklık girişi, 1 adet Kensington kilidi ve 1 adet de USB 2.0 Type A portu yer alıyor. Ayrıca kutusundan kablosuz klavye ve fare de çıkıyor.



     









  • AİO'ları yapı olarak seviyorum, kullanışlı cihazlar gerçekten. Yapıları gereği bazı handikaplarıyla beraber geliyorlar ama mantıklı cihazlar olarak görüyorum; özellikle kablo kalabalığı vs. istemeyenler için. Fakat Apple dışında güç kaynağını cihazın içine koyabilen başka firma göremedim hala. Tamamen laptop mantığı ile tasarlıyor diğer üreticiler ürünlerini. Apple da büyük ihtimalle güç kaynağını sığdırmak için baya bir AR-GE çalışması yaptı ki yıllardır iMac ve Mac mini kasa tipi değişmiyor. Belki de diğer üreticiler bundan kaçıyorlar, bilemiyorum ama güç kaynağı dışarıda olduğunda baya çirkin bir şeye dönüşüyor.

  • Kurumlar bu ve buna benzer upgrade yapilamayam sistemleri pek kullanmazlar

  • Devlet kurumlarına ne zaman gitsem masa altında kocaman kasalar, monitör klavye ikilemi bana hep garip gelmiştir. Bunca ıvır zıvırı niye hala kullanıyorlar hem daha pahalı değil mi? Neden uygun fiyata bunun gibi sadece monitör veya dizüstü almazlar anlamıyorum.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    hayır tabiki uygun fiyatlı değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Devlet kurumlarına ne zaman gitsem masa altında kocaman kasalar, monitör klavye ikilemi bana hep garip gelmiştir. Bunca ıvır zıvırı niye hala kullanıyorlar hem daha pahalı değil mi? Neden uygun fiyata bunun gibi sadece monitör veya dizüstü almazlar anlamıyorum.

    all in one lar daha uygun fiyatli degilller. hepsi arasinda en pahalisi. ayrica ariza durumunda bakimi tamiri daha zor, maliyetli. gecen sirkette ekrani kirilan aio icin servis 400$ istedi. bu paraya giris seviye bilgisayar alabiliyorsun. bizde yeni bilgisayar aldik. halbuki masaustu olsa 100$ altina duzgun bir monitor alir gecersin. buyuk kurumlar icin onemli bir faktor keza binlerce bilgisayarin oldugu yerde her gun arizalanan makinalar cikacaktir.

  • Bu ürünler muadil kasalara göre ucuz değiller kesinlikle. Kasa yenilendiğinde monitor yenilenmekk zorunda değil. Kasalar daha uzun ömürlü oluyor. Asus'un eski bir All in one bilgisayarının açma kapama tuşuna o kadar küçük ve kötü lehimlenmiş bir switch yerleştirmişler ki, 3 yıl sonra 15 bilgisayardan 10'unun switch'i kırıldı ve çalışmaz hale geldi.

  • AIO bilgisayarların bana göre en büyük handikaplarından birisi klavye mouse seti. Bu ikisinin ilk planda "estetik" değil, "ergonomik" olması gerekiyor. Ama yok, illa görünüşü güzel olsun, fazla yer kaplamasın. Ben IMac ten çıkan takımı direk sattım. Doğrama tahtası gibi klavye mi olur ya?

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı bozulunca diğer markalarda adaptör değiştirip devam ederken, imac in yapışkan ön camını söküp güç kaynağını değiştirmek gerekiyor, tabi muadilini bulabilirseniz :)

    Zaten yeni modellerin adaptörleri oldukça küçük olduğu için dert edilecek şey değil.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Hiç sanmıyorum. Diz üstü bilgisayarımın ekranı bozuldu Sony, kendi teknik servisi bunun arızası için istediği fiyat tabii ki çok yüksek ama genel bir teknik servis bunu çok çok ucuza yan sanayi ile düzeltebiliyor. Bu tür devlet kurumları da kendileri ile anlaşmalı bir bilgisayar markası ile anlaşıp tamiri kolay maliyeti az ve garanti süresi uzun diz üstüler ile kurumu donatıp bu gudubet kalabalıktan kurtulabilir. Bozulsa koca kasayı monitörü taşıyorsun yanında ne gereksiz ve çağdışı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadrag

    AIO bilgisayarların bana göre en büyük handikaplarından birisi klavye mouse seti. Bu ikisinin ilk planda "estetik" değil, "ergonomik" olması gerekiyor. Ama yok, illa görünüşü güzel olsun, fazla yer kaplamasın. Ben IMac ten çıkan takımı direk sattım. Doğrama tahtası gibi klavye mi olur ya?

    Imac bilgisayarların klavye ve mouse ikilisinin bu kadar ergonomi hatası ile üretilmesi bana da garip geliyor. O fareler o kadar küçük ki bileğim ağrıyor kesin her kullanan karpal tünele yakalanır onlarla., Klavyenin bu kadar masaya yapışık olması da bana garip ve kullanım hatası gibi geliyor ama bu kadar büyük firma bunu neden yapar anlamış değilim.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    Bir tavsiye olarak yazayım, bu konudan muzdarip olanlar için işe yarayabilir:

    Klavye konusunda microsoft sculpt ergonomic klavye den şaşmayın. Butun klavyelerde yazı esnasında bilek yukarı doğru bükülüyor ama bunda bilekler serbest pozisyonunda olduğu gibi aşağı doğru duruyor. Klavyenin alt kısmı üst kısmından yüksek yani..

    Aynı takımın mouse u ergonomik gibi dursada uzun süre sonunda bileği rahatsız ediyor. Çünkü el düz değil hafif sağa dönük vaziyette kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Bu yüzden farklı bir mouse alınmasını tavsiye ederim. Ama tüm bunlardan öte, mutlaka ama mutlaka bilek destekli bir mouse pad kullanılmalı. (Ortopedi doktorunun bana verdiği ilk tavsiyeydi ve müthiş fark etti) Tabi bilek egzersizi yapmıyorsanız bunlarda tek başlarına yetmeyecektir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadrag S kullanıcısına yanıt

    Bilek destekli mouse önemli, büyük ve avuca oturup bileği yukarıda bırakan modeller tercihim. Gerçi büyük modeller çok çok panalı. Ama yine de önemli bir husus, fare kullanırken bileğin çok fazla masa ile teması karpal tünele neden olma ihtimalini yükseltir. Bu konuda bilek altına yumuşak bir şey koyarak durumu çözdüm, yoksa gerçekten bir çok insanın bileklerinde soruna yaşayacağı aşikar hele ki oyun oynayanların ve saat bilgisayar başında çalışanlarda daha çok. İkea minik domuzcuk bez oyuncak bu iş için biçilmiş kaftan, komik ama öyle.

  • monacomen kullanıcısına yanıt

    fiyat olarak anlasip uyservis bakim hizmetini disarda alabilirsin elbet ama genede masaustunun esnekligine sahip olamaz. masaustu arizalandiginda kendi teknik elemanlarin kolayca hd yi, bozulan parcayi degistirip bir iki saat icinde sistemi calisir hale getirirler. hic bir aio in icinde hd cikarmayi denedin mi. ince olsun diye icinde yapistirma kullananlar gordum. telefon montaji gibi alengirli. her teknik elemana yaptiramazsin. arizalanan parcanin yerinde degisimi zaten mumkun degil. servise gitmesi gerekir, 1 hafta 10gunden once donmez. kaldiki kuruma ait hassas bilgileri iceren bir hd yi servise oylece gonderemezsin. bilgisayar calismiyorsa, hd ye mudahale edemiyorson o parcayi mutlaka cikartip sokmek zorundasin. sirketlerin kurumlarin bilgi islem merkezleri bu zorluklari bildikleri, hesap ettikleri icin aio aldirmiyordur.

  • dostum türkiyede devlet yapısı çok hantal,tembel ve işbilmez insanlarla doludur bu yüzden o dediklerin devletin her kademesinde vardır ve haklısında aslında genel olarak dünya genelinde devletler yenilikleri çok geriden takip eder ama bizim ülkemizde ekstra geriden geliyor

  • apple eskiden kullanılabilirliğe çok önem verirdi ama artık sadece görsele önem veriyor onunda dışında herşeyiyle hayatı bize zorlaştırmaya adamış sanırım. 3 yıl önce apple'a ait herşeyimi sattım tamamiyle windows'a geçtim , telefonuda değiştirdim android misss bu güne kadar yapmadığıma pişmanım. pc'im asus uçuyor telefonum samsung canavar gibi :) ileride zaman ne gösterir bilmem ama şimdilik mutluyum

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    Sürekli olarak arızalandığında teriminden başka bir örnek veremiyorsunuz, masa üstü arızalanınca kocaman kasayı teknik servise götürmenin neresi pratik allahaşkına. Bankaların çoğunda baktım müşteri hizmetlerinin önünde laptoplar var onlar niye böyle, sadece devlet dairelerinde koca koca kasalar masaların altında, eski moda külüstür, kir pas toz içinde bir yığın kablo. Modası geçmiş şeyleri zaruret gibi göstermeyin ne olur, daktiloları koysunlar o zaman masalarda kağıt kalem ile çalışsınlar daha az arızalı ve bakımı kolay :))

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.