Şimdi Ara

ASLINDA ARAÇLAR 30-40 KURUŞ DEĞİL 1TL YAKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
6
Favori
16.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
108 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar araçların hep 30-40 kuruş yaktığından bahsediyoruz ama aslında durum böyle değil. Bir kaç atladığımız ya da görmezden geldiğimiz nokta var kuruş hesabı yaparken. Araçlarımızı sürerken bakım masraflarını ve sigorta-vergi giderlerini göz önünde bulundurmuyoruz bir çoğumuz. İnce hesap yapmam sürer geçerim parasını düşünmem diyenler olacaktır. Ama ben düşündüm. Merak ettim ortalama bir aracın 5 yılda cebimizden ne kadar para çıkaracağını. Piyasadan ortalama bir araç baz aldım. Hesaplar çok düz mantık kusura bakmayın. Ben bir analist veya ekonomist değilim. Öyle aklıma geldi kabaca hesapladım.

    Kabuller:

    Aracımız 1.3 dizel motora sahip 2012 model sorunsuz bir araç. Arıza yapmıyor sadece yıllık bakıma giriyor. Ayda 1000 km yol yapıyor. 5 yıl kullanıyoruz. 60000 km yol kat ediyoruz.

    Tahmini masraflar:

    2 kez vize ve egzoz emisyon. Birim fiyat 280+65TL. Toplam: 690TL

    5 kez periyodik bakım. Birim fiyat 500TL. Toplam: 2500TL

    5 kez zorunlu trafik sigortası. Birim fiyat 800TL. Toplam: 4000TL (Yer yıl düşer demeyin gelen zamlarla birlikte sürekli yerinde sayıyor. 😊 )

    Motorlu taşıtlar vergisi: 6 aylık 168 TL. Toplam: 1680 TL

    Ayda 1 yıkama. Birim fiyat 25 TL. Toplam: 1500TL

    Yakıt tüketimi 6 lt/100 km. Toplam 3600 lt motorin yakıyoruz. Birim fiyat 6.35TL. Toplam 22860TL

    30binde bir ön balata değişimi. 100TL Bosch marka+50TL işçilik. Toplam 300TL

    60binde bir arka balata değişimi. 100TL Bosch marka+50TL işçilik. Toplam 150TL

    30binde bir lastik değişimi. Lastikler 205/55/R16 Bridgestone/Goodyear. Adet fiyat 300TL. Toplam 2400TL

    60000 km/5 yıl akü değişimi. 400TL

    2 yılda bir silecek değişti. 100TL Bosch marka. Toplam 200TL

    60000 KM sonunda aracımıza 36680 TL para harcadık. Bunun 23860TL'si yakıt, 12820TL'si bakım&vergi gideri. Aracımızla yaptığımız kilometre başına 61 kuruş para cebimizden çıktı.
    Sadece yakıtı baz alsaydık 38 kuruş yakıyor diyecektik. Halbuki 61 kuruş yakıyor aracımız. Bu değerde en en iyi ihtimal...

    5 yılda illaki arızası çiziği vuruğu olacak. Belki kasko yaptıracağız yıllık 1500TL'ye. Belki aracımız 1.6 motor 2016 model olacak yani 6 aylık vergiye 533TL ödeyeceğiz. Lastiklerimiz 225/45/r17 olacak belki tanesine 500TL vereceğiz. İyi niyet garantisinden yararlanmak için yetkili serviste periyodik bakıma 1000TL vereceğiz belki. Bu durumları da göz önüne alırsak ortalama dizel bir araç 1TL bile yakabilir hemde hiç zorlanmadan.

    Biraz daha kafayı yiyip aracı 50000TL'ye aldığımızı varsayalım. 50000TL'yi güncel 22% faiz oranından 5 yıl faize koyarsak 84000TL faiz gelirimiz oluyor. Yani 5 yıl sonunda bakiyemiz 134000TL olacak. Aracımız olmadığı için bakım masrafı da yapmayacağız. Kabaca 145000TL paramız olacak diyebiliriz. Yakıt parasınıda taksiye dolmuşa otobüse verdik kabul edelim. Bu da araç sahibi olmadığımız için (145000TL-50000TL) / 60000KM'den kilometre başına cebimizde 1.58TL gireceği anlamına geliyor.

    Sonuç:

    Ülkemizde bu devirde araç sahibi olmak gerçekten büyük bir lüks. Aslında otomobil sahibi olmak bir ihtiyaç olmalı. Türkiyede 12 milyon adet otomobil trafiğe kayıtlı. Motorsikletler vb. taşıtlar hariç. Devasa bir sektör. Binlerce insan ekmek yiyor ve devlet vergilerle para kazanıyor. Gel gelelim son yıllarda özellikle de dövizin yükselmesiyle otomobil sahibi olmak lüks olmaktan çıkıp neredeyse israfa dönüştü. Harcadığımız paralar göze batmıyor belki ama inanılmaz rakamlar cebimizden çıkıyor. Umarım bir hal çaresi bulunur. Alım gücümüzün yükseldiği, yerli otomobilin üretildiği, otomobillerimizi gönül rahatlığıyla kafaya takmadan kullandığımız güzel günlerin gelmesi dileğiyle. İyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 9 Haziran 2019; 9:18:2 >







  • Aracı pek kullanmayanlar evin önünde sırf arabam var demek için araç alanlara bu hesap araç sattırır fakat araç 21.yy elzem bir ihtiyaçtır at eşşek gibi bazı cahillerde dünyanın en engebeli ülkelerinden birinde bisiklet kullanın diyor bu kadar kasap sürücü varken birde bu sistemi eleştireceğine yardakçılık yapıyor yarın öbür gün bisiklet yaygınlaşdın bakalım bisiklet yolu vergisi altında ne vurgun yapacaklar
    Katılıyorum ama %100 değil. Bütün hesap Türkiye'de adam gibi çalışan, düzgün bir toplu taşıma ağına sahip olması ve taksicilerin normal insan olmalarına dayanarak yapılmış.

    Oysa ki gerçek hayatta kazın ayağı hiç de öyle değil. Bizim mahalleden geçen İETT hattı için üşenmedim saydım, 5 yılda sadece ben 22 kez beyaz masaya şikayette bulunmuşum. Hep geç geliyor, bazen hiç sefere çıkmıyor araç. İETT yüzünden işe geç kalmışlığım çok oldu. Bir sefer aksadığı zaman öbür sefere otobüs o kadar dolu oluyor ki, bazı duraklarda artık durmadan geçmek zorunda kalıyor.

    Taksicileri de hepimiz biliyoruz zaten. Onlar insan değil, hepsi kanatlı birer melek. Daha geçen gün sara hastası bir kızı almadı orman çocuğunun teki. Benim kızım var 6 yaşında ellerinizden öper. Kaç defa gece hastaneye gitmek zorunda kaldık. 10 kere desem bunun en fazla 3 veya 4ünde adam gibi bir taksi yolcuğu yapabilirdik. Geri kalanında muhtemelen katil olmamak için kendimi zor tutardım.

    Evet, deli gibi masrafı var, insanı çileden çıkartıyor araç sahibi olmak. Ama gece saat 3'te 40 derece ateşi olan küçük bir çocuğu canın istediği anda tutup hastaneye götürebilmeye paha biçilemez. Bunu ancak yaşayan anlar. Gezmeyi tozmayı geçtim.
  • Bir şehir içi bisiklet sürücüsü, zor durumda taksi kullanan olarak küçücük kasabalarda arabayla ekmek almaya gidenlere acıdım.
    Hem ekonomik zorluk çekiyorlar hem de hiç efor sarfetmedikleri için sıhhatleri bozuluyor. Bisiklet le küçük bir tur atınca bile mide şişkinlikleri kalmıyor! Bacaklar kopuyor ama vcüdun diğer tarafı zindeleşiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    İstanbul bisiklete uygun olsa keşke. Ama işte bisikleti çalarlar,kırarlar,bozarlar. En paslı en kötüsü bile olsa. Sağdan soldan karşımıza çıkacak ölüm davetiyeleri ekstra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamivural

    Bir şehir içi bisiklet sürücüsü, zor durumda taksi kullanan olarak küçücük kasabalarda arabayla ekmek almaya gidenlere acıdım.
    Hem ekonomik zorluk çekiyorlar hem de hiç efor sarfetmedikleri için sıhhatleri bozuluyor. Bisiklet le küçük bir tur atınca bile mide şişkinlikleri kalmıyor! Bacaklar kopuyor ama vcüdun diğer tarafı zindeleşiyor.
    +1

    Köydeyim, yakin yerlere bisikletle gidiyorum.
    3 yildir turlara cikiyorum.
    Biraz sonra 50 km lik bir tura cikicaz arkadaslarla.
    41 yasini bitiriyorum, şimdiki aklım olsa 20 sene önce alirdim bisikleti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari sınıfında aile aracı kullandığımızı varsayarsak bu fiyatın 1 ile 1.5 katı cebimizden çıkıyor.Bu mazot pahalılığında 30 kuruş yakıyor diyen varsa deposunu ben doldurayım.
  • Otomobilin bize sağladığı konfor ve özgürlük hissi paha biçilemez.
  • herkes evine yakın iş bulup motorsiklete dönerse derdimiz kalmayacak :)
  • Bu hesabı zamanında baya enenine boyuna düşünmüştüm. Birde araç bakım masrafları segment ve markaya göre değişiyor. Mesela megane şehir içi 6-7 litre yakıyor yerine civic alıyım 7-8 litre yaksın dediğinizde olay değişiyor. Çünkü civic parça maliyeti ile hesaplandığında 10 litreleri geçiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bayramda antalya_ istanbul arası ve orada gezip tozmalar dahil 620 lira benzin yaktı.otobüsle gitsek 5 kişi gidiş dönüş 1500 lira tutuyor.oradaki taksi otobüs masrafları hariç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayene, vergi gibi harcamalar her yıl zamlanır. 5 yıllık süreçte diğer masrafları da enflasyon oranında arttırmak gerekir. Çok hesaba gerek yok. Siz o bulduğunuz sayıyı 2 ile çarpın direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 9 Haziran 2019; 10:33:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Klima varken.
  • Artık nasıl alıştırdılarsa milleti, bu hesabı bile yapamıyor. az yakıyor diyor başka birşey demiyor.:) gözü kapalı alıyor araba.
  • İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara'ya bisiklet yolları yapılması belediyenin projeleri arasındaydı. Artan ekonomik bozulmayla birlikte, eğer olur da şehir merkezi trafiğe kapatılır ve bisiklet yolları ile desteklenirse, bisiklete ciddi talep olacağını ve trafiğe çıkan araç sayısında kayda değer düşüş olacağını düşünüyorum.

    Arabayı ilk satanlardan biri de ben olurum, adam yukarıda tane tane açıklamış, bu ekonomide mecburiyet hariç araba kullanmak enayilik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneyy1905 -- 9 Haziran 2019; 14:21:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oneyy1905

    İstanbul'u bilmiyorum ama Ankara'ya bisiklet yolları yapılması belediyenin projeleri arasındaydı. Artan ekonomik bozulmayla birlikte, eğer olur da şehir merkezi trafiğe kapatılır ve bisiklet yolları ile desteklenirse, bisiklete ciddi talep olacağını ve trafiğe çıkan araç sayısında kayda değer düşüş olacağını düşünüyorum.

    Arabayı ilk satanlardan biri de ben olurum, adam yukarıda tane tane açıklamış, bu ekonomide mecburiyet hariç araba kullanmak enayilik.
    Ankarada bisiklet yolu yapsalar bile bir kaç semt düz anca oralarda kullanılır onun dışında zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı pek kullanmayanlar evin önünde sırf arabam var demek için araç alanlara bu hesap araç sattırır fakat araç 21.yy elzem bir ihtiyaçtır at eşşek gibi bazı cahillerde dünyanın en engebeli ülkelerinden birinde bisiklet kullanın diyor bu kadar kasap sürücü varken birde bu sistemi eleştireceğine yardakçılık yapıyor yarın öbür gün bisiklet yaygınlaşdın bakalım bisiklet yolu vergisi altında ne vurgun yapacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt
    Evet siz diyince düşündüm kalabalık aileler sık seyahate çıkıyorsa araba mantıklı ve ekonomik oluyor. Aslında hesap büyükşehirlerde yaşayan, uzun yola senede 1-2 kere çıkanlar insanlara göre demeliymişim. Ulaşımı gelişmiş metrosu olan şehirlerde araba mantığını yitiriyor. Muğla gibi her ilçesi birbirinden kilometrelerce uzak nispeten otobüslerin az/seyrek olduğu yerlerde araba mantıklı oluyor diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataince -- 9 Haziran 2019; 15:37:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bisiklet muhabbeti kenara dursun. Konu sahibi arkadaş değişken maliyet ve sabit maliyeti birleştirerek söylemiş. Sonuç olarak her araçta bu sabit maliyetler benzer oranlarda. Değişen tek şey kullanım miktarına bağlı yakıt tüketimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 ay önce 0 km araç aldım, şu an 4300 km. Yaptığım tüm masraflar 4350 TL . Hakikaten bu hesaba göre 1,02 TL yakmış km de :)
  • Oysaki adam akıllı okuyup çalışmak yerine, kıçımızı büyütüp şampiyonlar ligi finalinde sahaya atlasaydık, çoktan köşeyi dönmüş böylesi 1-2TL hesaplarına girmiyor olurduk. Benim psikolojim bozuldu, en çok mesai'ye kalan milletlerdeniz, işçiliğimiz Çin'den ucuza düştü. Millet uçtu biz geriye saydık. Artık parayı bulsam da nasıl mutlu olunur bilmiyorum çünkü parasız hayatın ne kadar samimiyetsiz leş bir şey olduğunu gördüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -FoundeR- -- 9 Haziran 2019; 16:35:57 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.