Şimdi Ara

ASKERLİK GÖZ MUAFİYETİ HAKKINDA BİLGİ RİCASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
12.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,

    Benim sol göz numaram 9.00 , sağ göz numaram 9,25. Astigmat ise 1,00 ve 1,25 numara.

    İki gözün toplamı 14'ü geçince muaf oluyormuşum. Bu numaralarla askerlikten muaf olurmuyum bilgi almak için soruyorum. Bir de muayene esnasında doktor insiyatifine mi kalıyoruz ? Örnek vermek gerekirse "göz numaran çok yüksek kurallara göre muafsın ama gözlük takınca gördüğün için gidersin askere bişey olmaz diyebilir veya numarayı düşük göstertebilir vs." böyle yapıp elverişlidir raporu verebilir mi ?



  • O numaralarla askere gitme sansın yok yanlıs anlamadıysan 9 ve 9.25 diye bahsettigin numaralar miyop veya hipermetrop değil mi?
  • onurkarakaya O kullanıcısına yanıt
    Miyop olması lazım uzağı göremiyorum. Tabi numara yükseldikçe görme iyice kayboluyo. Gözlüğü çıkarınca iptal durumdayım. Heryer aşırı bulanık. Örneğin gözlüksüz telefona bakarken yazıları net görebilmem için 1 karış mesafeden daha yakın bakmam lazım telefona
  • Muaf olursan yüksek ihtimal her yerde toplam 14ü geçmesi yeterli olduğundan bahsediyor. Sizinki 20 den fazla.
  • MoÇü kullanıcısına yanıt
    Doktorlar katakuli yapmazlarsa tabi. Birazda onların insiyatifindeymiş duyduğuma göre. Gözlük tak git bişey olmaz diyebilirler belki
  • 1- merak etme çürüksün sen, yani askerliğe elverişli değilsin anlamında :)
    Askerlik muayenesi sırasında göz reçeteni göster heyetteki tabibe, seni askeri hastaneye sevkedecek. sonra da hastanede muayene olacaksın. öyle milimetrik ölçüm bekleme. yani benim numaram her iki göz 9 miyop 1 astigmat olmuyor. biraz daha düşük ölçülür. 8 bilemedin 7 miyop 1 astigmat gibi.
    her 2 gözde 7.5 miyop 3.5 astigmatı 6 ya 3 ölçüyorlar mesela:). Meraklısına söyleyeyim bu da bilateral dejeneratif miyop astigmat nedeniyle askerliğe elverişli değil.
    fakat senin numaran yeterli.

    2- sadece muayene sırasında değil heryerde tabii ki doktorun insiyatifindesin. askeri hastaneye sevk etmeyeceğini zannetmiyorum.ZATEN sevketmezse sıkıntı var demektir. Bildiğim kadarıyla; birliğe katılınca orada da muayene edilip gönderiliyormuş ama bir ton eziyet olur.
  • muratynn kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı bakalım ne olacak. İlk olarak şubeye gitmem lazım dime ? Sonra ordan mı beni sevk ediyolar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E4F7CBD20

    Hayırlısı bakalım ne olacak. İlk olarak şubeye gitmem lazım dime ? Sonra ordan mı beni sevk ediyolar ?
    Aynen öyle.
  • Şubeye gideceksin, sana kağıt verecek. Sana hangi hastaneye sevk olmak istediğini soracak, evine en yakın hastaneleri sayacaktır. Ardınden aile hekimine gideceksin. .... hastanesine .... bölümüne sevki uygundur yazıp kaşe ve imza atacak. Ardından hastaneye geçeceksin. Hangi bölüme sevk olduysan sekretere kağıdını göster seni muayene olman için öne alacak. Muayene oldun, doktor rapor yazıp muaf maddesi vs. dahil sana verecek. Bu rapor ile hastanenin sağlık kuruluna gideceksin, kayıt yaptıracaksın. Sana gün verecekler, o gün orada olacaksın. İsmin okununca kurula gireceksin, 1 dakika sonra çıkmış olursun zaten. Kararı orada söylüyorlar. Çıkınca yine bekleyeceksin sana kağıt verecekler. Bu kağıdı askerlik şubesine teslim edeceksin. Bitti bu kadar. Bu süreç 1-2-3 gün sürebiliyor. Geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 15 Aralık 2018; 12:26:48 >
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Tek derdim doktorların katakuli yapmaları. Bakalım ne olacak
  • Kimse bir şey yapmaz merak etmeyin. Kurallara göre karar veriyorlar.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Teşekkür ederim. Haftaya gidicem bakalım durumu yazarım buraya
  • Tekrardan merhabalar ,

    Bugün hastaneye sevkim için aile hekimine gittim. Orda uyduruktan lafta göz muayenesi yaptı. Sadece karşındaki harfleri gözlüksüz ve gözlüklü şekilde olmak üzere okutuyo. Bana dediği şu ; gözlükle görüyosun sen askere gidersin , numaran istediği kadar yüksek olsun dedi. Hastaneye sevk etmiycekti beni. Fakat itiraz ettim bu sefer sevk etti. Ama böyle demesi garibime gitti. Uyduruktan bakıyosun ve karar veriyosun bu saçma birşey değilmi sizce o kadar göz doktoru boşuna çalışıyo o zaman. Hekim haklımı burda sizce fikriniz nedir ? Yardımcı olabilir misiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E4F7CBD20 -- 10 Ocak 2019; 16:13:25 >
  • Haklı değil. Şöyle bir şey varki aile hekimlerinin çoğu bu konuda bir şey bilmiyor. Bazıları sevk etmemekte bile diretiyor. Bu şekilde test yapılamaz. Bunun için hastanelerde cihazlar var. Hastaneler bu konuda daha bilgili. Hesaplama şu şekilde yapılır; Sol göz miyop + sağ göz miyop + sol göz astigmat/2 + sağ göz astigmat/2 > 14 ise muaf olursunuz.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Anladım. Çok teşekkür ederim. Salı günü hastanede muayene olup heyete çıkıcam bakalım. Durumu burdan yazarım
  • Haberinizi bekliyorum hocam.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrardan. Askerliğe elverişli değildir diye rapor verdiler. Raporu yarın şubeye teslim edicem. Bu şekilde tamamlanıcak işlem hocam. Raporu yarın teslim etmemde sorun olur mu ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E4F7CBD20 -- 17 Ocak 2019; 16:1:17 >
  • Yarın teslim edebilirsiniz, sıkıntı olmaz. Yine de bundan fazla geciktirmeyin. Geçmiş olsun hocam.
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun. Yalnız yeni farkettimde raporda doğum tarihimin gününü yanlış yazmışlar sorun olmasın bu askeriyede ?
  • Sorun olabilir bu. Kesin bir şey diyemem. Askeriyeyi arayıp bilgi alın derim ama tahminim hastaneden yeni rapor çıkarmanız istenecektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.