Şimdi Ara

Askerlik Tecil Bitmesi ve Yüksek Lisans Başvuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, 19 Nisan 2020'de askerlik tecilim bitiyor. Üniversite kayıt dönemleri haziran ve eylül arasıydı. Ancak Korona'dan dolayı ALES 3 ay ertelendi ve yeni tarihi 16 Ağustos oldu. Bu da tecilimin bitiş süresi sonrası haliyle. Askerlik şubesine bu olaylar öncesi (Ocak ayında) sorduğumda kesin söz söylemekten kaçındı. Durumu anlatıp sorunca aynen şöyle dedi: " Sorun olur tabii, uhmmm tecilin biterken askerliğe başvurur ağustosa celbin gelir zaten, o zamana kadar ilişiğin olmaz o ara bi!" Bu cevaptan sonra çok emin olmamakla birlikte dediğine güvenip sorun olmayacağını umdum. Ancak Korona sebebiyle her şey ertelenince ne yapacağımı bilmiyorum. Eylül'e kadar hiçbir şey yapmayıp, daha sonra kayıt zamanın da askerliğe gidip bakaya kaldığım için başvuru yapıp yeni celp dönemine başvursam ve o tarihi kadar ilişiği yoktur kağıdı ile üniversite kayıtı yapsam tecilim sorunsuz olur mu? Bu yöntemi 2-3 yıl önce yaptığını söyleyenler var forumlarda ama güncel bir bilgi göremedim. Tecrübesi ve bilgisi olan varsa, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.







  • Korona derdi olmasaydı temmuz-ağustos-eylül ayından birinde askere gidecektiniz. Herşey normal olsaydı, üniversitelerin yüksek lisans başvuruları temmuz-ağustos gibi oluyor. Muhtemelen sıkıntı yaşayacaktınız. Kesin kaydınız ağustosu bulurdu. Askerlik şubesi ile yazışmalar falan eylülü bulurdu tecil işlemleri. Ocak ayında girseydiniz yüksek lisansa sıkıntı olmazdı.

    Diğer taraftan yüksek lisansa askerliğinizi ötelemek için giriyorsanız üniversitelerin lisansüstü yönetmeliklerine dikkatli bakınız. Bazıları (tezsiz programlar) derse yazılmayanı veya devamsızlık yapanı bırakıyor/ilişiğini kesiyor. Bazıları ise 3 yarıyıl boyunca süre veriyor. Tezli programlarda ise belli sürede dersleri verme zorunluluğu var. Görüldüğü üzere işi sıkı tutuyorlar.

    Ben de yüksek lisans sonrası askere gittim. Yüksek yapmanın yedek subaylık çıkmasına bir etkisi yok. Lisans tecili boşta geçirdiyseniz bir an önce askerliği aradan çıkarınız.




  • Nisanda biten tecil için ocak ayında falan yükseğe başvurmak gerekliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 31 Mart 2020; 22:23:19 >
  • Benim de tecilim haziranın 7 sinde bitiyor. Açık üniversiteden başvuru yapıp uzatmak istiyorum tecilimi fakat 7 hazirana kadar başvuru açılmayacak muhtemelen. Ne yapacağız? Bakaya kalırsam ne olacak?
  • Pençe_ kullanıcısına yanıt
    8 haziranda bakaya olmuyorsunuz. Normal şartlarda Kasım celbine tabiisiniz, 31 ağustos veya 30 eylüle kadar süreniz var. Ama yarın bir gün celpler ertelenirse durum değişir.
    Lise veya MYO mezunuysanız AÖF tecili işe yarar. Hali hazırda lisans mezunuysanız AÖF değil yüksek lisans kovalamanız lazım.
  • Yeni konu açamadığımdan buraya yazıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

    4 yıllık üniversite mezunuyum ve 2 yıl tecil ettirme hakkımı kullanmıştım. 30 Haziran 2023'te tecilim bitiyor. Tecili uzatmak için ALES'e başvurdum fakat kimisi çok geç, ales sonucum 30 hazirandan önce açıklansa bile kayıt dönemi sonbaharda olacağından askere gideceksin dediler. Bilgi birikiminizi paylaşırsanız sevinirim tecil edebileceğim bir yol var mı? Yoksa ALES puanını aldıktan sonra yerleştirme için zaman tanırlar mı ne yapmam lazım hiç bilmiyorum.

  • genemi0 G kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.