Şimdi Ara

ASELSAN, denizaltılarımızı görünmez yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • ASELSAN’ın tasarladığı “kompozit radar soğurucu yapı ürünler” Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında üretilecek Tip-214 Reis sınıfı denizaltıların periskoplarında kullanılacak. ASELSAN yüksek teknolojiye sahip bu ürünlerin fabrika kabul testlerinin yapıldığını duyurdu.



    Ayrıca Bkz.ASELSAN; "Pardus temelli milli sunucu göreve hazır!"



    Söz konusu kabul testlerine Alman tersanesi tkMS, Alman periskop üreticisi Hensoldt Optronics ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personelinden oluşan heyetlerin katıldığı ifade edilirken ASELSAN’ın ürettiği soğurucu yapının performansı onaylandı.



    Ülkeler, bu teknolojiyi paylaşmıyor



    Özellikle görüntü almak için yüzeye çıktığında tespiti yapılabilen periskopların gizli kalabilmesi bir hayli önemli. Denizaltıların gözü olarak bilinen bu aygıtların görünmez kılınması ise radar soğurucu yapı ürünler sayesinde gerçeğe dönüşüyor. Bu tür düşük görünürlük teknolojileri ise orduların imkân ve kabiliyetlerini üst seviyelere çıkardığından ilgili ülkeler tarafından kontrol altında tutuluyor ve başka ülkelerle de paylaşılmıyor. Dolayısıyla bu tür ürünlerin yurt dışından temini mümkün değil.





    ASELSAN’ın milli imkânlarla teknoloji geliştirme anlayışı ve misyonu gereği 2003 yılından beri Ar-Ge faaliyetleri yürüttüğü düşük görünürlük teknolojileri, ordumuz için önemli bir kuvvet çarpanı. Kurumun ortaya koyduğu gayretin bir meyvesi olarak Tip-214 Reis sınıfı denizaltıların periskoplarında kullanılacak söz konusu teknolojiden ileride kara,deniz ve süpersonik hava platformlarında da istifade edilecek.






  • Güzel hareketler.
  • İçimizdeki hainler ve düşmanlarımız çok üzülüyor yapmayın böyle haberler.
    Şimdi de gelir motoru yerli değil ama derler.

  • Reis sınıfı denizaltı Akdeniz’de Rus donanması dahil herkesin korkacağı bir güç olacak diyorlardı olacak inşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maşallah

  • Arap saçına dönen başka bir savunma projemiz daha. AB' li tedarikçilerin iki yüzlülüğünü bir kez daha görmüş oluyoruz bu noktada. Projedeki diğer sipariş sahiplerinden Yunanlılar ilk 4 gemisini çoktan tamamladılar bile. (araç başına 3 yıl gibi kısa bir sürede hemde) Biz ise 2015' ten beri daha 1 tane üretemedik maalesef. Ayrıca ilk cümlemde belirttiğim gibi tedarikçi yüzünden en büyük faturayı bize ödemiş oluyoruz. Bunun sonucunda birim maliyeti en yüksek 214 sınıfı gemileri biz kullanacağız eğer üretebilirsek. Kaldı ki yerlilik oranımız diğer müşterilere (Yunanistan, Portekiz ve Kore' ye) göre çok daha yüksek olmasına rağmen tedarikçi Alman firmasının Gölcükte çoktan başlamış olması gereken montaj imalat için gerekli (parası ödenmiş!) gövde parçalarının teslimatını oldukça geciktirmesinden dolayı yine biz mağdur olduk... Yazık!
    .
    .
    Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın.. sözü o kadar doğru ki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 30 Ocak 2020; 17:36:13 >
  • Hazır denizlaltı konusu açılmışken
  • ne gereği var kardeşim görünmeyen heykel yapsınlar

  • Denizaltı Akdeniz’de Rus donanması dahil herkesin korkacağı bir güç olacak diyorlar...

  • Gördüğünüz üzere dertleri ne ASELSAN'ın denizaltıları ne de başka bir şey. Tek dertleri cehape zihniyetine laf sokmak eaksjfaslf.. Bu ülkede yapılan şey siyaset değil, kötüyle iyinin savaşı bu. Adamlar bizi vatan haini zannediyor bu paranoid şizofrenilerle yaşamaya çalışıyoruz ve hiçbiri kontrol altında değil. Ya sabır  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.