Şimdi Ara

ASUS DSL-AC51 Modemdeki 2.4 GHz Wi-Fi sorunu hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Biz 2019 yılından beri ASUS DSL-AC51 modem kullanıyoruz. Bu modemde uzun süreden beri Wi-Fi 2.4 GHz ile alakalı sık sık kopma ve istikrarsız hız sorunları yaşadık ve hala yaşıyoruz. ASUS'un bu modem için sunduğu en güncel firmware sürümü olan 1.1.2.3_858 sürümünü kurduk. Buna rağmen, 5-7 metre mesafede 2.4 GHz Wi-Fi sorun çıkarmaya başlıyor. Babam, 1 yıldır bu sorun yüzünden isyan etti. Modemi kırmak istiyor ama ben modemi korumaya çalışıyorum. Modem hiç stabil değil. Sadece 5 GHz Wi-Fi'de sorun yaşatmıyor ki onuda sadece ben kullanabiliyorum çünkü babamın kullandığı cihazlar 5 GHz'yi desteklemiyor. Babam sürekli ASUS'a hakaret edip duruyor.

    Babamda beni tehdit eder gibi üzerime gelip, bağırarak "Eğer yine en ufak bir kopma görürsem, modemin antenlerini ellerimle parçalayacağım!" diyor. Cidden evimizdeki tek iyi modem bu. Babam ise, ZTE ZXHN H108N modemi takmak ve onu kullanmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü o modemde 5 GHz yok ve benim için 5 GHz önemli. Ayrıca ASUS modemdeki Download hızını arttıran "Kararlılık Ayarı" özelliği yok. Zaten o modem şu an nedense çalışmadı o yüzden ASUS DSL-AC51 bağlı.

    Babamında planı, ZTE ZXHN H108N modemin yenisini almak. Bende diyorum ki; "Paranı böyle çöp bir modem için harcama. ASUS DSL-AC51 modemimiz fabrikasyon arızalı olabilir. Bu modemi satıp, ASUS DSL-AC51'in bir üst modelini alalım. İkimizinde sorunu düzelir." dedim ama "Bu eve ASUS Modem girmeyecek!" diyerek bana bağırdı.

    Arkadaşlar bana akıl fikir verin lütfen. Babam yüzünden o dandik modemi kullanmak istemiyorum. Benim telefonda zaten 2.4 GHz modunda iyi çalışmıyor. Hız testi yaparken, hızlar aşırı dengesiz oluyor ama 5 GHz ile hız testi yaparken, oldukça stabil kalıyor. Dolayısı ile 2.4 GHz maduru olmak istemiyorum.

    Babamin derdi düzelecek diye, kendim sorunlar yaşamak istemiyorum. Hem babamın, hemde kendi sorunlarımın çözüme varabilmesi için önerileriniz nedir? Babam cidden cinnet geçirmek üzere. :(



  • Görüşü olan var mı?
  • Bak ne diyeceğim 2 modemi birden kullanın . Şöyle ki Asus u 2.4 ghz bandlara kapatın o sadece 5 ghz den yayın yapsın. Zte yi de 2.4 ghz de farklı bir isimde yayın yapacak şekilde ayarlayın. Zte modem in dhcp sini ve firewall ını kapatın ve modeme kendi ağınıza uygun bir başka modemin veya otomatik ip alacak cihazın ip si ile çakışmayacak şekilde Asus modemin otomatik olarak vermediği bir ip adresi atayın . Sonrasında 2 modemi birbirlerine lan girişlerinden bir ethernet kablosu ile bağlayın . 2. bağladığınız zte modem sanki bir switch gibi çalışacak zte modeme bağlı cihazların asus modemden ip almasını sağlayacak ve wireless olarak çalışacak. Sorun yaşarsanız ip adreslerini doğru atadığınızdan dhcp yi kapattığınızdan ve firewall ları doğru ayarladığınızdan emin olun.


    2.4 ghz den umduğunuz performansı her şeye rağmen alamayabilirsiniz. Artık çok fazla 2.4 ghz frekansını kullanan cihaz var buna bağlı olarak yoğun bir frekans kirliliği var. Bu yüzden 2.4 ghz wifi ağları eskisi kadar iyi performans vermiyor. Performans istediğiniz gibi olmaz ise farklı wifi kanallarını tercih edebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 30 Aralık 2020; 17:18:52 >
  • Keenetic Extra DSL.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.