Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.295
Cevap
117
Favori
948.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • manky2008 M kullanıcısına yanıt

    Bu durumda muaf olursunuz bence.

  • Arkadaşlar ben süreci unuttum. :D 2 kez erteleme aldım. Şimdi önce sağlık ocağına mı gitmeliyim? 11 Kasım'a kadar tecil vardı bu hafta gidip halledeyim diyorum. Muafiyet verirler diye düşünüyorum bu sefer geçen sene de muafiyet vermişti doktor ama heyetteki adam ertelemeye çevirmişti. Şimdi 8 kilo daha fazlayım geçen seneye göre.


    Önce sağlık ocağına mı gitmem gerekiyor yoksa askerlik şubesine mi?

  • oytunjo kullanıcısına yanıt

    Diğer işlemlerde önce sağlık ocağına gittiyseniz oraya gidin.Ancak önce askerlik şubesine gidip oradan sizi sağlık ocağına sevk ettilerse yine aynı yolu izleyin.Yani önce şubeye gidin ve oranın yönlendirmesiyle işlerinizi yapın.Eğer süreci unuttuysanız askerlik şubesine gitmeniz daha faydalı olur.Ancak gitmeden önce mutlaka HES kodunuzu alıp gidin.HES kodunuz yoksa içeri sokmazlar.


    İkinci muayenede doktorun ertelemeye çevirmesi isabetli olmuş.Zaten yönetmelik üçüncü seferde karar verilir diyor.Eğer kilonuz dediğiniz gibi daha fazlaysa bu sefer hakkınızda muaf kararı verilir ve karar kesin olur.

  • Benim ilk ertele aldıgım sene hipertansiyon biri vardı çocuk gitmek istiyodu askerde kalmayı düşünüyodu hipertansiyonu oldugu için direk muaf verdiler erteleme bile almadı belki seninkide direk muaf olur.Bazı doktorlar bir sene erteleme verebiliyor tansiyon devamlı öyle mi diye ama genelde hipertanisyonda muaf alıyolar

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam, siz bedelli ücretini geri aldınız değil mi? O ücreti geri almak çok önemli benim için şu ekonomik durumda.

  • Randevu aldım Çarşamba sabah için. Bu hafta hallolur umarım.

  • kilo için sağlık kurulundan heyet için randevu aldığımda 11 tane dalın olduğu bir liste verdiler hepsini gez diyorlar. sadece dahiliye yeterli olmuyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombaktanta -- 26 Ekim 2020; 14:31:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oytunjo kullanıcısına yanıt

    Ben bedelliye hiç başvurmadım.Kilolu olduğum için askere gitmeden iki ay önce şubede muayene talebinde bulunmuş öyle işlemleri başlatmıştım. Bedelli olup muaf alanların raporları MSB'de onaylandıktan sonra paraları hesaplarına geri iade ediliyor diye biliyorum.Forumda bedelliye başvurup muaf alanlarla iletişime geçerseniz size daha doğru bilgiler vereceklerdir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 26 Ekim 2020; 14:37:14 >
  • dombaktanta D kullanıcısına yanıt

    Size o listeyi kim verdiyse yanlış vermiş.Kilodan sıkıntısı olanlara sadece dahiliye bakar.O da boy-kilo ölçümü yapıp TSK sağlık yönetmeliğindeki boy-kilo çizelgesi ile karşılaştırır ve öyle erteleme/muaf kararı verir.Eğer başka rahatsızlıklarınızın olduğunu söylediyseniz belki ondan dolayı böyle bir liste vermişlerdir.Eğer sadece kilo sıkıntınız varsa bunu tekrar belirtin.Diğer işlemler gereksiz olur.

  • teşekkürler hocam bu yönetmelik vs de geçiyor değil mi? çünkü hastanedekiler laf anlamıyor elim güçlü olsun istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar 2 senedir kilodan erteleme alıyordum bu sene ideal kiloma ulaştım 1 ay sonra tekrar kontrol var büyük ihtimal askere alıcaklar peki ben bedelliden faydalanabilirmiyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faydalanmaman için bir sebeb yok 2 senedir erteleme almışsın askeri bedelli olarakta yapabilirsin.

  • Askerlik şubesine gittim, sağlık ocağına yolladılar oradan sevk aldım hastaneye gittim. Bugün heyet yokmuş pazartesi gidip halledeceğim. 33d'den muaf olacağım, 3. sefer oluyor. Askerlik şubesindeki memur da paranız iade olacak dedi. İnşallah sıkıntı çıkmaz.

  • ARKADAŞLAR BENİM DURUM GARİPTİ AĞUSTOS CELP Nİ KAÇIRDIĞIM İÇİN 25 EKİM 2020 TARİHİNE KADAR GEÇİCİ ERTELEME YAPMIŞTI ŞUBE 26 EKİM 2020 SABAHI YOKLAMA BAŞVURUSU SABAHTAN YAPMAYA ÇALIŞTIM ŞUBEYE GİTMEMİ SÖYLEDİ E DEVLET.ŞUBEYE GİTTİĞİMDE HASTANEYE SEVK İSTEDİM .ORADA Kİ MEMUR AİLE HEKİMİNE GİDİP SİSTEME GİRMEDEN MANUEL KAĞIDIN YANINA HANGİ BÖLÜME GİDECEKSEN KAŞE VE İMZA İLE DOKTORA YAZDIR DEDİ.DOKTOR DAHİLİYE BÖLÜMÜNE YAZDIRDI OBEZİTE DİYE DAHA SONRA HASTANEYE GİTTİM HASTANE DE SAĞLIK KURULU BÖLÜMÜNE GİTTİM BOY:181 KİLO:124 OLARAK ÖLÇEREK DAHİLİ BÖLÜMÜNE GÖNDERDİ SAĞLIK KURULU DOKTORUN YANINA GİTTİĞİMDE SAĞLIK KURULUNDAN GELEN KAĞIDA 33 C0 YAZDI .BU KAĞIDI SAĞLIK KURULUNA VER DEDİ .GİTTİM VERDİM 4 KASIM GÜNÜ GELİN DEDİ.ŞİMDİ SORUM 4 KASIM GÜNÜ HEYET TOPLANINCA 1 YIL ERTELEME ALIRMIYIM??? .ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER..

  • Z806502 Z kullanıcısına yanıt

    Alırsın kardeşim zaten 33c erteleme oluyor.Sevindim halletmişsin işleri mesela ben dahiliyede kağıt vermedi bilgisayar sisteminden hallediyolardı burda her yere göre küçük farklılıklar oluyor.Heyet günü ismin okununca girceksin ve max30 saniye gözleriyle süzerler çıkabilirsin derler.O gün içinde evrak çıkar heyetten arada bir gidip bakarsın, hastanenin oralarda kantinde bekle kolay gelsin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eternitysharta -- 29 Ekim 2020; 16:30:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternitysharta

    Alırsın kardeşim zaten 33c erteleme oluyor.Sevindim halletmişsin işleri mesela ben dahiliyede kağıt vermedi bilgisayar sisteminden hallediyolardı burda her yere göre küçük farklılıklar oluyor.Heyet günü ismin okununca girceksin ve max30 saniye gözleriyle süzerler çıkabilirsin derler.O gün içinde evrak çıkar heyetten arada bir gidip bakarsın, hastanenin oralarda kantinde bekle kolay gelsin.

    EYVALLAH KARDEŞİM ÇOK SAĞOL

  • Merhaba ben asker olmak istiyorum ama bende alerjik astım var ama bu küçük yaşlarda oluyodu bende şuan bişey olmuyor arada bi hapşuruyorum asker olabilirmiyim acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 28 Kasım 3. Ve son muayenem var 2 kasımda gitsem işlemleri başlatırlar mı sizce cevaplar için teşekkür ederim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 ekimde tecilim bitti,sağlık kuruluna 3 kasıma tarih verdiler. aradaki gecikmeden dolayı sıkıntı olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombaktanta -- 1 Kasım 2020; 11:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cenk2885 C kullanıcısına yanıt

    15 gün önceden basvurabiliyorsun ama sen yinede git ben 25 gün önceden basladım celp dönemiylede alakalı galiba 15 gün önceden baslıyorsun onu biliyorum.

  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.