Şimdi Ara

Asker mi Polis mi ?(Hangisi daha yetkili?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
68.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir olayda Jandarma mı daha yetkilidir yoksa Polis mi ?

    İkinci olarak;polis bir askeri (Çavuş-Teğmen-Yüzbaşı) tutuklama ya da üstünü falan arama yetkisine sahip midir ?

    Meraktan soruyorum.

    Benim fikrim Askeriye çok daha üst düzeydir.
    Bakalım kimler ne diyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dustywaffe -- 14 Şubat 2015; 18:36:24 >



  • asker handikaplı alır
  • Asker tabii ki mesela 80 ihtilalinde askerler karakollara hep el koymuştu.
  • Devir değişti. Polis alır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gölge Hırsızı

    Bu mesaj silindi.
    en yetkili kişi benim
  • Askerin jeti var tankı var, polis tomayla jete su mu atıcak
  • Jandarma köylere bakar polis şehirlere yakında köylerede polis kuvvetleri bakacak gerçi ama aralarında görev dağılımı var farklı konularda yetkililer polisin adli kolluk ve idari kolluk görevi varken askeriyenin ohal ve sıkıyönetim döneminde yetkileri var ikisini karşılaştırmak saçma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EuroAsia

    en yetkili kişi benim

    Alıntıları Göster
    milletvekili çocuğu gelip hepsini tokatlar
  • Asker üstün olmalı ama bu hükümet polisi askerden üstün yaptı
  • Bakan oğlu
  • Polislerin askeri personelin arabasını aramaya bile yetkileri yoktur.
  • Yüzölçümü olarak yaklaşık turkiyenin yüzde 80î jandarmanın bölgesidir. Polisler burdaki olaylara karışmazlar. Jandarmalarda kendi bölgeleri haricindeki olaylara karışmazlar.
    Polisin askeri tutuklamaya ,arabasını aramaya ,üstünü aramaya ,evine girmeye yetkisi yoktur.(savcılık izni gerekir ve polisler ler birlikte askeri bir yetkili de bulunur)
    Ortada askeri personelin işlediği bir suç varsa karakola davet eder önce. Karakola gitmek istemiyorsa askeri inzibat çağırır olay yerine. İnzibat teslim alır gereken işlem merkez komutanlığında yapılır.
    Bu dediklerim basit suçlar için geçerli. Adam yaralama öldürme gasp vs. Suçlar için böyle şeyler geçerli değil yanlış hatırlamıyorsam.
    Çok merak ediyorsan internetten iç hizmetler kanunu okuyabilirsin
  • Polisi bile asker koruyorsa tartışmaya gerek var mı ?
  • Jandarma 'nin 6 farklı görevi vardır. Asayiş, adli durum, yol emniyet trafik, cezaevi sevk ve nakil, idari ve diğer görevler. Polis gibi jandarma nin da görev ve yetki alanları vardır. Kırsal bölgelere jandarma bakar genelde. Jandarma 'nin bölgesinde jandarma nin polisin bölgesinde polisin borusu oter. Polis gibi asayiş devriye görevi üstlenmiş jandarma birimleri üst araması gbt gibi işlemleri yapar. Mesela ben suan jandarma cezaevi askeriyim. Mahkumlarla ilgili işlemler bizi bağlar. Kha kafamıza göre gidip kimlik sorgulama üst araması yapamayız dışarda. Zaten kabak gibi giydigimiz yeleklerde hangi birimden sorumlu olduğunuz yazar. Jandarma cezaevi, jandarma asayiş, jandarma trafik gibi. Bir polis yetki bölgesinde de olsa herhangi bir askerin(izinde olan dahil) üstünü arayamaz kimliğini alamaz. Askeri inzibat çağırır gerekli işlemleri inzibatlar ve sıralı komutanlar yapar. Yine de çavuş dediğin kişi askerlere yönelik bir oluşum dışarıda pek bir olayı yok. Komutan statüsündeki uzman jandarma çavuş, uzman erbaş, ast subay subay bu işlemleri yapabilir.




  • polis subayı tüm suçlar dahil olsa bile Anca subayı subay tutuklar askeri mahkemelerde yargılanır . Üstünlük diye bir şey yok . Polis şehir için egitilir dağa bırakırsanız kendisini savunamaz . Fakat asker disiplin ve eğitim açısından daha üstündür sehirdede dagdada . Örneğin doğuda sokağa çıkma yasağı ilan edilince asker şehre takla girdi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    Jandarma 'nin 6 farklı görevi vardır. Asayiş, adli durum, yol emniyet trafik, cezaevi sevk ve nakil, idari ve diğer görevler. Polis gibi jandarma nin da görev ve yetki alanları vardır. Kırsal bölgelere jandarma bakar genelde. Jandarma 'nin bölgesinde jandarma nin polisin bölgesinde polisin borusu oter. Polis gibi asayiş devriye görevi üstlenmiş jandarma birimleri üst araması gbt gibi işlemleri yapar. Mesela ben suan jandarma cezaevi askeriyim. Mahkumlarla ilgili işlemler bizi bağlar. Kha kafamıza göre gidip kimlik sorgulama üst araması yapamayız dışarda. Zaten kabak gibi giydigimiz yeleklerde hangi birimden sorumlu olduğunuz yazar. Jandarma cezaevi, jandarma asayiş, jandarma trafik gibi. Bir polis yetki bölgesinde de olsa herhangi bir askerin(izinde olan dahil) üstünü arayamaz kimliğini alamaz. Askeri inzibat çağırır gerekli işlemleri inzibatlar ve sıralı komutanlar yapar. Yine de çavuş dediğin kişi askerlere yönelik bir oluşum dışarıda pek bir olayı yok. Komutan statüsündeki uzman jandarma çavuş, uzman erbaş, ast subay subay bu işlemleri yapabilir.
    asker dersen TSK'yı kastedersin. bu hava ve deniz kuvvetlerinide içeriyor. polisin toması&biber gazı vs f16&seahawk&preveze&m60t&leopard1&sikorsky&cobra&m270&m4a4&g36&m55

    sence kim alır?

    edit: bence milletvekili çocuğu alır. hepsini tek sıraya dizer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceroo -- 14 Şubat 2015; 19:06:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senceroo

    asker dersen TSK'yı kastedersin. bu hava ve deniz kuvvetlerinide içeriyor. polisin toması&biber gazı vs f16&seahawk&preveze&m60t&leopard1&sikorsky&cobra&m270&m4a4&g36&m55

    sence kim alır?

    edit: bence milletvekili çocuğu alır. hepsini tek sıraya dizer

    Alıntıları Göster
    RTE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MağaraAdam

    RTE

    Alıntıları Göster
    asker dedin mi askere benim polis dedin mi poliste benim.ha denizi mi onu başkasına sorcan?
  • Akp döneminden önce asker şu anda polis.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MPower12 -- 14 Şubat 2015; 19:32:53 >
  • Tadeon kullanıcısına yanıt
    Kim kimi koruyor kardeşim? Boş konuşma polis dediğin adam askerin yanından geçemez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.