Şimdi Ara

Askerlik Durum Sorgulama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
4.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar e-devletten askerlik durum sorgulamasında bu çıktı nedir beyler
    ASAGIDA KIMLIGI YAZILI YÜKÜMLÜNÜN ÖGRENCILIGI DEVAM ETTIGI TAKDIRDE 31/12/2019
    TARIHINE KADAR ASKERLIK ISLEMLERI YÖNÜNDEN BIR SAKINCASI YOKTUR. ÖGRENCILIGI
    SONA ERDIGI TAKDIRDE, 2 AY IÇERISINDE EN YAKIN ASKERLIK SUBESINE MÜRACAAT
    ETMESI GEREKMEKTEDIR.



  • Gayet açık bi şekilde yazmışlar.

    Şimdi öğrenci üniversiteye kayıt yaptırıyor bir daha tecil falan uğraşılmasın diye öğrencinin en fazla ne kadar sürede mezun olacağına bakılarak ( 4 yıllık üniversite için 7 yıl) tecil ediliyor. Fakat bu tecil öğrenci mezun olduktan sonra ve ya okulu bıraktıktan sonra biter ve 2 ay içerisinde askerlik şubesine gitmen gerekli.

    Askerlik şubesine gidilmezse belli bi süre sonra bakaya kalırsın ve polise yakalanırsan şubeye götürürler eğer mesai saatleri dışındaysa imza alıp 15 gün içinde gitmeni isterler. Ayrıca bakaya kaldığın süreye göre para cezası ödersin.

    Her ne kadar mezun olduktan ve ya okulu bıraktıktan sonra 2 yıl tecil hakkın olsada bundan yararlanmak için şubeye gidip yoklamanı yaptırmalısın.

    Şubeye gidip yoklamanı yaptırmadın 1 yıl önce mezun oldun yakalanırsan 2 yıl tecil hakkın devam ediyor 1 yıl daha tecil ettirebilirsin ama boşuna para cezası ödersin ve polise yakalanırsan hiç ummadık bir yerde zor duruma düşebilirsin.




  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Peki bu belirtilen tarihin öncesinde mezun olursanız atıyorum benım 2019 un 12. ayı.2018 in 12. ayında mezun olursam 2 ay içinde bildirmeniz gerekir diyor ya,benim orada tecilim bozulmuş mu oluyor 2019'da biticek olan ?
  • lars ulrıch kullanıcısına yanıt
    Mezun olduğunda kayıt ettirdiğin zaman verilen tecil bozulur. 2 ay içerisinde askerlik şubesine gidip yoklamanı yaptırmalısın yoksa boşuna para cezası ve polis falan gbt çıkar uğraşırsın.

    Mezun olduğunda ayrıca tecil hakkın var bu lisans mezunları için 2 yıldır. Bunu yoklama yaptırdığın zaman tecil hakkını kullanabilirsin. İstediğin zaman tecil hakkını yarıda bozdurup askere gidebilirsin istediğin celp dönemlerden en geç 2 ay önceden şubeye gitmen gerekli. Örneğin Kasım celp için 31 Ağustos son gündür hafta sonuna geliyorsa öncesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 4 Ekim 2017; 14:23:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.