Şimdi Ara

Askerlik muayenesi sonrası çıkan rahatsızlık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ben askeri mauyenemi aile hekimliğinde oldum askeri muayene sonrası gittiğim üroloji doktorunda varikoselin var çok ilerlemiş bir an önce ameliyat olmalısın dedi askere ocakta askerlik yeri belli olacak yıl içinde gideceğim benim durumun aciliyeti askerliği erteleyecek derecede mi muayene talep etmem lazım aile hekimime başvurdum muayenen var diyor muayene sonrası rahatsızlık olayını bende bilmiyorum dedi bu olayı bile var mı okumuştum nerde okuduğumu hatırlayamadım çocuğun biri bedelli yatırıp sonraki muayenede muaf olup parayı iade almıştı ben 1 yıl erteleme alsam yeterli yada yeniden muayene olsam ameliyatın aciliyeti ile ilgili yeterli ne yapmalıyım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Sevke ilişkin mazeret hallerinde erteleme

    MADDE 59 – (1) Askere sevk için çağrıldıkları halde;

    a) Kendisinin tutukluluğu veya hükümlülüğü,

    b) Kendisinin herhangi bir sağlık kurumu raporuyla belgelendirilmiş istirahat gerektiren hastalığı,

    c) Eşi veya ikinci derece dâhil kan/kayın hısımlarından birinin sağlık kurumu heyet raporuyla belgelendirilmiş hayati tehlike içinde olduklarını gösteren hastalığı,

    ç) Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde eşinin, ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin ölümü,

    d) Sevkten önceki veya sonraki on beş gün içinde kendisi veya ikinci derece dâhil kan veya kayın hısımlarından birinin evlenmesi,

    e) Sevkten önceki veya sonraki iki ay içinde çocuğunun doğması,

    nedeniyle sevkini yaptırmayanlar, bu mazeretlerini kanıtlayan belgeleri askerlik şubesinde bulundururlar.

    (2) Birinci fıkradaki yükümlülerden bakaya olanlara bu süreleri için 101 inci maddenin birinci fıkrası hükmü uygulanmaz.

    (3) Birinci fıkranın (b) bendi kapsamındakiler istirahatları bitiminde derhal sevk edilir. Diğer mazeret hallerinde ise ilgili yükümlüler mazeretlerinin bitimini takip eden ilk sınıflandırma döneminin ilk celp ve sevk dönemine bırakılırlar.

    (4) Birinci fıkra kapsamında sevki geri bırakılanların 49 uncu, 50 nci ve 51 inci maddeler kapsamındaki durumlar hariç ertelemeleri yapılmaz.

    (5) Seferberlik ve savaş hâlinde bu madde hükümleri uygulanmaz.


    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    İstirahat durumu olursa bundan erteleme alabilirsiniz belki. Bu durumu doktorunuzla konuşmanız lazım.

    Bedelli için ha diye 80-100 bini nereden bulacaksınız? Bakaya kalsanız günlüğü 9-10 TL cezası var, 1 yıl bakaya bile kalsanız 4 bin TL altında ceza alırsınız. Daha ucuza gelir.

    Lisans mezunu iseniz, ocak şubat gibi yüksek lisans kayıtları var. Tezsiz bir bölüme (yanlış hatırlamıyorsam ALES bile istemiyor) kayıt olur 1.5 yıl erteleme alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yukarıdaki linkte Madde 61

    quote:

    f) Bu fıkranın (b) bendi kapsamında yararlanma hakkı elde edenler, tabi oldukları celp ve sevkte silahaltına alınmamış olmaları şartıyla emsallerinin terhise hak kazanacakları tarihe kadar askerlik şubesine başvurmaları halinde bedelli askerlikten vazgeçebilirler. Vazgeçenlere bedelli askerlikten yararlanmaları için yeni bir hak verilmez. Bunların işlemleri bedelli askerlik müracaatından önceki durumlarına göre yürütülür.


    Vazgeçerseniz geri dönüşü olmayacak. Ameliyat sonrası erteleme işini kovalayınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.