Şimdi Ara

Aşk bence nedir? Bence yoktur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kızlarla bir erkek niçin aslında haşır neşir olur? Aşık oldum sana diye kandırıp evlenmek, veya yatağa atmaktır. Ki aslında bunun temel amacı bana kalırsa buydu. Aşk sonradan uyduruldu çünkü, bir yerde kibarlaştık. Bu tür şeyler bize kaba gelmeye başladı. Aşk meşk bunu kolaylaştırmak için erkekler tarafından uydurulmuştur. Bi kıza direk seninle yatağa girmek istiyorum diyemiyorduk artık çünkü.

    Ama eminim ilk mağara adamı atalarımız, kadınlara, ben seni koruyacağım karşılığında da yatağa gireceğiz diye aleni bir şekilde belli etmekteydiler.

    Yok işte sevdim falan filan, bunlar cidden ayrıntıda boğulmaktır.

    Kendimi düşünüyorum. Hiçbir kızı gördüğümde, bu içgüdüsel duygulardan öte bir şey hissetmiyorum. Bir erkek de aslında böyle hissetmelidir bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Herkesi kendin gibi sığ olarak görme, aşkı da.

    Aşk, çok sevmektir, birlikte zaman geçirirken keyif almak mutlu olmaktır, aşık olduğun kişiyi her gördüğünde çok mutlu olmaktır. El ele ve sarılarak ta mutlu olmaktır.

    Bu nesil çok duygusuz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fortuna1998

    Herkesi kendin gibi sığ olarak görme, aşkı da.

    Aşk, çok sevmektir, birlikte zaman geçirirken keyif almak mutlu olmaktır, aşık olduğun kişiyi her gördüğünde çok mutlu olmaktır. El ele ve sarılarak ta mutlu olmaktır.

    Bu nesil çok duygusuz...
    Kendimizi sığ veya derin diye tanımlayarak sanki yüce varlıklar gibi görüyoruz. Ama eni sonu mağara adamıyız aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amor est autem non aeterna.

    Aşk vardır lakin sonsuza kadar değildir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk nedir? Yoktur. Garip bir cevap değil mi bu? Bir tanım beklerken varlığını inkar ederek tanımlama yapmak çok tuhaf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk, sen yok diyorsan yoktur. Sonuçta başkaları için olan bir duygu sende yoksa,enin için yoktur yani. Ama bence vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 3 Ağustos 2020; 15:51:19 >
  • Bir zamanlar 2 yıllık sınıf arkadaşıma delilercesine aşık olmuştum (ılk dönem, ilk bir kaç yıl hastalık seviyesindeydi).

    11 yıl aşk acısı çektim ben. Dönem 2001 - 2011. Kız bulgardı (hristiyan).



    Sizin için. Özellikle de aşktan nasibini alamamış tüm kırık kalplilere gelsin.


    Bir erkeğin kalbinden bir kadının diline dökülmüş en anlamlı sözler.


    Лили Иванова - Заклинание




    Sanatçı: Lili Ivanova

    Şarkı: Büyü (Tam anlamı aşkla büyülenmek, acıya ve hayallere "inançlara" tutsak olmak).


    Not: Sözler çok acı bu yüzden tercüme etmemekten yanayım. Ülkemizde aşk acısı çekenlerin bolca olduğu bir ortamı hayat edince iyi bir karar olduğunu düşündüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Cheritto -- 7 Ağustos 2020; 23:51:24 >




  • aşk vardır. Kimileri çabuk atlatır bu hastalığı. Sürekli geçirir ama artık etkilenmez bağışıklık kazanmıştır. Kimilerinde ise corona etkisi yaratır. Geçirir, atlatır, ama mutlaka hasar bırakır. Kişiliğinin en güzel yanlarını alır götürür. Hayata bakışını boka çevirir. Rengarenk gözlüklerini siyaha boyar. Aşk bir hastalık. Ruhsal bir hastalık. Ve nasıl, ne zaman, neden geleceğini hesap edemiyorsun. Geldiğinde geri çeviremiyorsun. Bir kusur bu. Cennetten düşmüş bir meyveydi bence zamanında. Atalarımız yediler bunu ve tüm hücrelerine işledi. Şu yasak elma var ya. O aşk meyvesiydi ben söyleyim size. Sana gelirsek kardeş. Umarım yöneliminde bir sıkıntı yoktur. Çünkü herkes aşık olur.
  • Romantik sevgi-aşk- olmasaydı evli çiftler ömür boyu birbirleriyle yaşamazdı. Evlilik hayatı kadın ile erkek arasındaki koşulsuz, fedakârca sevginin somutlanabileceği bir alandır. Hristiyan olan evli çiftler, ''tek bir beden'' teşkil edecek şekilde, ruhta, akılda, iradede ve bedende birleşir. Evli çiftlerin ilişkilerinin koşulsuz ve fedakârca sevgiyi yansıtması gerektiği ve insanların bedensel varlıklar olduğu tezine yaslanarak zinanın ahlâki açıdan yanlış olduğuna varmakta mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-596C9B846 -- 9 Ağustos 2020; 16:24:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk diye bir şey yoktur. Sevgi saygı vardır. Aşk yine tanımlanan şey aslında psikolojik bir sorunun getirdiği bir şuur bozukluğudur.

    Siz hiç kendisine bir şey katmayacak birine aşık olduğunu iddia eden birini gördünüz mü ? :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu "Aşk" kavramı üzerinde çok duruyorum nedense. Bana göre herşeyin bir nedeni vardır, iyilik yapmanın ve sevmenin bile.

    Bilinçli hayatımda hiçbir zaman Aşk kavramına inanmıyordum ama neden bilmiyorum ama aşık olduğum biri var. Duygularımın ve düşüncelerimin derinliklerine inebiliyorum çoğu zaman ayrıca bu kavramı analitik, istatistiksel, duygusal yani her türlü şekilde inceledim hatta ansiklopedilerden beynin kimyasal değişimlerini bile inceledim.

    En büyük veri kaynağını kendim olarak görüyorum çünkü duygularımı ve düşüncelerimi sadece ben biliyorum. Şimdi sevdiğim kişi ile 3.5 yıldan fazla bir süre önce karşılaştım, birlikte gerçek hayatta karşılıklı olarak konuşmadık, çok uzun zaman önce sosyal medya sayesinde 5 dakika konuşma gerçekleştirebildim.

    O zamandan beri bir çok kız tanıdım, daha güzellerini ve çekicilerini gördüm ve konuştum, arkadaş oldum, çıkma teklifi bile ettim hatta.

    Elimde ki olaya dair veriler şöyle;

    Kızı lise zamanında ilk gördüğümde ilgimi çekti -> ilgi çeken kısmı saç + göz + ten rengi.

    Bir kaç gün sonra bir arkadaş yardımıyla sosyal medya hesabını öğrenip incelediğimde hoşuma gitti ancak doğal hali olmadığı için peşinden koşma eyleminde bulunmadım -> fotoğraflarında yeterli sayıda poz vardı.

    Kızın okulda denetimden sonra doğal halini gördüğümde makyajlı halinden çok daha iyi olduğunu gördüm -> daha doğal ve daha tatlı geldi. Bu olay yaşandığında gördüğüm yüzü hala unutamadım.

    Kızın sesini canlı şekilde ve sosyal medya sayesinde duydum -> hoş bir sese sahipti, görünüşü ve davranışları ile tam uyuyordu.

    Ve en önemli nokta o zaman bile şuan ki gibi bir düşünceye sahiptim, bana göre herşeyin bir nedeni vardı ve bu yüzden duygularımın derinlerine inmeye çalışmıştım.

    Bu verilerden direkt olarak fiziksel özelliklerini beğenmiş diyebilirsiniz hatta bir bilgi daha vereyim bu kız ile toplam 5 dakika konuştum yani duygusal-davranışsal özellikleri hakkında kanıtlı bir bilgiye sahip değilim.

    Bu yazdıklarımdan sonra sevgi besliyor diyebilirsiniz ama aklıma durduk yere geliyor bu kişi. Yani hiçbir sebep yokken, ismi + soyismi söylenmediği takdirde aklıma bile gelmeyecek durumda iken mutlu olduğum bir ortamda aklıma geliyor, başka birine çıkma teklifi ederken bile aklıma geliyor. Bu sebeple Aşk duygusunun bilinçdışı-bilinçaltı bir duygu olduğunu düşünüyorum.

    Yahu aynı özelliklere sahip daha güzel, seksi kızlar görüyorum ama nedendir bilmiyorum yine de onu istiyor zihnim. Tatlı geliyor nedense


    Kişisel yorum(felsefe dışı yorum);
    Bu arada benim onu unutamadığım halde onun beni %100 unutmuş olması çok üzücü bir olay, isim + soyisim söylesem yine tanımaz ve zaten görme imkanımda yok aynı şehirde oturuyor olsak bile




  • Bir kere başlık yanlış. Varlık sorusuna verilen yanıt; anca "var", "yok" yahut "bilmiyorum" olur. Sırf gıcıklığına yazdım.
    Bir kızdan fena hoşlanmıştım. Şiirlerime mülhimem olmuştu, sonra muhafazakar olduğunu gördüğüm gün içimde zerre his kalmadı. Aşık olan kişi ihtiraslı olur. Nick'imin de hikayesini anlamışsınızdır . Ben vazgeçsem de aşka inanıyorum. Aşk adamı MuhterisTürk.
  • O mantıkla onur, kibir, saygı gibi kavramlar da sonradan oluşturuldu.
    İnsan duygusal olarak geliştikçe duyguları çeşitlilik göstermeye başladı işte

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk yok bence de. Ama sevgi var. İnsan birini sevmek, onla bir şeyler paylaşmak, vaktini onla geçirmek istiyor. Ama bunu bir insan için nitelendirip o insana kendini şartlamaya başlıyor bir süre sonra. Yani hep yanında olmasını istediği insanı o sanıyor, hâlbuki başka biri de olabilir. Herkesin yanında bir insana ihtiyacı var yani ve o insanı seviyor gerçekten. Ama o insana şartlanmaya başlayınca bunu aşk diye niteliyor ve başkasıyla mutlu olmam sanıyor. Birinden kopmayı zorlaştırıp ona bağlı kalıyor sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşk yoktur zamanla karşılıklı oluşan sevgi vardır.
  • Allah aski gerçek ask

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aşk bir hastalıktır, bir kaç yıl etkisinde kalmıştım ve zor atlattım. Artık kafam rahat fatkat bu nalet sevgi bende büyük bir hasar bıraktı. Eğer benim kadar duygusal biriyseniz işiniz gerçekten çok zor.
  • Biyolojik olarak ask diye birsey var. Birtakım kimyasal reaksiyonlar ve daha sonra gelisen psikolojik durumlar sonucu iki kisi arasinda ciddi bir sevgi olusabiliyor.

    Salt cinsel arzu degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 24 Eylül 2020; 14:9:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.