Şimdi Ara

Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
90.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme

    herkese merhaba.
    opel astra j 2013 business otomatik aracım var. 1 aydır aracımda ESP Servis uyarısı veriyor, ingiliz anahtarı çıkıyor ve motor ışığı yanıp sönüyor. bu esnada çekişten düşüyor ve bir süre sonra yeniden çekişi düzeliyor. kontağı kapatıp açınca uyarı sönüyor ama bir süre sonra yeniden veriyor uyarıyı. uşak opel yetkili servise gittim. sorun buji ve bobinde dediler. lpg kaynaklı olmuş dediler. bobinler arızalı dediler, değiştirdiler, sorun çözülmedi. aracı tam teslim aldım yeniden arıza verdi. bu sefer arızalı dedikleri bobini yeniden yerine takıp manifoldun arkasındaki aktivatör valfini değiştirdiler ve beyne format attılar. bu sefer haftada 1-2 uyarı veren araç her çalıştırdığımda 2-3 dk içinde uyarı vermeye başladı. sorun düzelmedi. bu sefer de subaplarda diyorlar. vallahi usandım. sürekli başka bir yer söylüyorlar. ustalık sıfır. başına böyle bir olay gelen ve düzelten var mı? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. internette bayağı bir dolaştım bu konu hakkında. akü kutuplarında sorun vardır falan diyen de var. onu da deneyeceğim.







  • Hiç yok mu yahu
  • Bir bakar misiniz hocamhttps://youtu.be/yn1OuLPZ9Fc
  • Arabayı yetkili servise sattım sorunum çözülmüş oldu böylece. Onlar da subapları değiştireceklerdi en son
  • ayni sorunla karsi karsiyayim. 2016 aralik astra j sedan 1.6 benzinli arabam resimdeki ariza uyarisini veriyor bazen geliyordu uyari bazen kayboluyordu simdi devamli var 1 ay once tüp takilmisti alakasi varmi bilmem. ilk 2 3 gun onemsememistim tam bi ustaya gostereyimmi derken dun aksam calismamaya başladı. kapatip birkac dk bekledim ariza ekrani geldi o sira cekis kontrolu devre dışı kaliyor bu arada. belkide ayni seydir cahilligime verin. sonra musluk isareti yanik kaliyor. neyse marsa basili tutmamama ragmen sanki basılı tutmusum gibi kaldı ve çalıştı ama zorlanarak calisti sesi farkliydi ve çekişi kötüydü arabanin. daha 8 aylık araba 13 binde bunu yapiyorsa vay halimize. sattigim linea yari fiyati bile degildi 10 yillik arabaydi 7 yil sorunsuz binmistim dogru düzgün bakim yapmadan dandik tüple. bide fiata laf ederler. simdiden soğudum arabadan.



    ufak sehirdeyim servisi yok nette arastirinca adam akilli bir teshise ulasabileni gormedim. hapbuki yasayanda cok olmuş. bilen anlayan varsa benim gibi okuyan kisilere bilgi verirse sevinirim.







     Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme




  • Ayni sorundan 2 haftadir ben yasiyorum. Araba cekisten de dusuyor. Bu sorunu yasayan cok insan var ama cozumden bahseden yok. Su isi halledeyim ilk is astrayi satacagim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Call Me Alpha

    Ayni sorundan 2 haftadir ben yasiyorum. Araba cekisten de dusuyor. Bu sorunu yasayan cok insan var ama cozumden bahseden yok. Su isi halledeyim ilk is astrayi satacagim...

    Araçta LPG var mı hocam ?
  • Var hocam. Zaten lpgden dolayi oluyormus. Cok sukur hallettik. Subablarla ilgili sorun. Her lpgli astrada 50bin civarina gelince olan bir sorunmus. 1500 lira masrafi oldu. Ustune bakimlari yaptim vs. derken iyi masraf ettim. Neyse ki arabanin performansi iyi artik. Yine de satacagim. Sedan ve dizel bir arac alacagim insallah.


    Ekleme: bujileri de subablardan once degistirmistik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CryptOsmaN -- 31 Ocak 2018; 17:29:32 >
  • Hocam zaten subap başlıkları eriyor ondan sonra esp'yi zamanla kalıcı olarak arızalandırıyor ve daha başka bir sürü sorun T borusu çatlıyor,termometre ve bobin arızalanıyor ve başa gelebilecek bir sürü olası sorun,bu araçlarda randıman almak zor,bir an önce satın başka bir araç alın ben öyle yapmıştım.
  • Hocam burada bir arkadasin 407si var. 2litre dizel. 2006 model. 3-4 yildir arkadasta, guzel bakiyor araba hep gozumuzun onunde. Durumu sıkısmıs satiyor. Peugeot'lara hep ön yargılıyımdır. Arabanın performansı çok iyi onu biliyorum. Genel olarak siz ne düşünürsünüz fikrinizi almak isterim.
  • Hocam kilometre düşükse ve temizse alınabilir neden olmasın dizelde önemli olan km ve yakıtın nerden alındığı..eğer güveniniz varsa alın tabi sizin tam kriterleriniz nelerdir bilemiyorum.
  • Km düşük değil hocam 200 binde. Ayrıca 3-4 yıl öncesini de bilmiyoruz. Benim için kriter alıp uzun süre binip sorun sıkıntı minimum düzeyde olsun performans/yakıt oranı makul olsun. Astra mesela çok yakar az kaçar, öyle olmasın. Araç donanımlı model zaten. Ekspertiz yaptırsak motor sağlık durumu anlaşılır aslında. Boya vs. yok olsa da çok önemsemem zaten ona göre değer biçilir. Kazası yok bu yeterli. Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.
  • Geçen hafta basıma geldi. Aracim 2014 Astra J 1.6 CDTI 136 BG Cosmo ve 89k kilometrede. Esp hatasi ve ABS isigi ayni anda yandi. Arac cekisten dustu 2000 devir ustune cikinca gaza ne kadar basarsaniz basin hizlanmiyor ve tekliyordu, direk saga cektim kulliyenin orada. (2 kere polis geldi gbt plaka sorgusu yapti sanki keyfimizden saga cektik) Cekici cagirdim, opel beyaza cektirdim. Aracin ABS sensoru arizalanmis. ekte fotografini koydum, degistirdiler sorun duzeldi. Bu zamana dek Aracin bakimlari hic aksatilmadi ve hep yetkili servisde bilindik yerde yapildi. Yakitida oyle sagdan soldan almam duzenli bildigim yerden alirim. Bu kadar duzgun kullaniyorsun arac ariza yapincada delleniyorsun. Neyse motora 300 tl sikismis bununla hepimize gecmis olsun :/ Bakalim bir sonraki ariza ne olacak
     Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamokaizen -- 15 Ocak 2020; 17:46:38 >




  • Opelde Insıgnıada bende bıtıremedım arızaları en sonunda sattım kurtuldum ...
  • Selam arkadaşalar ARACIM ASTRA J 1.4TURBO dün benimde başıma geldı stabilitrak güç azaltıldı arızası verdi arac resmen bayıldı gitmiyordu cihaza bağladık GAZ KELEBEĞİ konum sensörü 2 açtım 4 bacaklı tel vardı ıkısı temas etmıyodu duzeltım sorun düzeldi umarım bi fayadası olur  Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme
  • [simage]https://img.donanimhaber.com[image][/image]/upfiles/2936324/5d3eb85d-69b6-46cc-ace5-4db0340ac365.jpeg[/simage] Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme
    Sayın arkadaşlar benim de araç 2016 astra j ve 33.000 km de daha. bende de aşağıdaki uyarıyı verdi.Bu uyarıyı verince özellikle esp araç devriden düşüyor bassan da gitmiyor. motor ışığı yandığında da fan devreye giriyor.(motor soğukken de ışık yanarsa giriyor) ki bakımlarını asla eksik etmem öyle kaba da kullanmam. ustaya götürdüm bilgisayara bağladı bujiden dedi fabrika orjinali ile değiştirdik hata devam etti. ışık yine yandı. sonra başka elektronikçiye gittim yine bağladık bilgisayara onda da oksijen sensörü arızası vermiş temizlettim şimdi ışık yanmıyor ama tüpte yine ara ara çekiş düşüyor. benzinde sorun yok. tüp bitsin en pahalı yerden alacağım bakalım belki yakıt pistir. kesin çözüm bulan varsa yazarsa güzel olur.




  • Merhaba arkadaşlar başıma geldi bugün acaba d9n gece aldığım tüp mü tekleme yaptı filan diye düşünüp benzine aldım. Malum korona günlerinde işe biraz daha serbest gittiğimizden yıkamaya da verdim işe giderken. Neyse aldım esp uyarı ışığı burayı okudum arkadaşlar klimada da titreme artı. Götürdüm Adıyaman can opel özel servise 600 lira işçilik dahil bobin değiştiler hella marka şu an titreme yok esp ışığı da gitti herkese güvenli kazasız belasız sürüşler
  • Motorda tekleme var esp arızası ardından motor arızası yanıyor yağ cubuğunu komple cekerseniz tekleme geçiyor fikri olan varmı ?200 bin km de hiç tüp görmemiş araç bobin ve bujiler yeni değişmiş
  • Arkadaşlar internette yanliş vr çok eksik bilgiler var var yok bujiler değişecek yok motor inmiş böyle birşey değil esp sensörü değişecek 150 tl tanıdık fiyatı şimdiden hayırlı olsun. Ayrıca 136 hp lik bir astra ölene kadar sürülen bir araba yok sat kurtul sattim kurtuldum gibi tabirler arabaya haksızlık olur.

  • Bu ne meret bi şeyse benim de başıma geldi. Sabah evden çıktım, az sonra çevre yoluna çıkarken esp ışığı ve uyarısı yandı.

     Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme

    Gideceğim yere vardıktan sonra motoru kapatıp yeniden açtım, uyarı yine yandı. Ancak yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi motor arıza uyarı ışığı yanmadı, araç çekişten düşmedi. Yani uyarı ışığı yanması dışında şimdilik hiçbir anormallik yok.


     Astra j 2013- ESP servis-ingiliz anahtarı-motor ışığı-çekişten düşme

    Sorun ne olabilir?
    Ne tavsiye edersiniz?

    Edit: Aracım Astra J 2018 1.6 Edition Plus 115 BG.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bahtiyaraziz -- 12 Mart 2021; 10:42:20 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.