Şimdi Ara

ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylar
    Türkiye, son dönemlerde savunma sanayisi alanında yaptığı yurt dışı anlaşmalar ile dikkat çekiyor. Bu alanda Türkiye’de savunma sanayi ihracatında lider olan Baykar, önemli bir görüntüleme sistemini ASELSAN’dan almaya karar verdi. Anlaşma kapsamında ASELSAN, kendi imkanlarıyla geliştirdiği Elektro Optik Sistem’i Baykar’a tedarik edecek.



    ASELSAN ile Baykar arasında dev anlaşma



    Kısa bir süre önce Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildiriden ASELSAN ile Baykar arasında Elektro Optik Sistem satışı için 17.5 milyon dolar (346.800.285 TL) değerinde sözleşme imzalandığı açıklandı. Anlaşma kapsamında Elektro Optik Sistem CATS teslimatları 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



    “ASELSAN tarafından BAYKAR Makina firmasından 17.550.000 ABD Doları tutarında Elektro Optik Sistem teslimatlarına yönelik bir sipariş alınmıştır. Sipariş kapsamında teslimatlar 2023-2024 yıllarında yapılacaktır.”



    Ayrıca Bkz.Türkiye'nin en uzun menzilli füzesi Tayfun'un yeni test atışı yapıldı



    Milli elektro-optik sistem 12 farklı ülkeye ihraç edildi






    Baykar CEO’su Haluk Bayraktar konu hakkında yaptığı açıklamada, “Karabağ'ı işgalden kurtarmak için mücadele eden kardeş ülkemiz Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada ambargo uygulamıştı. Şimdi hem envanterimizde yer alan hem de ihraç ettiğimiz milli SİHA'larımızda, Aselsan'ın geliştirdiği milli elektro-optik sistemi CATS'leri kullanıyoruz. Milli kameramız CATS bugüne kadar 12 farklı ülkeye ihraç edildi. El ele verip her bir zorluğun üstesinden gelerek kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz” ifadelerini kullandı.




    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1153294







  • Yabancılara sattığımız modellerde Kanada halen veriyor. Bizim hoşumuza giden ülkelere sattıklarımızda vermiyordur. Azerbeycan ve bizim için çok önemli tabii bu yüzden.

    Mühendislik olarak her şeyi yapabiliyor olmamız gurur verici.

    O ezik, başarısız, Ortadoğulu psikolojisi ile büyütülen birisi olarak gurur duyuyorum.
  • Başlık biraz abartılı olmamış mı.
    17.350.000 Dolarlık bir anlaşma pekte dev bir anlaşma sayılmaz.

  • TL olarak yazınca büyük duruyor ya hani :)

  • hain, kıskanç, ararın 911i

  • Bunu yazmaya aşağı indirdim sayfayı valla :D.
    Neyse, hayırlı olsun, satmazlarsa yaparız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yabancılara sattığımız modellerde Kanada halen veriyor. Bizim hoşumuza giden ülkelere sattıklarımızda vermiyordur. Azerbeycan ve bizim için çok önemli tabii bu yüzden.

    Mühendislik olarak her şeyi yapabiliyor olmamız gurur verici.

    O ezik, başarısız, Ortadoğulu psikolojisi ile büyütülen birisi olarak gurur duyuyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ülke olarak üretme becerisine sahip bir ülkeyiz tabi kendini batılılar karşısında ezik görenleri burada saymıyorum.

  • Birazdan yerğli ve milliğ ak neferler fedonculuk yaptığını hayinlik yaptığını iddia etmeye gelirler. ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baykar yurtdışına satış yaptığında "sanki devlet para kazanıyor" diyenler nerede ?

  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    ???????????????

  • anlaşmanın küçüğü büyüğü olmaz.milli şirketimiz devlet şirketinden teknoloji alıyor. bunun ne anlama geldiğini idrak edemeyen bir sürü insan var.

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt

    +1 ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden filmlerde arabaya takla attırınca dev prodüksiyon diyorlarmış.

    17,5 milyon dolar bireysel anlamda iyi para olsa da bahsedilen sektörde çerez parasıdır.

    Böyle bir başlık atmak geldiğiniz seviyeyi gösteriyor maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya işte bu eko sistemin nimetleri, birbirini tamamlıyor firmalar ve bu sayede ülkede üretiliyor dünyaya satılıyor. Bunu ne kadar çok alana yayarsanız o kadar üretim ve satış olur.


    Yav rakamı beğenmeyen bu zihniyet bu güne kadar neyin katma değerini vermiş ne kadar vermiş bu ülkeye onu da söylese de kıyas yapsak bari, önceden her şeyi ithal edip, başka ülkelere bağımlı iken şimdi biz üretip ihraç ediyoruz daha ne olsun.


    Emeği geçen herkesten ALLAH razı olsun. Her daim yar ve yardımcıları olsun. ALLAH kolaylık versin. ALLAH a emanet olsunlar inşeALLAH.



    Memleket sevdasına


    ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylar
    ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylarTÜBİTAK SAGEtwitter
    “Vuruş kabiliyetinde yüksek #SAGE hassasiyeti! 🚀 Yerli ve milli küresel konumlama sistemi alıcısı #KAŞİF entegreli #HGK84 tam isabet hedefte. Alt bileşen millileştirme çalışmalarımızla savunma sanayiimiz daha güçlü, daha bağımsız! 🇹🇷🎯 #TÜBİTAKSAGE”
    https://twitter.com/SageTubitak/status/1661434742451892225




  • ASELSAN ile Baykar arasında 346.8 milyon TL’lik dev anlaşma: İşte detaylarA Haberyoutube
    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir A Haber ekranlarında Türkiye'nin savunma sanayiinde yaptığı atılımları yorumladı. YERLİLİK ORANI YÜZDE 80'LERE ÇIKTI Türkiye Savunma Sanayii'nde yerlilik oranını yüzde 20'den yüzde 80'lere çıkararak büyük bir atılım sağladı. Yerli ve milli silahlarla terörün beli kırıldı. Türkiye'nin geliştirdiği silahlar dünyanın takibine girdi ihracat rakamları yükseldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir'in açıklamalarının detayları: "BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİN" Bu alanda hızlı bir ürünleşme ve atılan tohumların meyve verdiğini görüyoruz. Çok sayıda yeni platform hizmete girdi. Teknoloji geliştirmede de büyük adımlar atıyoruz. Büyük bir insan kaynağımız var. Her alanda iddialıyız. Bizi izlemeye devam edin. İNSANSIZ DENİZ ARAÇLARININ ÜZERİNE SİLAH VE FÜZE... İnsansız deniz aracımızın üzerine silah ve füzeler konulabilir. Elimiz artık o kadar serbest ki üzerine her türlü şeyi koyabiliyoruz. Bir torpido bile atabiliyoruz. İnsansız sistemler birbiriyle iletişim kurabilir durumda. Yerli ve milli silahların üretiminde büyük bir akıl var. TÜRKİYE HER ALANDA ÇOK İDDİALI İnsansız hava aracı "BAHA" dikine iniş ve kalkış yapabilme kabiliyetine sahip. Hava, kara ve denizde insansız sistemlerde Türkiye çok iddialı. YENİ TİP DENİZALTILAR İÇİN ADIM ATACAĞIZ Yeni tip denizaltılarda yeni adımlar atabiliriz. Yabancılarla yapılan işbirliğinde de Türk sanayisinin de kazanımları olmalı. 🔔 A Haber'in en güncel haber görüntülerini takip etmek için https://bit.ly/3T6Fg9c YouTube kanalımıza abone olabilirsiniz. A Haber Resmi Web Sitesi ► https://www.ahaber.com.tr Sosyal Medya Adreslerimiz ► https://facebook.com/ahaber.com.tr ► https://twitter.com/ahaber ► https://instagram.com/tvahaber ► https://tiktok.com/@ahaber ► http://t.me/ahabercomtr
    https://www.youtube.com/watch?v=kcC3TOZFgYc&feature=youtu.be
  • Yine haberlerde Zengin olmuşuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • detaylarda detay gizli

  • 347 milyon t ne ya 15 milyon dolar yapıyor bu piyasada cöp bile degil o para birde başlık atmıslar dev anlaşma diye ayni tayyip abileri gibi köprü yolu anlatırken bol sifirli eski parayla borclari anlatırken az sıfırlı yeni parayla anlatması gibi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.