Şimdi Ara

Askerlik muaf tarihî hakkında yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese aklıma takılan bir durum var bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim

    1998 doğumluyum, üniversite ile ilişkimi 2 ay önce bitirdim.

    Bugün e-devlet askerlik sorgulamaya bakınca 31.12.2026 tarihine kadar askerlik ilişkisi yoktur yazıyor.

    Yani bu tarihe kadar yapmam gereken birşey varmı, şu anda okumuyorum ve herhangi bir erteletme de yapmadım.

    Bu tarih aşağıya düşmez değil mi,bazı rütbeli asker arkadaşlarıma sordum düşmez dediler ama yine de buraya yazmak istedim,teşekkürler şimdiden



  • E-devlete mezuniyetiniz düştüyse (veya 4 yıllık üniversiteden terk iseniz) ya askerlik erteleme başvurusu yapıp 2 yıllık tecilinizi yapınız ya da mayıs celbi için askerlik başvurusu yapınız. Yoklama kaçağına düşerseniz bedelli hakkınız da yanar.

    Üniversiteler kendini sağlama almak için max eğitim süresi kadar tecil yaparlar. Çünkü kimisi 4 yılda bitirir, kimisi 8 yıla yayar. Herkesin takibini yapmak sıkıntı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim ;


    benim üniversitem bitmedi yani yaklaşık 2 ay önce kaydım silindi.


    bugün baktığım da 2026 yılına kadar muaf gözüküyorum e-devletten .


    Yani şuan daha gitmek istemiyorum açıkçası , yani o tarihe kadar bir şey yapmama gerek yok değil mi ?

  • Alıntı

    metni:
    MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan; a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl, b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl, c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl, ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl, d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez. (2) Yurt dışı yükseköğretim kurumları mezunlarının erteleme süreleri hiçbir şekilde lisans mezunlarının mezuniyet tarihinden itibaren üç yılı, yüksek lisans mezunları için mezuniyet tarihinden itibaren iki yılı geçemez. (3) Erteleme süresi içerisinde yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranların askerlikleri öğrencilik nedeniyle ertelenir. (4) Askerlik çağına girmeden önce lise veya dengi okullar ya da meslek yüksekokullarından mezun olanlar ile fakülte/yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişiği kesilenlerin ertelemeleri, askerlik çağına girdikleri yıldan itibaren başlar. (5) Yurt dışındaki öğrenim kurumlarında öğrenim görerek yetkili makamlarca denkliği tanınanların askerlikleri, tanındığı öğrenim seviyesine göre bu maddede belirtilen sürelere göre ertelenir. (6) Çift ana dal programından mezun olanlardan erteleme talep edenlerin işlemleri işlem yaptırmak istedikleri program üzerinden yapılır.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

    İlişiği kesilenlere de 2 yıl tecil hakkı veriliyor. Bu tecil hakkını kullanabilirsiniz. Edevlet sistemine(askerlik işlemleri) uzağım ama askerlik erteleme başvurusu (edevlet üstünden) yapabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım Bu 2yıl tecil cevap işime yaradı teşekkürler daha hiç erteleme işlemi yapmadım.


    Yani şuan 2026' yılına kadar gözüküyor muaf , şuan bir şey yapmama gerek yok sanırım

  • Benim de üniversiteden otomatik tecilliydi mezun olduktan birkaç sonra kağıtlar geldi. E devlete baktım tecil kalkmış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay da geçmiş bir an önce erteleme işlemlerinizi yapınız. Olursa edevletten olmazsa şubeden yaptırınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.