Şimdi Ara

Asgari ücret konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Asgari ücret,bir ülkede çalışan bir kişiye verilebilecek en düşük miktarı belirtir. Türkiye cumhuriyetinde mevcut asgari ücret 1404 TL dir ve bunun altında işçi çalıştırılamaz. Ancak şuanki duruma baktığımızda çoğu işte 1404 TL nin üstünde de çalışamıyorsunuz. Çünkü; Türkiye gibi gelişmekte adı altında sömürge devlet sınıfına sokabileceğimiz ülkelerde asgari ücret kavramı yanlış anlaşılıyor ve bu yanlış anlaşılma patronların çıkarına işliyor. Nedir bu yanlış anlaşılma diyeceksiniz? Yanlış anlaşılma şu; Asgari ücret bir ülkede verilebilecek en düşük maaşı belirtir yani bir kişiye Türkiyede 1404 TL aşağısında maaşla birini çalıştıramazsınız(!) bu aslına bakarsanız doğrudur ancak ülkemizde sorun şu asgari ücret beden işçilerine sunulabilecek maaş olarak gösteriliyor.
    Almanyada görüyorsunuz asgari ücret 1498 euro gibi bir miktar ancak Almanyada çalışan kişilerin maaşlarına baktığınızda 1800-2000 eurodan(sallıyorum) pek aşağı maaş göremezsiniz çünkü işçiye özel sektör ortalama maaş olarak bunu sunar ancak Türkiyede bu kavram yanlış anlaşılarak 1404 TL verilmesi gereken rakammış gibi görünüyor bu yüzden herkes asgari ücretten yakınıyor ancak asgari ücret uygulaması şuan doğru,yanlış olan özel sektörün 1404 TL vermesi aslında özel sektörün 1404 TL üstünde 1700-2000(atıyorum) TL civarlarında bir ücret sunması gerek demem o ki asgari ücret bu ülkede normal bir çalışana sunulabilecek maaş olarak zannedildiği sürece geçim sorunu yaşayacağız.

    Demem o ki maalesef özel sektörün sömürüsü yüzünden insanımız asgari ücreti normal bir maaş gibi kabullenerek çalışıyor ancak hakettiği maaş bunun çok üstünde...

    Lütfen dediğimi yanlış anlamayın burada asgari ücreti savunmuyorum sadece asgari ücret uygulamasının yanlış anlaşıldığını belirtiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Okumadım ama şunu söyleyeceğim. İşçiler ses çıkarmadıkça köle olarak kullanılmaya devam edecekler. Ne zaman ki akıllarını başlarına toplayıp, birleşip bu kölelik sistemine karşı gelirlerse o zaman refaha ererler.



    Zaten yaşadıklarına ömür denmez, kaybedecekleri neleri var ki? Aksi halde kimse boşa şikayet edip yakınmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 5 Temmuz 2017; 13:3:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence fazla bile veriyorlar. Bunu isciler de bilir. Hatta zamaninda asgari ucret artmali denildiginde yuhalayarak gerekli cevabi verdiler. Bu asgari ucretle iscilere zulum yapiliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1404 Türk Lirası = 390,72 ABD Doları

    ABD de en düşük saat üceti 8$ civarındaydı. Günde 8 saat 1 haftada 400$ rahat kazanılıyordu.

    Bahşiş, mesaiyi saymıyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Discovery_ -- 5 Temmuz 2017; 13:29:2 >
  • Patronlar solcu, işçiler sağcı olduğu sürece bu sistem değişmez. Dünyanın çok az yerinde emekçiler kapitalizmi patronlardan daha fazla savunur; Onlardan bir tanesi de bizim ülkemiz.
  • Sorun ülkede ciddi bir işsizlik olması ve bu ücretin altına bile çalışmaya hazır insanlar olması.
    Çoğu şirket genç tecrübesiz eleman istemiyor çünkü aynı maaşa razı yetişmiş eleman var bunun sonuçlarını genç işsizlik artışı ile (başladı) yaşayacağız önümüzdeki 1-2 senede.
  • 1404 tl iyi para
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gohardorgohome

    1404 tl iyi para

    terbiyesizlik yapma
  • Dövize karşı değeri önemli. Hem işveren hem işçi çok iyi duruma gelir döviz güzel bir yerde seyrederse.

    350 dolarmı, 700 dolarmı, 1000 dolarmı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Bunlar asgari ücreti artıracaklarmış.

    - YUUUUUHHHH.

    Bu kitleye ne anlatacaksınki. Adamların fakirlikmiş açlıkmış sürünmekmiş bunlar umurlarında değilki. Tek dertleri tayyip ne istiyorsa yapsın önümüzede 3-5 çorba parası atsın yetti gitti işte.

    100 gram evet çayına oy satan, 200 liralık happy center alışveriş çeki için hergün zabıtalara türlü türlü yalakalık yapan adama hangi lafı anlatacaksınki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.