Şimdi Ara

Askerde telefon hakkında bir soru.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Şubat ayında askere gideceğim fakat telefon olayını bilmiyorum. Tuşlu basit telefonlar serbest dediler ama Askercell diye bir hat istiyorlarmış. Telefon evde eski bi tane vardı ama askercell sordum 470 liraymış. Bana çok fazla geldi, alacak durumum yok. Kendi sim kartımla gitsem olur mu? Ceza yer miyim? Askercell şart mı?




  • askercell şart diyo astsubaylar ama ben almamıştım içerde kendi hattımı takıp kullandım kimse birşey sormadı.askercell alan arkadaşlar bile kendi hatlarını kullandılar

  • rtuzz kullanıcısına yanıt

    Tek tek kontrol etmezler herhalde hocam? Zaten tuşlu telefon götürcem sadece iletişim amaçlı. 500 lira çok fazla, sim kartlar çok pahalanmış

  • Acemiye teslim olurken arama yapıyorlar. Cüzdanınızda 100 tl kadar nakit para olsun o paraların arasına kendi sim kartınızı saklayın. Her yere bakıyorlar ama paralara ellerini sürmüyorlar paramı çaldın falan muhabbetleri olur diye en fazla size çıkartırır paraları o da düşük bir ihtimal yoğun olduğu için hemen arayıp yolluyorlar herkesi.


    Usta birliğine giderkende aynısını yapın benim gittiğim yerde sivil hat serbestti ama bazı devrelerimin sivil hatlarını almışlar ilk girerken yakalatmazsan kullanıyorsun demişlerdi.

  • bnym97 kullanıcısına yanıt

    Aslında orada ucuzsa oradan alsam daha iyi olmaz mı? Risk falan alıp uğraşmak istemiyorum. Zaten telefonla pek işim olmayacak

  • Askeriyede askercell satışı yok. Hattı olmayanları ayırırlar çok fazla kişi yoksa dışarıya bayiye götürür başvuru yaptırırlar öyle alırsın. Eğer alacaksan gitmeden önce alman daha iyi. Bizde hastaneye bile zor götürüyorlardı hat için götürme işi daha düşük bir şans. Gitmeden önce 1 adet temassız ödemeli kart götürmeyide unutma tercihen ziraat bankası.

  • 1 sene yedek subay olarak askerlik yaptım. askercell diye bişey duymadım.

  • bnym97 kullanıcısına yanıt

    Hadi ya? Benim arkadaş bedelliden geldi 1 hafta önce, sevkten sonra telefonu falan kontrol etmişler askercell falan aldırmışlar buna hatta. 250 liraya aldım dedi. Ben de öyledir diye çok araştırmadım. Acaba her yerde farklı mıdır?

  • Hocam kimisi direkt teslim olunca kontrol ediyorlar diyor, kimisi normal simkartı sakla geç falan diyor anlamadım. Normal simkartı saklasam girsem de telefonu görecekleri zaman ne diyeceğim ki?

  • Merhabalar, bu Askercell'le ilgili olaylar tamamen teslim olacağın birliğin insiyatifine göre değişir. Normal yönetmelikte Askercell harici hat kullanmak yasak er ve erbaşlar için. Bende boş yere para vermek istemedim Askercell'e ve teslim olurken kabanımın iç cebine kağıda sarıp bantla yapıştırdım, o şekilde girdim içeri. Sonrasında hattımı takıp kullandım kimse sende niye Askercell yok felan demedi. Ama kimi yerdede mesela arkadaşım teslim olduğunda Turkcell stand açmış oraya Askercell için yeni gelen askerlere Askercell satıyorlarmış. Komutanlarda demiş normal hat kullanmak yasak telefonlarınızı kullanmak istiyorsanız Askercell alacaksınız diye. Arkadaşımda demiş ben almak istemiyorum, param yok diye. Sonrasında konuşurken ederken bir şekilde almışlar içeri. Demem o ki kimse 470 lira para verdirip sadece tanımlayacağın birkaç numarayla mesai saatlerinde kullanamayacağın bir hatta zorlayamaz bence. Askerde zaten doğu bölgelerinde değilsen aldığın aylık 180-200 lira bir şey yani full cepten yiyorsun. Hiçte kafana takma koy cebine falan bir şekilde sorun sıkıntı yaşamazsın. Askerlikle ilgilide naçizane tavsiyem; birliğine teslim olduğun zaman kenara çekil insanları gözlemle bir müddet, bin bir türlü insan çeşidi var illaki kafa dengi birini bulursun. Usta birliğinde üst devreler gelip moralinizi bozmaya çalışabilir, hiç kulak asmayın. Sivil yaşamlarında bir başarı elde edememiş bir avuç zavallıya kendinizi ezdirmeyin sakın, haklarınızı bilin, öğrenin. Birde şu 3 temel şeyi gitmeden evvel güzel bir araştır rahat edersin askerde :)

    Esas duruş, tekmil verme, selam verme. Hadi iyi teskereler şimdiden.

  • bizde askercell zorunluydu,normal hattı olup yakalatan arkadaşların 7 gün askerliğini uzatmışlardı,bazen ver bakayım telefonunu diyip rastgele hatları kontrol ediyorlardı

  • atknogz kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam çok teşekkürler. Öyle yaparım, belki gerek bile kalmaz ankesör bile kullanabilirim. Geçici birşey için bu kadar para vermek istemiyorum.

    Orada da kurallara uyarsam sorun olacağını sanmıyorum. Herkes kendi birliğine göre askeri yorumluyor çünkü.

  • Zibidi Gonzales kullanıcısına yanıt

    Ben anlamıyorum neredeyse her şey ücretsiz. Orada malzemelerden yol yemek parana kadar devlet veriyor. Fakat bu hat olayı gereksiz bence. Ben daha Gss mi yatıramıyorum 1.5 senedir işsizim bir de 500 lira hat parası mı vermem gerekiyor zorla? Anlamış değilim gercekten

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.