Şimdi Ara

Askerlik yeri belli olduktan sonra tecil (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
3
Favori
122.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @IKatsumoto

    quote:

    4. Seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Temmuz 2022 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktır. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.


    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/agustos-2022-siniflandirma-donemi-duyurusu-1352022

    Bakaya kalanları ere düşürüyorlar. Bazı yerlerde erteleme yaptıranların da düşüyor diyenler var.
    TSKnın ihtiyaç duyduğu sınıf meslekler hariç istisnası oluyor. Ama bu sınıf ve meslekler nedir bilmiyorum. Ben de net bilmiyorum. Asal genel merkezi (ankarayı) arayabilirsiniz. Belki daha net bilgi verirler. Öncelikleriniz nedir bilmiyorum ama hava veya deniz kuvvetleri çıktıysa rahat yerleri var, 1 sene kafa dinler iyi de para biriktirirsiniz

    @Zaitan
    İster dondurup gidin ister birşey söylemeden gidin ister yarıda bırakıp gidin her türlü askerliğe başvurabilirsiniz.

    Yoklama hizmet tercihi falan tamamladınız, (sınıflandırma belli olsun olmasın farketmez) gitmekten vazgeçtiniz. Enstitü öğrenci işlerine dilekçe verip tekrar tecil ettirebilirsiniz.

    Sınıflandırma olmuş olmamış farketmeden bedelliye de çevirebilirsiniz.
    Ki Artık yoklama kaçağı veya bakaya da olsanız bedelliye çevirebilirsiniz. Tabi kaçak geçen her ay için bu formule göre, o dönem geçerli bedelli ücretine ek olarak ödüyorsunuz. (3500 gösterge x memur maaş katsayısı x kaçak geçirilen ay sayısı)

    Yalnız sınıflandırmanız belli olduktan sonra, diyelim bir şekilde tecil hakkınız biterse/tükenirse (YL bitti, 1 yıl mezun ertelemeyi de kullandınız, doktoraya da gitmediniz) veya siz tecil bozduysanız (er çıktıysanız) askere gidecek ilk kafile ile(max 1 ay içinde) çağırabilirler. Aklınızda olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @a-f-h (Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.) Daha önce sınıflandırma döneminde sınıflandırılıp bakaya kalırsan statün düşüyor diye anlıyorum ama bilemedim. @Zaitan Yüksek lisansım bittikten sonra tecil süremin bitmesine az kalmıştı. Bende tecili bozarak yedek subay olarak askerliğe başvuru yaptım. 3 hafta kadar öncede doktorayı kazandım ve kaydımı yaptırdım. Şimdi tekrar tecil ettirebilirim.

  • IKatsumoto I kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba bugün sınıflandırma sonucu açıklandı yedek astsubay başvurusu yaptım ama çıkmadı ertleme yapıp dış kaynaktan muvazzaf astsubay başvurusu yapsam ertelemem engel olurmu gideceğim tarih ve yerim belli ertelemem kabul olunca bakaya kalmamış ve kaçak sayılmış olmuyorum yinede bir sorun teşkil edermi bu konu hakkında bilginiz varmı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahirinho M kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı olmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim aydınlattığınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evrak alma başlangıç tarihi, birliğe teslim olma tarihi mi oluyor ?

  • Arkadaşlar merhaba bedelli askerlik başvurusu yaptım. 18 ocakta yerimiz belli olacak. Bu arada kadro ilanı çıktı ve ben bedelliyi iptal etmek istiyorum sanırım yerler belli olmadan iptal edilirse yeniden başvurabilir mişiz ben yarın iptal etsem 18 ine kadar işlemler yetişir mi ve eski tecilimize dönebilirmiyim bu durumu daha önce yaşayan arkadaşlar var mıdır yardımcı olursanız çok sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba ben 6 ay hakkari yüksekova er çıktı şuan ben bedelliye çevirmek istiyorum nasıl olacak bedelli olursa tekrar hakkaride mi yapıcam bir ay yoksa bedelli yeri değişekmi ?

  • mert0134 M kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/er-cikarsa-bedelli-askerlige-cevirtmek-rehber--150912294

    O zaman bakaya kalmak sıkıntıydı, ama 13 temmuz 2022den beri onlara da bedelli hakkı veriliyor.

    Hizmet tercihini bedelli olarak güncelleyip ilgili bankaya bedelli ücretini yatırınız. Yalnız sevk tarihinizi (evrak alma bitiş tarihi) geçerseniz bakaya işlemi uygulanacağı için bedelliye ek ücret çıkabilir. Bu durum ihtimali varsa tecil hakkınızı kullanın. Paranız hazır olunca bedelli başvurusunu yaparsınız.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2023-yili-bedelli-askerlik-muracaat-duyurusu-1312023

    2024 ocak ayında bedelli sınıflandırmasında yeni birliğiniz açıklanacak. 2024 içinde 1 ay askerliğinizi yapıp terhis olursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 26 Ocak 2023; 1:48:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba ben 2022 kasım ayında, 2023 Hazirana kadar olan tecilimi bozup şubat celbine başvuru yaptım. Ancak geçtiğimiz cuma atama haberimi aldım. 7-16 Nisan arası atama için mülakat sınavları var. Nisan 8 gibi birliğime teslim olacaktım. 28 Mart yani bugün itibariyle sevk kağıdım çıkıyor ama ben sevk kağıdımı almayacağım çünkü 26 Mart itibariyle tecilimi tekrar aktif etmek için iptal başvurusunda bulundum. Herhangi bir sorun yaşar mıyım ?

    Sistemde şu yazı var:

    26/03/2023 tarihinde askerlik hizmeti erteleme talebiniz başarıyla alınmıştır. Erteleme talebinin girişinden 15 iş günü sonrası bu hizmetten faydalanarak veya e-Devlet Kapısı'ndan Askerlik Durum Belgesi alarak veya askerlik şubelerinden kontrol edebilirsiniz.


    27 Mart (dün) şubeye gittim sevk kağıdı alma, tecil hakkın varsa sıkıntı olmaz dediler ama yukarıda okuduklarım şubelerin bilgisi adına beni şüpheye düşürdü.





  • cmgurbuz C kullanıcısına yanıt

    15 iş günü yasal bir süreç, genelde 1 hafta içinde de sonuçlanır. Mesai saatleri içinde nüfusa kayıtlı olduğunuz il/ilçenin askerlik şubesini arayıp bilgi alabilirsiniz. Tecil onayını bildiğim kadarıyla orası veriyor. Edevlette sorun olursa, son çare şubeden tecil yaptırırsınız.

    Buradan şubelerin iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene Haziran 2022 tecilim bitti ve Yerim belli olmadan 1 gün önce tecil ettirdim şuan 04.05.2023 askeriyim Geçen sene Çanakkale jandarma eğitim komutanlığı çıktığını öğrendim statü ve yer değişir mi Askerlik yeri belli olduktan sonra tecil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrAdvanture -- 2 Nisan 2023; 5:57:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Askerlik yerim belli olduktan sonra tecil etmiştim. 17 Haziran itibarıyla tecilim tamamlanacak. Bu süreçte öğretmen olarak atandım. Ancak göreve 1 eylülde başlayacağım. Bakaya durumuna kalmamak ve apar topar çağırılmamak için ne yapmam gerekiyor? Atandığımı gösterir belgeyi şubeye götürsem 6 ay ertelemeden faydalanabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meriç23 M kullanıcısına yanıt

    Bir askerlik şubesiyle görüşünüz, sonucu buraya yazarsanız arayanlar bulabilir veya soran olursa örnek gösteririz.

    Eğer şubeden olumsuz dönerlerse ne zaman askere gönderileceğinizi sorunuz. 6 temmuzda mayıs celbi 3. Grup; 10 ağustosa ağustos celbi 1. Grup gönderilecek. Bu ikisinden biri olur muhtelemen.

    Haziran ayında yüksek lisans kayıtları falan oluyor. Son çare tezsiz bir bölüme kayıt yaptırırsınız. Kesin kaydınız olduğu tarih, sevk tarihinizden (6 temmuz veya 10 ağustos) önce ise erteleme hakkı kazanırsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Ben 2019 yılında lise son sınıfta öğrenciyken askerlik yoklaması yaptırdım ve muayenemi oldum. Belli bir süre sonra e devlet üzerinde askerkik yerimin açıklandığını gördüm ve ertesi gün askerlik şubesine giderek Ek C2 belgemi teslim ederek askerliğimi tecil ettirdim. 2020 yılında yks sınavına girerek 2 yıllık önlisans bölümü kazandım. 2022 yılı haziran ayında üniversiteden mezun oldum. 07/07/2024 tarihine kadar tecilim var. 2024 yılında tecilimi bozdurursam, yeniden yoklama başvurusu yapıp muayenemi olup, askerlik hizmet tercihi kısmından yedek astsubay seçeneğini işaretlersem, lise sonda açıklanan askerlik yerim tekrar çıkar mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O birlik hala asker alımı / eğitimi yapıyorsa yeniden orası çıkabilir. Şans meselesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben cimer üzerinden 4 gün önce bilgi edinme başvurusu yaptım, bugün asker alma müdürlüğünden aradılar. "Lise de yapmış olduğun yoklamanın bir geçerliliğinin kalmadığını, şuan hali hazırda önlisans mezunu olduğun için tekrar yoklama yapıp askerlik hizmeti tercihi bölümünden yedek astsubay seçeneğini işaretlerseniz msb nin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilirsiniz" dendi. Ama içimde hâlâ daha bir tereddüt var. O yüzden yazdım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaitan kullanıcısına yanıt

    bende aynı şeyi yapmayı düşünüyorum yüksek lisansla askerliğimi tecil edip daha sonra yüksek lisansı bahane göstererek tecil yapabilir miyiz ?yanıtlarsanız sevinirim

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.