Şimdi Ara

Assassin's Creed Valhalla'yı oynadık! | Peki nasıl olmuş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Donanım Haber’den herkese merhabalar.

    Bugün özel bir içerikle karşınızdayız. Görüntülerden de görebileceğiniz üzere Assassin’s Creed: Valhalla’nın henüz geliştirme aşamasında olan bir sürümünü oynadık.. Ubisoft, pandemi döneminde oyun basınını bir araya toplamak mümkün olmayacağı için oyunu bizlere bulut sistemi üzerinden ulaştırdı. Yani Ubisoft’un sunucularına uzaktan erişim sağlayarak oyunu oynama fırsatı bulduk ve şunu söyleyebilirim ki performans konusunda da hiçbir sıkıntı yaşamadan oyunu deneyim edebildik. Görüntülerdeki “Work in progress” ibaresinden de anlaşılacağı üzere henüz oyun tam sürüme ulaşmadığı için bu içerikte oyunun kısa bir bölümü hakkında deneyimlerimizden yola çıkarak sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

    Assassin’s Creed serisi, oynayanların da bileceği üzere ilk oyundan Origins’e kadar olan süreçte benzer bir yapı üzerine devam etmiş ve sonrasında da farklı bir yöne evrileceğinin sinyallerini vermişti. Öncesinde neredeyse ölümsüz bir suikastçı olarak 10-15 kişinin arasına dalarken, çizgisel bir hikaye içerisinde ilerlerken artık attığımız adıma dikkat ettiğimiz, öyle lambur lumbur düşmanları kesip biçemediğimiz, etkileşime geçtiğimiz çevre elementleri sayesinde yan görevlerin kapısını araladığımız, karakterimizi ve yeteneklerimizi geliştirdiğimiz bir seriye dönüştü. Origins ile başlayan Odyssey ile devam eden bu yapı Valhalla’da da sürdürülüyor.

    İlk intiba olarak şunu söyleyebilirim ki İskandinav dünyası, Assassin’s Creed evreniyle birleşince görsel olarak ortaya oldukça başarılı bir iş çıkmış. Çevresel detayları, hava şartları ve sesleriyle atmosferi çok güzel tamamlıyor. Genel itibariyle temel mekanikler korunmuş. Örneğin pek çok oyundan aşina olduğumuz tipteki envanter seçim menüsü, Valhalla’da da yerini almış.

    Seriye girdiği ilk oyundan bu yana beğeni toplayan deniz savaşları, yelkenlilerle ilerleme gibi dinamikler Valhalla’da da mevcut. Beraberinizdeki mürettebatla birlikte yelkenler fora deyip kendinizi kaosun ortasına bırakacağınız savaşlara gitmenin gerginliği ve atmosferin güzelliği birleşince kendinizi o tayfanın bir üyesi gibi hissetmeniz mümkün. Tabi iş savaş kısmına geldiğinde bu atmosferin bozulmaması için çatışma mekaniklerinin de başarılı olması gerekiyor ki bu konuda Valhalla, yine Origins ve Odyssey’in izinden gidiyor. En basit bir piyadeyle karşı karşıya geldiğinizde bile dikkatsiz bir davranışınızın bedelini ağır bir hasar alarak ödeyebiliyorsunuz. Düşmanları böcek gibi ezdiğiniz bitirici hareketler, etrafa saçılan kanlar, baltanızın ucuyla tanışan düşman kelleleri, savaşın vahşetini gözler önüne seriyor. Tabi her düşmanı öldürmenin zorluğu da aynı ölçüde değil. Görevler sırasında ilerlerken cüssesi karakterimizin 2 katı olan ve öldürmenin de kolay olmadığı mini boss diye tabir edebileceğimiz düşmanları da al aşağı etmeniz gerekebiliyor.

    Çevresel detaylardan başlangıçta bahsetmiştim. Bunu destekleyen iki önemli unsur da yıkılabilirlik ve ışıklandırmalar. Örneğin kırdığınız bir camdan içeri giren ışık hüzmesinin mekanda bıraktığı etki oldukça güzel. Valhalla’da sırf bu sebeple gördüğünüz her camı çerçeveyi indirmek isteyebilirsiniz.

    Temel dinamiklerle devam edecek olursak Assassin’s Creed serisinin olmazsa olmazı olan tırmanma mekaniği yine yerli yerinde. Ulaşmak istediğiniz noktalara çok fazla zorlanmadan her zaman olduğu gibi tırmanabiliyorsunuz. Genelde haritanın belirli bir bölgesini gözlemlemek veya orada etkileşime geçeceğimiz bir nesne aracılığıyla bir yere haber göndermek için kulelerin, yükseltilerin tepelerine tırmanmanız gerekebiliyor. Bu oyundaki haberleşme nesnesiyse dönemine uygun şekilde tasarlanmış borular. Bunun haricinde olası bir durumda hemen aksiyona geçmek için at üstünde yükselme gibi detaylar da Valhalla’da yerini korumuş.

    Oyunu oynadığımız süre boyunca oynanışa veya çatışma mekaniklerine yönelik detaylardan çok manzaralara takıldığımı söylemem gerek. Zira oyunun pek çok noktası, durdurup ekran görüntüsü almak istenilecek kadar güzel gözüküyor. Umarım tam sürüm çıkışını yaptığında bu görsel detayların aynı şekilde korunduğunu görebiliriz.

    Valhalla’yı tümüyle deneyemediğimiz için oynayabildiğimiz süre içerisinde karşılatığımız detayları biraz parça parça vermiş oluyorum ama buradan diyaloglara geçmek istiyorum. Assassin’s Creed serisinin yapısının değiştiğinden bahsetmiştik. Bu durum diyaloglarda da etkisini gösteriyor ve Valhalla’da da yer yer seçimler oyuncuya bırakılıyor. Kimi zaman bir soru sorarken veya bir konuşma yaparken 2’li, 3’lü diyalog seçenekleri arasında kalabiliyorsunuz.

    Aslında şu ana kadar saydığım özelliklerin belirli bir bölümü için “bunlar zaten önceki oyunlarda gördüğümüz şeylerdi” diyebilirsiniz. Zaten Valhalla’nın da seriyi baştan aşağı değiştirmek gibi bir amacı yok. Origins’le başlayan, Odyssey’le devam eden yapıyı, üzerine biraz daha ekleme yaparak, belki görsel anlamda biraz daha ileriye götürerek ve tüm bunları İskandinav teması üzerinden yaparak karşımıza çıkacak. Eğer ki Assassin’s Creed serisinin son iki oyununu keyifle oynayanlardansanız tahminen Valhalla’da da benzer bir keyif yaşayabilirsiniz. Yok ben Altair’de Ezio’da kaldım, Desmond gitti benim için Assassin’s Creed bitti veyahut Unity’de yapılan hatalardan sonra bu seri gözümden düştü diyenlerdenseniz öyle tahmin ediyorum ki bu oyun da düşüncenizi değiştirmeye yetmez. Ancak şu bir gerçek ki İskandinav mitolojisi pek çok kesimden insanın sempatiyle yaklaştığı bir olgu. Dolayısıyla İskandinav temalı yapımlar, oyun olsun, dizi-film olsun ilgi görüyorlar. Belki Assassin’s Creed serisiyle çok kuvvetli bağları olmasa bile İskandinav mitolojisini sevdiği için Assassin’s Creed Valhalla’yı oynamak isteyen bir kitle olduğunu düşünüyorum.

    Toparlayacak olursak Valhalla’nın görsel anlamda bekleneni fazlasıyla verdiğini, Assassin’s Creed dünyasını İskandinav temasıyla birleştirme konusunda da en azından oynayabildiğimiz kısım itibariyle iyi iş çıkardığını söyleyebiliriz. Zorlayıcı kapışmalar, mini bosslar ve hatta boss dövüşlerinin ta kendisi, karakter gelişimi ve tahminen önceki iki oyun gibi uzun oynanış süresiyle Assassin’s Creed Valhalla’nın bekleyenlerini memnun edeceğini ön görebiliriz. Umarım oyun tam sürüm haline ulaştığında sıkıntısız bir çıkış yapar ve biz de daha detaylı bir şekilde deneyim etme fırsatı buluruz. Şimdilik kısa süreli deneyim üzerinden aktarabileceklerim bu kadar. Bir başka içerikte görüşmek üzere. Herkese iyi oyunlar.



  • İşte yine her zamanki gibi sanat / çevre açısından gayet iyi ama diğer yönleri ile şöyle - böyle bir AC oyunu.

  • Teşekkürler dostum inceleme için.

  • VOLHALA??

  • Son iki oyuna bakarak söylüyorum; İçlerinde en kötüsü bu olmuş. O karakterin tuttuğu balta nedir öyle arkadaş! Yumruk mu atıyor, balta mı sallıyor belli değil. Silahların düşman üzerindeki vuruş etkisinin vasatlığını ve animasyonların yetersizliğini daha oynamadan rahatlıkla görebiliyorum. Karakterlerin yüz animasyonlarına söylenecek söz bile kalmıyor. Berbat! Tüm bu saydıklarım oyun çıkana kadar düzeltilir mi bilemem ama bu haliyle kesinlikle alınacak bir oyun değil benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alito -- 13 Temmuz 2020; 1:3:28 >
  • meh bu oyunu zaten geçen sene aldım yunanistanda geçiyordu galiba aynı oyunu tekrar almaya gerek yok

  • Vallaha diye okudum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı oyunu 3.ncü defa piyasaya sürüyorlar, ben bıktım artık açıkçası. Bir tanesini oynayınca yetiyor fazlasıyla, hepsi aynı ürünü farklı rengi gibi bir şey kim bilir kaç kere daha yapacaklar...Bu firmanın en büyük kusur bu tekrar tekrar aynı şeyi bize sunması ama yine de satar her zamanki gibi. Oyunları 5 yılda bir çıkartsa insanı tatmin ederdi ama şu haliyle, kimsenin mutlu olacağını sanmıyorum!

  • Bence gayet güzel odssey zevkle bitirdim bi 50 saatde buna gider

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Witcher 3 (Valhalla edition) olmuş bu.

  • ti7800 kullanıcısına yanıt
    Bire-bir aynısını yazacaktım. Witcher 3'le kıyaslamak bile yanlış aslında bunu.

  • Ben daha çok AC serisini o dönemde gezme fırsatı verdiği için seviyorum. Origins'de antik Mısır o kadar güzel yapılmıştı ki, etrafı gezmekten görev yapmaya fırsat kalmıyordu. Odyses te ise yine etrafı gezmenin güzelliği yanına birde güzel bir hikaye eklemişlerdi. Valhala'yı da dört gözle bekliyorum.

  • Aynı boncuğun İskandinav rengi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Witcher a benzettim

  • inceleme için teşekkür ederim.

  • nikony kullanıcısına yanıt
    Odyssey Oynuyorum bu aralar o bile aşırı benziyor bence witcher’a. Bu tam witcher olmuş hakkaten :)
    Keyif alıyorum ben. Bu da epic gamesde indirimdeyken alınabilir :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle bu oyunlar için ne kadar çok emek ve ter döküyorlar takdir etmemek elde değil. Bir çok sanatçı ve yazılımcı kafa kafaya verip geceler boyu kusursuz bir oyun çıkartmaya çalışıyorlar. Bu yüzden laf ederken biraz insan dilini tutmak zorunda kalıyor. Öncelikle yaratıcılığın çok ama çok önemli olduğu oyun sektöründe sanatsal sahneler ile birlikte ortaya harika şeyler var. Oyunun tanıdım videosundaki şu sahneler de bunun en güzel örneği. O şimşeklerin gözalıcı çakışı, teknelerin denizdeki salınışı, sudaki yansımalar, deniz üzerindeki pus filan olağan üstü değil mi beni çok etkiledi. Bravo diyorum yapımcılara.


    Assassin's Creed Valhalla'yı oynadık! | Peki nasıl olmuş?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.