Şimdi Ara

Asus GL703GS Hem CPU hem GPU'da Düşük Kullanım Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, sorunum biraz garip olduğu için nasıl bir başlık atacağımı tam kesiteremedim. Asus ROG GL703GS - GTX 1070, İ7 8750HQ Gaming Laptop sahibiyim. Sorunuma gelicek olursak; BFV oynarken düşük grafik ayar setinde FPS değerleri sürekli 50-70 arası dalgalanıyor, tabi bu durum GTX 1070 gibi bir kart için oldukça anormal değerler. İşin çok ilginç yanı ; grafikleri ultra'ya aldığımda da aynı durum geçerli olması yani ultra'da da 50-70 FPS arası değerler alıyorum. Bunun üzerine darboğaz var mı diye MSI Afterburner yazılımı ile ekran kartı ve işlemci kullanımına baktığımda çok ilginç bir tablo ile karşılaştım. İşlemci kullanımı %40-50, ekran kartı kullanımı ise %50-60 arası dalgalanmakta.

    Sorunu nasıl tespit edebilirim ve nasıl bir çözüm uygulayabilirim ?

    Şimdiden teşekkürler.

    Not: Framerate limiter en başından beri kapalıydı.







  • İlgili durumun ekran görüntüsü :Asus GL703GS Hem CPU hem GPU'da Düşük Kullanım SorunuAsus GL703GS Hem CPU hem GPU'da Düşük Kullanım Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrassi -- 16 Mayıs 2019; 0:36:55 >




  • Bu dediğiniz pilde iken mi yoksa şarj kablosu takılı iken mi oluyor. Pilde iken ne kadar uğraşsanızda tam performans alamazsınız leptoptan. Şarka takın ve o sırada ne kadar fps verdiğine bakın. Şarj kablosu takılı iken alıyorsanız güç ayarlarından leptopunuzu yüksek performansa ayarlayıp o şekilde oyunda ne kadar fps aldığınızı kontrol edin.

    Şimdilik kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Tabii ki şarjda iken :D Pilde oynadığım zaman pc kendisini zaten hızdüşürmesi yapıp tasarruf modunda, sabit 30fps'de oynatıyor. Zaten yaşadığım sıkıntı sütekli olan bir sıkıntı. Ara sıra nükseden türlerden değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    Sıcaklık değerleri ne durumda oynarken. Msi afterburnerda sıcaklık değerleri de vardır işlemci ve ekran kartı için o değeri açıp oyun sırasında kontrol edin.

    Ek olarak ilk mesajımda sormuştum yine soruyorum. Yüksek performansa ayarlı mı leptopunuz. Dengeli olarak ayarlı olan bir bilgisayar sistem ihtiyacında gücü arttırıp leptopun performanslı olarak çalışmasını sağlar ama nedeni tam olarak belli olmazsa da bazen bu ayar otomatik olarak çalışmaz. Siz bilgisayarınızı yüksek performansa almadığınız sürece bilgisayarınızdan verim olarak tam yararlanamazsınız.

    Onu da güç ayarlarından güç planı seçeneklerini kontrol ederek bakabilirsiniz. Yüksek performans gözükmüyorsa güç planı oluştur deyip seçeneklerden yüksek performansı seçip o ayarı aktifleştirin.

    Sonra oyunlarda durumu kontrol edin. Değişme var mı diye.

    Değişen bir şey yoksa diğer donanımları kontrol edecez artık.

    Şimdilik kolay gelsin.




  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Aradan geçen süre zarfında sıkıntının bilgisayarımda değil oyunda olduğunu keşfettim. İlgili sorun sadece BFV'de oluyor. Bf1, PUBG ve GTA V gibi oyunlarda durum daha normal. Çözüm için EA Live Chat'e bağlandığımda bana arkaplanda bazı hizmet paketlerinin çalışmıyor olabileceğini ve buna istinaden Win10'da yeni bir kullanıcı hesabı açıp ona yönetici yetkisi verip denemem söylendi. Uyguladım ve sonuç başarılı.
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    Sorununuzu çözdüğünüze sevindim.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.