Şimdi Ara

Asansör Ruhsatı ve Yapı İskânı Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Kentsel dönüşümü yaklaşık 1-1,5 sene önce tamamlanmış yeni bir binada oturuyorum. Geçen bayramda asansör bozulmuş ve o gün bugündür de asansör hala kullanıma kapalı vaziyette duruyor.

    Neden bu kadar sık bozuluyor bakımları yapılmasına rağmen vs. derken anlıyoruz ki asansörün yeşil etiketi yani kullanma ruhsatı yok. Ruhsat olmamasına rağmen müteahhit yapı iskânı da almış ki asansör ruhsatı olmadan yapı iskânını belediyeler vermez. Artık nasıl almış bilmiyoruz.

    Asansörcülerin yaptığı tespitlere göre, tüm eksikleri kapatıp yeşil etiket alacak hale getirmek için toplamda bir 10 bin lira civarında maliyet çıkarabilirmiş.

    Sorum şu: bu maliyeti neden biz apartman sakinleri verelim? Bunu müteahhite nasıl yıkabiliriz? Yapması gereken birşeyi yapmadığından dolayı daha yeni bir binada asansör kullanım dışı kaldı ve biz dördüncü katta oturuyoruz apartmanda yaşlısı var hamilesi var baya sıkıntı oluşturdu bu durum. Ayrıca apartmanda 10 bin lira da yok.

    Dava yoluyla mı çözülür bu iş veya başka bir resmi hakkımız bulunuyor mu bilgisi olan arkadaşlar beri gelirse sevinirim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.