Şimdi Ara

Astra CDTİ motor iki saniye çalışıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2007 Astra cdti aracım var. İki hafta önce aracı çalıştırdığımda motor iki üç saniye garip bir şekilde çalışıp söndü. Tekrar marşı basıp gaz verdiğimde çalıştı, 50 km yol gidip geldim. Ondan sonraki gün aynı şekilde çalışıp iki üç saniye sonra söndü. Bir daha çalışmadı. Birkaç gün bekleyip denediğimde yine birkaç saniye çalışıyor sonra sönüyor. Gaz versem de harekete geçmiyor.

    Isıtma bujileri yeni değişti. Bakımı 5000 km önce yapıldı. Sadece Shell yakıt kullanıyorum. Ustalar aracı çekici ile getir bakalım diyor, aracın yanına usta getiremedim.

    Bir arkadaşım motor hava yapmış olabilir veya yakıt deposunun çıkışına pislik birikmiş olabilir diyor. Sizce sorun ne olabilir, nasıl çözmeliyim?

    Teşekkürler



  • Frene ve gaza basarak kontağı çevirince ecn 40061 arızası veriyor çalışmaması ile ilgili olabilir mi acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 7 Şubat 2017; 22:19:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egr değişecek yada temizlenecek.
  • Bende aracımda aynı hatayı alıyorum. P0400 hatası. Yalnız bende stop etme çalışmama ve tekleme olmuyor. Şuan kullanıyorum aracı fakat araba hızlanmıyor sanki arkasından birisi tutuyomuş gibi gidiyor. Hafta sonu bende baktıracam bakalım ne diyecek usta. İnternetten araştırdığım kadarıyla egr diyorlar fakat kimisi hava akışmetre yi değiştirerek kimiside turbo selenoid valfi değiştirerek sorunu çözmüş. Siz bir sonuca varabildiniz mi?
  • Merhaba arkadaşlar arabayı bugün Ankara İvedik'te eskiden tanıdığım bir ustaya götürdüm. (ümit usta546-6270610) daha doğrusu Usta sağolsun arabanın yanına geldi motor hava yapmıştır diye düşündü. Fakat 15 gündür beklediği için arabanın aküsü bitmiş. Mecburen çekiciye yükleyip tamirhaneye götürdük. Makineye bağladılar egr valfi arızası olduğu anlaşıldı. Daha önce egr valfi arızalı diye bir hata almıştım fakat onu serviste sildirmiştim. O şekilde kullanmaya devam edince valf tamamen tıkanmış ve araba kendini kilitlemiş. EGR valfini ve birkaç daha parçayı söküp temizlediler. Görünüşe göre çok temiz iş çıkardılar. Motor suyu kaçırıyordu onu söylemediğim halde Usta farkedip Kelepçeleri değiştirmiş. Sabah bıraktım akşam çalışır vaziyette aldım. Çekiciye 50 lira ustalara 250 lira bıraktım. Helali hoş olsun. Valfin orijinali 500 liraymış. Tekrar sıkıntı çıkarırsa yeni bir valf alıp değiştireceğiz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 1.3 cdti Astra H kullanıcısıyım. Aracımda herhangi bir egr arızası olmamasına rağmen bu parçanın sıkıntılı olduğunu bildiğimden yazılımla iptal ettirdim. Sakın o kadar para verip parçayı değiştirmeyin. Çok gerekli bir parça değil fakat sıkıntı çıkaran bir parça.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.