Şimdi Ara

Asus K53SV Sorunlar-Çözümleri ve Video Paylaşımlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.156
Cevap
32
Favori
169.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    İlk olarak İntel ve nVidia ekran kartlarımızın driverlarını paylaşıcam ve bunları sürekli güncelleyeceğim.

    NVIDIA GT540M 301.42 WHQL=http://www.nvidia.com/object/notebook-win8-win7-winvista-64bit-310.90-whql-driver.html

    INTEL HD GRAPHICS 3000= http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=21776&lang=eng&OSVersion=Windows%207%20(64-bit)*&DownloadType=Drivers
    Not: Driverlar Win7 Ultimate-64bit içindir.

    1)EN GÜNCEL BİOS VE BİOS YÜKLEME PROGRAMI;

    En güncel bios ve bios yükleme programı Link:

    Bios Yükleme Programı: http://www.mediafire.com/?7t8o0mvk5j8ujly

    En Güncel Bios: http://www.mediafire.com/?tnb267t0h7345g7

    Modlu Bios ( İşlemcinin kendini 4 5 dakikada bir 800 mhz a çekme özelliği silinmiştir. Oyunlardaki ani fps düşüşleri bu biosla gidiyor. Önerilir.): http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

    Bios güncellemesini basitçe şu şekilde yapıyoruz;

    1) Yukarıdaki linklerden bios güncelleme programı yani Winflash ve güncel bios dosyamızı indiriyoruz.
    2)Winflash programını kuruyoruz ve çalıştırıyoruz. programın simgesi masaüstüne gelmeyebilir çalıştırmak için exe dosyasını C:/Program Files(x86)/Asus/Winflash klasöründe bulabilirsiniz.
    3) Programımızı çalıştırdığımızda bizden yüklemek istediğimiz bios dosyasını seçmemizi isteyecektir. en güncel bios dosyamızı seçiyoruz ve tamam diyoruz.
    4)Program açılıyor ve Flash yazan yere tıklayarak güncellememizi yapıyoruz. Bu esnada çalışan programların hepsini kapatın msn, chrome, antivirüs vs vs gibi ve bilgisayarını kesinlikle prize takılı olsun. Güncelleme bittikten sonra bilgisayarınız kapanacaktır. Tekrar açarak güncel biosla kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu kadar.

    Modlu Bios'ları Yükleme;

    Arkadaşlar herkes için olabildiğince basit bir şekilde modlu Bios yükleme talimatı ve modlu biosları bir araya topladım.

    https://skydrive.live.com/?cid=6aa850d6f7910343

    Not: Bilgiler Darch'a aittir.

    2)OPTİMUS TEKNOLOJİSİ;

    Kısaca optimus teknolojisi hakkında ekran kartları arası geçiş yapıyor diyebiliriz. Çoğu arkadaş oyunlara Entegre Kartla girip ağır çalışıyor veya takılıyor diyorlar o yüzden oyunları Nvidia ile açtığınızdan emin olmalısınız. Onun içinde ufak bir program verelim.

    Link: http://www.mediafire.com/?vuvo7ahaisyz1oq

    Dikkat!=Bu uygulama nvidia'yı devreye sokan bir uygulama değildir. sadece oyuna girdiğiniz zaman ya da bir program açtıgınız zaman bu vermiş olduğum uygulama sayesinde oyuna hangi ekran kartı ile girdiğinizi görmeniz mümkündür.

    Oyunu açtığınız zaman programa tıklayıp NVIDIA GPU=ON yazısını görmelisiniz. Herhangi bir oyun yüklediğiniz zaman sağ alt kısımdan veya masaüstünde sağ tıklayarak nvidia paneline girmelisiniz. "3D ayarlarının yönetilmesi" kısmından Program ayarlarına gelip yüklediğiniz oyun için, sisteminizin hangi ekran kartını seçtiğini görmelisiniz. Eğer entegre kart yazıyorsa değiştirip nvidia'yı seçmelisiniz. oyununuz listede yoksa "ekle" butonuna tıklayıp oyununuzun .exe dosyasını ekleyebilirsiniz.

    Bu aşamaları yaptığınız halde oyununuz şu nedenlerden ötürü nvidia ile açılmayabilir.

    1) Ekran kartı driverı güncel değildir.
    2)PC'nizde COMBOFIX programını çalıştırmışsanız. ( Bu program windows'un içindeki optimus dosyalarınızı siler ve ne yaparsanız yapın geri getiremessiniz, format atmak zorunda kalırsınız)
    3)Oyundan kaynaklanan problemler olabilir.

    DİKKAT! KESİNLİKLE PC'NİZDE COMBOFİX ÇALIŞTIRMAYIN COMBOFİX SYSTEM32'DEKİ OPTİMUS DOSYALARINI SİLER VE HİÇBİR UYGULAMAYA NVIDIA İLE GİREMESSİNİZ.

    3)OYUNLARDA YA DA MASAÜSTÜNDE ANİ VE GARİP TAKILMALAR;

    Bu takılmalar genellikle işlemciden kaynaklanıyor sanırım.

    Bios içinde BD-Prochot'u iptal edebilirsiniz isterseniz bu arada. Yapması biraz sıkıntılı iş ancak ben son Bios sürümünü sadece işlemci güç kaybı açışından modifiye ettim. Diğer ayarları normal kaldılar yani, oynamadım. İstek olursa burada kendi Bios versiyonumu paylaşabilirim sizlerle. Böylelikle sizinde sıfırdan uğraşmanıza gerek kalmadan işleminiz hızlanmış olur. Bu ayar ile işlemci ısınınca güç kaybı yaşanmasının önüne geçmiş oluyoruz. Herhangi bir zararı yoktur, eski Core2Duo'lar nasıl çalışıyorsa öyle çalışmaya devam edecektir işlemci(maks değere çıkınca otomatik kapanma, 90 derecenin üstünde kademeli olarak soğutma vb. şeyler hala aktif durumda) Tek yapmanız gereken Winflash programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Böylelikle Intel'in başına bela olan arızalı teknolojisi komple(başka ayara gerek kalmadan, tamamen) iptal edebiliyorsunuz.


    Bu çözüm hangi işletim sistemi olursa olsun, her formattan sonra dahi kalıcı olduğu için şiddetle tavsiye ederim. Modifiye ettiğim Bios sürümünü ekliyorum mesaja. Tek yapmanız gereken şey "Winflash" programını "/nodate" komutu ile çalıştırmak. Örnek vereyim hemen;
    "C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash\Winflash.exe /nodate" sizde "winflash.exe" dosyası nerede ise orayı hedef göstererek "Çalıştır" komutunda değişiklik yaparsanız.

    Modifiye Bios K53SV-SX144D içindir, diğer türevlerde çalışır mı bilemiyorum ancak kendi bios versiyonunu modifiye etmek isteyen varsa bana özel mesaj atabilir. Gerekli açıklama ve programları söylerim. Çoğu kullanıcı Bios modifiye ederken düzeltilemeyecek hasarlar verebileceğinden en iyi seçeneğin kendimin bu işi yapıp hazır dosyayı sizlere göndermek olacağını düşündüm. Tekrar ediyorum bu bios'da sadece BD-Prochot denilen işlemcinin her 1-5 dakika arası 800mhz'e düşmesine sebep olan özellik kapatılmıştır, her şey orjinal halinde. Link;

    http://www.mediafire.com/?fiepaniz0iupqcs

    Yukarıdaki Bios 320 versiyonudur. Modifiye ettiğim programın tarihi eski olduğu için Bios eski diye uyarı veriyor program. Bu arada istersem Optimus'u da devre dışı bırakabilirim ama monitor Intel'e bağlı olduğu için ancak Nvidia'yı devre dışı bırakabilirim Intel'i devre dışı bırakınca siyah ekran alıyoruz. Hyperthreading'i de devre dışı bırakmayı düşündüm ama testlerimde HT açıkken daha fazla performans aldığım için dokunmadım.

    Cmd'ye sırası ile;

    "powercfg -attributes SUB_PROCESSOR 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 -ATTRIB_HIDE"

    ve

    "powercfg -attributes SUB_PROCESSOR ea062031-0e34-4ff1-9b6d-eb1059334028 -ATTRIB_HIDE"

    yazıyoruz.

    Bundan sonra hangi güç seçeneğini maksimum performans (hangi güç kipinde oyun oynuyorsanız ona yapın) için kullanıyorsanız onun gelişmiş ayarlarına gelip, "işlemci güç yönetimi" ayarları altında
    "İşlemci Performansı çekirdek park etme en düşük çekirdek sayısı" ayarını her iki değer de "%100" olacak şekilde değiştiriyoruz. Bundan sonra işlemcinin hızı asla maksimum hızın altına düşmeyecektir. Bu ayar özellikle oyunlardaki ani fps düşüşleri için

    Not: Bilgilerin tamamı Darch'a aittir.

    4) FN TUŞU İLE BAZI KOMBİNASYONLARIN ÇALIŞMAMASI;

    Bu sorun da gene Asus'un sitesindeki ATK başlığının altındaki "ATKACPI driver and hotkey-related utilities" adlı driverı yüklemeniz ile çözülecektir. FN+f9 ile touchpad'i açıp kapatmak için ise aynı yer Toucpad başlığındaki driverı yüklemeniz gerekiyor.

    5) SESTEKİ BOĞUKLUK;

    Bu sorun için realtek HD audio yöneticisinden varsayılan biçimi "24 Parçalar 192000 hz (stüdyo kalitesi) olarak değiştirmeniz gerekiyor. Bunu yaptığınızda seste cızırtı meydana geliyorsa varsayılan biçimi 48000 olarak değiştirin ve sonic focus programında ilk 2 değeri %100 diğer değeri %50 yapın bu şekilde cızırtı kesiliyor. Bu yöntemi Vantage Point arkadaşımız denemiştir cızırtı kesilmiştir.

    6) ASUS'UN RESMİ SİTESİNDEKİ GÜNCELLEMELER

    Arkadaşlar Asus'un sitesine girip laptop modelimizi manuel olarak seçersek ve onaylarsak bizim karşımıza gelen sayfadaki driverlar ve apps'lar güncel olmuyor. O sayfaya sadece bios dosyasını güncel olarak ekliyorlar. Bizim Wi-fi, Realtek gibi driverları güncel olarak indirmemiz için;

    http://support.asus.com/download/options.aspx?SLanguage=en-us&type=1

    bu linkten "select manually" e tıkladıktan sonra sol tarafta notebook yazan kısmı seçip gelen pencerede model seçmek yerine "apps" veya "drivers" seçeneğini seçmemiz gerekiyor. Ses konusunda sorununuz varsa cızırtı vs gibi bu sayfadan drivers'ı seçip son sürüm Realtek driverlarınızı kurabilirsiniz. Ya da sürekli güncellenen applicationları buradan takip edebilirsiniz.



    7) OYUNLARDA TAKILMA YAPAN 2 GÜNCELLEŞTİRME;

    KB2492386 ve KB982018 bu iki windows 7 güncelleştirmesi oyunlarda takılmalara neden olabiliyor. O yüzden bu güncelleştirmeleri kaldırmanız ve gizlemeniz yararlı olacaktır. Güncelleştirmeyi kaldırmak için denetim masasından Windows Update'e girin ve sol kısımdan güncelleştirme geçmişini görüntüleyi tıklayın. Daha sonra üst taraftan "Yüklü Güncelleştirmeler'e bakın" yazısına tıkladığınızda en başta verdiğim güncellştirmeleri bulup kaldırabilirsiniz. Diğer bütün güncelleştirmeleri gönül rahatlığıyla yükleyebilirsiniz, ben öyle yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım şu ana kadar.

    Benim aklıma bu kadar sorun geldi arkadaşlar eklememi istediğiniz şeyleri söyleyin devam edelim.

    Not: Laptoptaki çoğu sorunu Darch adlı arkadaşımız açığa çıkarmış ve çözümü için uğraşmıştır hakkını yemeyelim:) Ben onun paylaştıkları sayesinde adam ettim laptopu teşekkür ediyoruz kendisine


    NOTEBOOK'UN OYUN PERFORMANSLARI; ( Videolar Başlıkta Adı Geçen Laptop'ta Benim Tarafımdan Çekilmiştir)

    *** Oyunlar Fraps programı ile videoya çekilmiştir ve videolarda gördüğünüz hafif ağırlaşmalar veya takılmalar Fraps programı yüzündendir. Oyunların hiçbirinde ani fps düşüşleri ya da ağırlaşma olmuyor. ***


    1) Need For Speed The Run Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    1. Video=http://www.youtube.com/watch?v=PxplT4Ufey8&feature=g-upl

    2. Video=http://www.youtube.com/watch?v=xYZpwrir-Ak&feature=g-upl


    Not: Grafik ayarları videoda mevcuttur. Oyun sabit olarak 30 fps vermektedir.

    2) Call of Duty Modern Warfare 3 Oyun İçi HD ( 1080p ) Video

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=gk4pEk-_wus&feature=g-upl

    Not: Oyun ortalama 35 fps vermektedir.

    3) Assassin's Creed Revelations Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    1. Video= http://www.youtube.com/watch?v=HubGt6YOhCI

    2. Video= http://www.youtube.com/watch?v=uOpYMpOnMUw&feature=g-upl

    Not: Oyun 30-40 fps arası oynanmaktadır.

    4) Battlefield 3 Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=QptfNPzMDhg&feature=youtu.be

    Not: Oyun 25-30 fps arasında oynanmaktadır.

    5) The Elder Scrolls V Skyrim Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    Oyunun Grafik Ayarları= http://www.hizliupload.com/di-HHF0.jpg

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=8Yag2ehrd-0&feature=g-upl

    Not: Oyun ortalama 30 fps'de oynanmaktadır. Fakat çok fazla dalgalanmalar oluyor oyunda, yeri geldiğinde bir mağarada 20 fps ye düştüğü oluyor. Fakat genelde akıcı oynatıyor kart. Ayrıca ben oyunun hiçbir yerinde bir ağırlaşma olmaması açısından bu grafik ayarlarında oynuyorum aslında ayarları yükseltmek mümkün.

    6) Dirt 3 Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=bUY6tBoEENY&feature=g-upl

    Not: Oyun ortalama 35 fps vermektedir.

    7) Batman Arkham City Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    Grafik ayarları= http://www.hizliupload.com/di-39XM.jpg

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=DWKDWyqQJyQ&feature=youtu.be

    Not: Oyun ortalama 30 fps veriyor.

    8) Saints Row The Third Oyun İçi HD ( 720p ) Video

    Video= http://www.youtube.com/watch?v=B5E4lKBJyjo&feature=g-upl

    Not: Oyun 25-30 fps arasında oynanmaktadır.

    9) Resident Evil 5 Oyun İçi HD (720p) Video

    Video= http://youtu.be/DrhzivjjEgk

    Not: Oyun ortalama 30 fpsde oynanmaktadır.

    10) Starcraft 2 Oyun İçi HD (720p ) Video

    Video= http://youtu.be/aQ4H7Uwd-aA

    Not: Oyun 30-35 fps arası oynanmaktadır. Az askerin olduğu alanlarda 40-45 olmaktadır.

    11) Kingdoms of Amalur Reckoning Oyun İçi (720p) Video

    http://www.youtube.com/watch?v=mLqkKMYCc58&feature=colike

    12) Hitman Absolution Oyun İçi (720p) Video

    http://youtu.be/v00Pth5XiUs

    Not: throttlestop programı açık oynadım oyunu çünkü diğer türlü fps düşüşleri yaşadım. siz de fps düşüşü yaşıyorsanız oyunda throttlestop açın tamamen düzeliyor.

    13) Call of Duty Black Ops Oyun İçi (1080p) Video

    http://youtu.be/gbMhG-CLvrM

    8) BLUETOOTH SORUNU

    Bazı arkadaşlar bluetooth çalışmıyor falan diye mesaj atıyorlar o yüzden böyle bir başlık da ekledim.

    Benim bluetoothla ilgili bir sorunum yok driverlarını yükledim ve sorunsuz çalışıyor fakat herkes de durum böyle değil.

    Ben bu sorunla ilgili bir siteye denk geldim bluetooth ile sorun yaşayan arkadaşlar bu siteyi deneyebilirler.

    http://support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=980396&kbln=tr

    İşletim sisteminizi seçin, email adresi kısımlarını doldurun ve "hotfix talep edin" butonuna tıklayın.

    9) ESKİ OYUNLARDA TAM EKRAN SORUNU

    Bizim laptopumuzda optimus teknolojisi olduğu için internet dolaşan tam ekran yapma bilgilerinin çoğunu uygulayamıyoruz maalesef. Görüldüğü gibi nvidia denetim masası'nda Display ya da Ekran ayarları seçeneği bulunmuyor. Çünkü optimus'da bu scaling ya da ölçeklendirme dediğimiz ayarları İntel kartımız yönetiyor.

    Eski oyunları tam ekran oynayabilmeniz için yapmanız gereken şeyler şu şekildedir;

    1) Ekran çözünürlüğünüzü 1024x768 yapın.
    2)Tekrar masaüstünde sağ tıklayarak ekran çözünürlüğüne tıklayın ve sağ taraftaki "gelişmiş ayarlar" a tıklatın.
    3)Açılan pencerede üst tarafta "intel grafik ve medya denetim paneli"ne tıklayın ve aşağıdaki seçeneklerden "ölçeklendirme" yi "tam ekran ölçeklendir" şeklinde değiştirin.
    4)Şimdi tekrar ekran çözünürlüğünü 1366x768 yapabilirsiniz.

    10) GTA IV TAKILMA SORUNU

    GTA IV oyununda oyuna başladığınız gibi garip takılmalar oluyor. Eğer oyununuz orjinalse veya düzgün bir kürek yaptıysanız, aşağıda söylediğim ufak işlemi yapınca takılmanızın gitmesi gerekiyor. Ben kendim denedim kürekli oyun üzerinde işe yaradı şu an hiç bir takılma yok oyunda. Bu işlemi yapmadan oynadığımda ise takılmaktan oynanmıyordu.

    Başlat>Çalıştır>msconfig yazıyoruz ve enter'lıyoruz. Gelen pencerede "hizmetler" bölümüne giriyoruz. İşletim sistemi türkçe olanlar "windows olay günlüğü" yazısını bulup başındaki tik'i kaldırsınlar. İngilizce olanlar ise "Windows event log" yazısının başındaki tik'i kaldırsınlar. Dediğim gibi ben bu şekilde sorunsuz oynuyorum. Hala takılma yaşıyorsanız google'dan aratıp farklı çözümleri deneyebilirsiniz.

    11) FORMAT SONRASI DRİVER KURULUMLARI

    6. adımda gösterdiğim "drivers" bölümüne girdikten sonra aşşağıdaki sürücüleri kurmalısınız. Bunlar olmassa olmaz sürücülerdir. Bunları kurduktan sonra eksik olarak sadece Intel ve Nvdia sürücleriniz kalacaktır, onların da konuda linklerini verdim zaten. Gelelim Application'lara.

    ---Sürücü listesi---

    1-atk package 2-audio(Realtek) 3-bluetooth(Atheros) 4-card reader(Realtek) 4-ırst 5-mei 6-touchpad (elantech) 7-LAN (Realtek) 8-Wlan(Atheros) 9-chipset(intel inf)

    ---Application Listesi---
    1-P4GHybrid (Bataryanın ömrünü uzatıyor ve güç seçenekleri arasında geçiş sağlıyor) 2-Splendid(Ekrana farklı renk modları vermenize yarıyor) 3-Winflash (Bios yükleme programı)

    Temiz bir Windows 7'den sonra bu driverları kurarsanız ve konudaki yazılanları uygularsanız sorunsuz bir şekilde kullanırsınız laptop'unuzu. Sürücülerini "adım adım model seçme" ye girdikten sonra sol üstteki "Notebook" a tıklayarak sağdaki yeni açılan bölümden "apps" ve "drivers" diyerek indirmelisiniz. Laptop modelinizi seçerseniz eski tarihli sürücüleri indirmek zorunda kalırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 24 Mart 2014; 23:31:29 >







  • Harddisk sesi çoğu asus da var galiba. Benim rahmetli K52jc serisi bilgisayarımda da vardı. Bios la düzeltiliyor ise çok iyi ama artık düzeltecek bir bilgisayarım yok. Doların düşmesini bekliyorum, düştüğü zaman K53 serisinden bir bilgisayar alacağım. Kuzenim şuan kullanıyor çok da memnun, tabi şarj yerinin ekran kartı hava çıkışına denk gelmesi dışında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çhela

    Harddisk sesi çoğu asus da var galiba. Benim rahmetli K52jc serisi bilgisayarımda da vardı. Bios la düzeltiliyor ise çok iyi ama artık düzeltecek bir bilgisayarım yok. Doların düşmesini bekliyorum, düştüğü zaman K53 serisinden bir bilgisayar alacağım. Kuzenim şuan kullanıyor çok da memnun, tabi şarj yerinin ekran kartı hava çıkışına denk gelmesi dışında.

    O da nazar boncuğu olsun artık dimi Beni hiç rahatsız etmedi şu ana kadar ama hep portların olduğu yöne doğru çekiyorum:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu

    quote:

    Orijinalden alıntı: çhela

    Harddisk sesi çoğu asus da var galiba. Benim rahmetli K52jc serisi bilgisayarımda da vardı. Bios la düzeltiliyor ise çok iyi ama artık düzeltecek bir bilgisayarım yok. Doların düşmesini bekliyorum, düştüğü zaman K53 serisinden bir bilgisayar alacağım. Kuzenim şuan kullanıyor çok da memnun, tabi şarj yerinin ekran kartı hava çıkışına denk gelmesi dışında.

    O da nazar boncuğu olsun artık dimi Beni hiç rahatsız etmedi şu ana kadar ama hep portların olduğu yöne doğru çekiyorum:)

    Birde unutmuşum bazen de kasada kaçak elektrik oluyor elde hafif karıncalanma yapıyor. Bizim evde kullandığında böyle bir soruna rastlamadı ama kendi evinde bu sorun var galiba topraklama dan kaynaklı. Sizde de oluyor mu böyle ?




  • @çhela hayır olmuyor ben ben kendi evim dahil uzun süre 5 farklı evde kullandım laptopu. hiçbirinde öyle birşey yapmadı. ama bundan şikayetçi olanları görmüştüm. maalesef öyle bir sorun da yok değil yani.
  • asus K53SV-SX581R miş bendeki
    fark edıyor mu
  • ben laptoptan cok memnunun ne hardıskte ses var nede hoporlorde cızrtı bogukluk var hıc bır sorunum yok seytan kulagına kursun bence cok guzel bır laptop helekı medıa markt tan 1200tlye alınmıssa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan.Turan

    asus K53SV-SX581R miş bendeki
    fark edıyor mu

    Yok hocam 500 Gb HDD ve 2430M işlemci dışında herşey aynıdır.
  • Güzel paylaşım olmuş.
  • takip
  • takip
  • Nazar değmesin, kibrit kutusu iyi çalışıyor
  • Arkadaşlar o sağ taraftan gelen klik sesi bende de vardı ancak Bios kurunca bitti gibi hakkaten.

    Benim sorum, DriverGenius programı ile taratma yaptım ve 10 tane update buldu. 7 tanesini kurdum. Neyse şimdi laptopun en solundan yahut hoparlörden ara sıra "pıt" diye bi ses gelmeye başladı. Driverları kurduktan sonra oldu bu ses, eskiden yoktu. Hoparlör mü yoksa sol taraf mı bir türlü anlayamadım sesin kaynağını. Ne olmuş olabilir sizce, acaba yanlış driver falan kurduk ondan mı oldu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mlhzngn

    Arkadaşlar o sağ taraftan gelen klik sesi bende de vardı ancak Bios kurunca bitti gibi hakkaten.

    Benim sorum, DriverGenius programı ile taratma yaptım ve 10 tane update buldu. 7 tanesini kurdum. Neyse şimdi laptopun en solundan yahut hoparlörden ara sıra "pıt" diye bi ses gelmeye başladı. Driverları kurduktan sonra oldu bu ses, eskiden yoktu. Hoparlör mü yoksa sol taraf mı bir türlü anlayamadım sesin kaynağını. Ne olmuş olabilir sizce, acaba yanlış driver falan kurduk ondan mı oldu ?

    hocam bende hiç öyle bir problem olmadı fakat driverları kurduktan sonra gelmeye başladıysa muhtemelen kurduklarınızla ilgilidir. hangi driverları kurdunuz acaba?

    bir de kurmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturulsun mu diye soruyor driver genius eğer onu yaptıysanız eski sisteme geri dönün hala geliyor mu ses diye bir bakın bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bitmisprilkutusu

    quote:

    Orijinalden alıntı: mlhzngn

    Arkadaşlar o sağ taraftan gelen klik sesi bende de vardı ancak Bios kurunca bitti gibi hakkaten.

    Benim sorum, DriverGenius programı ile taratma yaptım ve 10 tane update buldu. 7 tanesini kurdum. Neyse şimdi laptopun en solundan yahut hoparlörden ara sıra "pıt" diye bi ses gelmeye başladı. Driverları kurduktan sonra oldu bu ses, eskiden yoktu. Hoparlör mü yoksa sol taraf mı bir türlü anlayamadım sesin kaynağını. Ne olmuş olabilir sizce, acaba yanlış driver falan kurduk ondan mı oldu ?

    hocam bende hiç öyle bir problem olmadı fakat driverları kurduktan sonra gelmeye başladıysa muhtemelen kurduklarınızla ilgilidir. hangi driverları kurdunuz acaba?

    bir de kurmadan önce sistem geri yükleme noktası oluşturulsun mu diye soruyor driver genius eğer onu yaptıysanız eski sisteme geri dönün hala geliyor mu ses diye bir bakın bence.

    Şu an kulaklık taktım ve o sesi yapmıyor sanki.
    Geri yükleme noktası oluşturdum mu hiç hatırlamıyorum vallahi.




  • çok yararlı bi konu olmuş
    bu seri baya konuşuluyor :D
  • İyi olmuş böyle bi konunun açılması
  • Need For Speed The Run, Call of Duty MW3 ve Assassin's Creed Revelations oyunlarının gameplay videosunu HD olarak ilk mesaja ekledim arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kzpmaza -- 9 Aralık 2011; 15:24:30 >
  • takip
  • Takipteyim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.