Şimdi Ara

ASELSAN Lisesi kurulacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
2.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımlarının ardından ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla ASELSAN Lisesi kurulacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı MTEGM ile ASELSAN arasında mesleki ve teknik eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Törende açıklamalar yapan Savunma Sanayii Bakanı İsmail Demir ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

    İmzalanan protokol kapsamında ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kurulacak. Bu lisede  "Elektrik-Elektronik Teknolojisi", "Makine Teknolojisi" alanları ile "Savunma Elektronik Sistemleri" ve "Savunma Mekanik Sistemleri" dalı programları açılacak. Söz konusu dalların öğretim programları savunma sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak ASELSAN ve MTEGM tarafından oluşturulacak bir çalışma ekibiyle geliştirilip, güncellenecek.

    Alan/dal derslerinden uygun bulunanlar ASELSAN eğiticileri ve uzmanlarınca verilecek. Okulun alan öğrencilerinden uygun olanlara ASELSAN tesislerinde staj imkanı da sağlanacak.

    Okul atölye ve laboratuvarlarının yeni teknolojilere dayalı olarak donatılması, desteklenmesi, okul alan mezunlarının ASELSAN'da istihdamlarına öncelik sağlanması, okulun başarılı öğrencilerine burs verilmesi, okula temrinlik malzeme desteğinin sağlanması, okul mezunlarından uygun bulunanlara, araştırma üniversitelerinin ASELSAN'ın ilgi alanına giren mühendislik bölümlerinde öğrenim görmeleri halinde, yükseköğrenimleri sırasında burs verilmesi gibi faaliyetler de protokol kapsamında ASELSAN tarafından gerçekleştirilecek.

    Savunma Sanayii Bakanı İsmail Demir , sadece ASELSAN ile değil diğer savunma sanayi şirketleri ile de bu yönde anlaşma imzalanabileceğinin sinyalini verdi. Diğer şirketler ile görüşme yapılacak



  • +1 kesinlikle bu ülkenin en büyük sorunu liyakat yıllarca gülen cemaatine üniversite ve onlarca sınav soruları servis edildi millet üniversite sınavı zor diye strese boşa giriyordu meğerse elemanlar bedavadan ülkenin en iyi okullarına laylom şekilde giriyormuş bizde aldığımız puan ile dışarıda kalıyormuşuz
    Böyle liseler kurulması çok güzel bir adım. Fakat şuna dikkat edilmelidir ki, mevcut müfredat ile değil, tamamen amaca yönelik, yine milli eğitim bakanlığı (gerekirse Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ) ile ortak girişimle, yepyeni ve özel bir müfredat hazırlanıp, bu tür liselerde uygulamaya, yaratıcılığa, ar-ge ye çok daha fazla önem verilmelidir. Ona göre de ekipman ve donanım seviyesi olmalı ve Türkiye'de yetenekli gençlerimiz adeta bir eğitim taraması yapılarak bulunup, yetiştirilmelidir.

    Ne demiş Barış Manço abimiz; ''Adam olacak çocuk'' Rahmet, saygı ve sevgi ile anıyorum.


    İnşallah düz anadolu liseleri gibi bir oluşum değildir.

    He ne kadar konuda bazı troller işi sulandırmaya çalışsa da güzel gelişmeler olsun diyelim.
  • Çok iyi. Köy enstitüleri gibi olmaz sonu umarım.

  • güzel hamle umarım teoride olduğu gibi pratikte de iyi olur
  • Araya zorunlu din dersi sıkıştırmadan duramazlar.
  • seçim lisesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçmeli zorunlu edebiyat, din, dil ve anlatım, coğrafya, tarih dersleriyle beraber

  • Bizim burada Türk Telekom lisesi var. Umarım öğrenciler Türk Telekom zihniyetinden uzaktır. Şu anki zihniyet gibi bir nesil yetişmiyordur. (acaba sadece tabelada mı isimleri var yoksa iletişim alt yapıları üzerine mesleki bir bölüm içeriyor mu bilemiyorum)

  • ileride çocuğum olursa kaydettiririm buraya

    şaka şaka çocuğumda benim gibi mal olur gider bir meslek lisesine ya da dandik bir anadolu lisesine
  • "Uygun öğrenciler" kısmı dikkatimi çekti. Meslek Liselerinde konu stajda öğrenilir umarım 70 Kişilik öğrenci kontenjanından sadece 5`ine staj imkanı verip kalanının açıkta kalmaması gibi ihtimaller düşünülür...

  • Böyle liseler kurulması çok güzel bir adım. Fakat şuna dikkat edilmelidir ki, mevcut müfredat ile değil, tamamen amaca yönelik, yine milli eğitim bakanlığı (gerekirse Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ) ile ortak girişimle, yepyeni ve özel bir müfredat hazırlanıp, bu tür liselerde uygulamaya, yaratıcılığa, ar-ge ye çok daha fazla önem verilmelidir. Ona göre de ekipman ve donanım seviyesi olmalı ve Türkiye'de yetenekli gençlerimiz adeta bir eğitim taraması yapılarak bulunup, yetiştirilmelidir.

    Ne demiş Barış Manço abimiz; ''Adam olacak çocuk'' Rahmet, saygı ve sevgi ile anıyorum.


    İnşallah düz anadolu liseleri gibi bir oluşum değildir.

    He ne kadar konuda bazı troller işi sulandırmaya çalışsa da güzel gelişmeler olsun diyelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 3 Ocak 2019; 20:46:18 >
  • Vav he he şu aselsan değil mi cihazları yazılım ile şifreyip sonra kırılmasına daha kolay olanak sağlayan o değil mi yerli telefonu bile rusların taslağı ile yapan tamam kursunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de gelmiş geçmiş en büyük dolandırıcıların nasıl başarılı olduklarını itina ile anlatacak olan teknolise

  • Aselsan'a teknik eleman yetiştirilecekse iyi yok fetö benzeri hain yetirilecekse ve burada yetiştirme kurumu olacaksa kötü.Ajan majan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 3 Ocak 2019; 21:26:14 >
  • gayet güzel düşünülmüş. sonuçları bekleyip göreceğiz.

  • Liselerin %70'i gerçek meslek lisesi olmalıdır.

  • Bir nane olmaz liyakat olmadıktan sonra hiç birşeye yaramaz iç parti üyesinin çocuklarını yerleştirirler onlarda anca patates silahı yapar. Ahaberde yerli ve milli patates silahımız dosta güven düşmana korku saldı diye yayın yapar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fhrstw

    Bir nane olmaz liyakat olmadıktan sonra hiç birşeye yaramaz iç parti üyesinin çocuklarını yerleştirirler onlarda anca patates silahı yapar. Ahaberde yerli ve milli patates silahımız dosta güven düşmana korku saldı diye yayın yapar.
    +1 kesinlikle bu ülkenin en büyük sorunu liyakat yıllarca gülen cemaatine üniversite ve onlarca sınav soruları servis edildi millet üniversite sınavı zor diye strese boşa giriyordu meğerse elemanlar bedavadan ülkenin en iyi okullarına laylom şekilde giriyormuş bizde aldığımız puan ile dışarıda kalıyormuşuz
  • Uygulanabilirse müthiş fikir. Küçüklükten itibaren bu meslek için yetiştirmeye çalışmak çok daha iyi olacaktır.

  • Sıradan bir lise olacaktır ne bekliyorsunuz ki? Ya özel okuldur ya da okul yapacaklardır adını aselsan koyacaklardır.
    Ne yani milli piyango anadolu lisesi de var kumarbaz mı yetiştiriyor?
  • Eğer bu gerçek manada uygulanabilir ise harika olur. Mükemmel bir düşünce. İnşallah sonucuda güzel olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.