Şimdi Ara

Aşırı sinirlenmek ve agresiflik hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam öncelikle, başlıkta da gördüğünüz gibi aşırı sinir ve agresifliğim var. Olayı şu şekilde anlatayım; aile ortamı veya arkadaş ortamında bana karşı kışkırtıcı cümleler kullanıldığında aşırı sinirlenip bağıra çağıra ciddi anlamda insanların kalbini kırarak küfür ediyorum ailem içinde aynı konu geçerli dediklerine bir türlü tahammül edemiyorum bu aralar daha da çok fazla olmaya başladı bu durum. İnsanlarla olan ilişkilerimi yüksek anlamda etkiliyor buna bir çare bulmam gerekiyor ne yapmalıyım sizce? Bu sabah yine aynı şey oldu küçücük bir olaydan dolayı ailemin kalbini kırdım onlara bağırarak kötü sözler söyledim. Yaptıklarımdan yarım saat sonra sinirim geçiyor ve pişman oluyorum ama pişmanlık fayda etmiyor kırılan kalbin tamiri olmaz derler. Ne yapmalıyım? Doktor kontrolü falanda olsa utanmam giderim tavsiyeleriniz önemli bu böyle giderse ya sinirden felç olurum ya da dayanayıp atlarım bir yerden aşşağıya sinirime yenik düşmekten bıktım.







  • bende de benzer bir durum var. sinirlerim çok bozuk hemen sonrasında da ağlıyorum. antidepresan bıraktım 8 yıldır kullanıyordum. ama tamamen de ona bağlamıyorum kızgınlık biraz özgüven yetersizlik gibi duygularla ilgili bende de bolca var. belki sen de kendinde olanları bir incele ben de ailem kırıyorum küfür ediyorum sonra pişman oluyorum bazen
  • Ben daha beterini yapıyorum pişman olmuyorum insanlar da beni gibi olsunlar ben salak salak hareketler yapmıyorsam onlar da yapmasınlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest87628

    Ben daha beterini yapıyorum pişman olmuyorum insanlar da beni gibi olsunlar ben salak salak hareketler yapmıyorsam onlar da yapmasınlar
    Senin de sinirlenmeye hakkın yok kimse sinirlenmiyorsa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Sinirlenmeye hakkın yok nasıl saçma bir cümledir ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim olayım da buna benzer, ben yapma diyorum yapıyor bana böyle davranmayın üzerim dediğim halde üzerime gelinince kızıyorum ve önüne geçilmiyor bu her ne kadar evde olmasa da arkadaş ortamlarında ciddi kavgalara neden oluyor.
  • Altta yatan temel sebep kendine güvensizliğin ve alaya alınmayı kaldıramaman bu da büyük bir meziyettir. Olgun kişiler yapabilir ancak.
  • Hocam nedeni aynı olmayabilir belki ama lisede sıra arkadaşımda vardı benzer bir durum. Doktorun tavsiyesiyle düzenli olarak b12 iğnesi yaptırdıktan sonra düzelme göstermişti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam derdi olan, istediğini bir türlü elde edemeyen, stres içinde yaşayan insan agresif olur ve hızlıca sinirlenir. Çünkü içi birikmiştir. Bugün toplumumuzda olan da odur. Bunun çözümü de insanların refah seviyesini arttırmak, eğitimini iyi sağlamak ve ahlaki değerleri korumaktır. Bunlar sağlanmadığı sürece her çözüm geçicidir. Sen sakinleşsen bile dışarıda gördüğün, muhattap olduğun ruh hastası insanlar yüzünden yine sinir hastası olursun.
  • Benim bir ara kullandigim bir alerji ilacim vardi, onu ne zaman kullansam senin gibi cok cabuk sinirlenirdim. Yine ayni sekilde yillar once birkac ayligina kullandigim bir sivilce ilaci vardi, onu kullandigim surada da cok cabuk duygusallasirdim, tabire caizse devamli adet doneminin en kotu asamasinda olan bir kiz gibiydim. Bunlarin ikisi de ilaclari kullanmayi biraktigimda gecti.

    Ha ben ilac kullanmiyorum, bana niye bunlari anlatiyorsun diyebilirsin. Sundan anlatiyorum, hormonel dengemiz vucudumuzu asiri etkiliyor, gercekten dusunce yapimizi, olaylara tepkimizi degistiriyor, o kadar %100 kontrolumuzde degil yani aslinda vucudumuz. Senin de bu yuzden kimyasal bir yardima ihtiyacin olabilir, ama bundan da once bazi fiziksel degisikliklere ihtiyacin olabilir.

    Nedir bunlar?

    Yeterince ve duzenli uyuyor musun her gun? Uykusuzluk hormonel dengeni alt ust edebilir.

    Saglikli besleniyor musun? Devamli kotu beslenmek yine ic huzurunu etkileyebilir.

    Yeterince hareket ediyor musun gunluk olarak? Her gun yarim saat bile tempolu yuruyus yapmak cok ciddi anlamda ruh sagligini iyi yonde etkileyebilir.

    Kahve iciyor musun? Bazi insanlarda kahve ve hatta bazen cay tuketimi gerginligi tetikleyebilir.

    Devamli icine attigin bazi seyler var mi? Bir seyleri icine atman onlara karsi olan sinirini hayatindaki baska seylere yonlendirmene yol acabilir.

    Bunlarin hicbiri de olmazsa bir psikiyatristten yardim alman hayatini cok kolaylastirabilir.

    Bizim kisilik dedigimiz sey bir yandan buyurkenki ailemiz ve cevremiz tarafindan sekillenmek ve bilincimiz kontrolunde olmakla birlikte gercekten onemli bir kismi beynimizin kimyasal yapisi ve dengesi ile ilgili, bu sebeple medikal yardim almaktan cekinme. Benim ihtiyacim olmadi, ama cok rahatlayan arkadaslarim oldu. Ama bu asamaya gelmeden once yukarida yazdiklarimi denemeyi unutma. Ayni zamanda sinirlendigin zaman bunu disari vurmadan once tum olay orgusunu sakince icinden tekrar edip cidden sinirlenmeye deger mi diye dusunmeyi ve bu sirada yavasca derin nefes almayi aliskanlik haline getir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karakanca951 K kullanıcısına yanıt
    Lisede bir kızı öldürmeme 1-2 santim kalmıştı ki bir çocuk görerek geri fırlattı.

    Ne yapmalısın açıkça bilemem. yaptığım şeylerden pişman olmadım hiç veya pişmanlık duymadım.


    umarım hiç karşılaşmayız.
  • ulan bende hiç sinirlenemiyorum alimünyüm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hipertroidi olabilirmisin bir kan degerlerine bir baktır. Hipertroidi olmasada baska bir sey cikar belki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku düzenim yok, çok kahve tüketiyorum onun dışında herhangi bir sorunum yok fakat bilemiyorum. Galiba içimden gelen bir sorun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • spora başla, kısa ve net. başka çözüm arama.
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    Onun elinde olan birşey değil
  • Psikatriye gitmelisin dostum senin gibi birine vericeği ilaç zaten belli :) kesinlikle yardımı olucaktır ^^
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.