Şimdi Ara

Artık gelinen seviyede youtube > okul olmadı mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-58877ED11

    Egitim fakultelerinin ayaga dusmesinin neticesi aslinda bu. Hatta daha buyuk perspektifte ulkenin ogretime verdigi degerle ilgili. Yap ogretmen maaslarini 15k bak bakalim en iyi beyinler doktor mu oluyor ogretmen mi. Ogretmen kalitesinin yukselmesi gelecek nesillere de sirayet edecek zaten. Boyle boyle kollektif zekasi articak toplumun. Yoksa 300kdan edebiyat okuyan adamla 0.05lik dilimdeki cocugu ayni okula koyarsan ya okuldan soguyor cocuk ya da ogretmen yetemiyor ogrenciye

    Yanlış düşünce. Lisede derslerine girenlerin çoğu eğitim fakültesi mezunu değil .


    Kaldı ki doktor olan kişi öğretmen olduğunda sana bildiğini iyi anlatacak diye bir durum söz konusu değil. Üniversitede alanında çok iyi profların anlattığı derslerden çokta fayda sağlayamayıp standart öğretim görevlisinin girdiği dersten çok daha verim aldığımı bilirim.


    Kaldı ki çoğu profun havasından geçilmez. Derse eğitmen, hoca mı giriyor yoksa lord mu giriyor belli olmaz ki nefretlik insanlardır.





  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    Denetim ve ogrenciden donut kesinlikle olmali. Ben o kadar pesimist degilim. Aksine refahla beraber islerine daha iyi konsantre olacaklarini dusunuyorum. Zira artik insanlar icin ogretmenlik bir "tip olmadi,muhendislik olmadi,ozel ders veririm bari" den cikip kariyer hedefi haline gelecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Doktorlar ogretmen olsun demedim. Ogretmenlige yatkin olan cocuklar maddi kaygilardan dolayi tipa veya muhendislige kaymasin orada da gereken refahi kendilerine saglayabilecegini bilsinler ve ogretmenlik istemem yan cebime koydan ziyade bir hedef haline gelsin diyorum ben. Anadolu ogretmen liseleri vardi hepsi kapandi artik. Okulumuzda birkac aöl cikisli ogretmen var klas farklari belli oluyor digerleriyle aralarinda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çok doğru. Bence Boğaziçi bilgisayar mühendisliği mezunu birisi lise matematiğini müthiş anlatabilir ki bazı dershanelerin öğretmenleri de bu tarz mühendis,akademisyen vs. oluyor.


    Devletin ya eğitim fakültesine yüksek bir baraj getirmesi ya da deneyimsiz öğretmen maaşını en azından pratisyen doktor maaşıyla eşitlemesi lazım. İyi öğretmenler kötü öğretmenlerin yanında azınlık kalıyor, bu durumun tam tersine çevrilmesi gerek yoksa okulların içi iyice boşalacak.

  • köprüden önce son çıkış kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle dogru boun ceng mezunu rahatlikla anlatir. Benim onerdigim yaklasimda bu cevherin pedagojisi ile iste birkac ogretmenlik dersleri ile beraber komple bir paket olarak ogretmenlige yonelmesi. Maddi acidan da bu adami tatmin ettiginde adam ogretmenligi potansiyel kaybi olarak gormeyecek.

    Su an bir tabu var toplumda doktor=muhendis>hukuk=dis hekimi .......

    Liste gidiyor ogretmenlik ilk 10da bile yok haliyle 300.olan cocuk ya tip ya muhendislik seciyor fakat sartlari esitlenirse ogretmeligin diger branslarla 200.adam da kendi hedefi dogrultusunda ogretmenlik secer ve kalifiye ogretmenlere ulasmis oluruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-58877ED11

    Doktorlar ogretmen olsun demedim. Ogretmenlige yatkin olan cocuklar maddi kaygilardan dolayi tipa veya muhendislige kaymasin orada da gereken refahi kendilerine saglayabilecegini bilsinler ve ogretmenlik istemem yan cebime koydan ziyade bir hedef haline gelsin diyorum ben. Anadolu ogretmen liseleri vardi hepsi kapandi artik. Okulumuzda birkac aöl cikisli ogretmen var klas farklari belli oluyor digerleriyle aralarinda.

    Öğretmenliğe yatkın olma durumu tamamen farklı bir konu ki bunu anlayabilmek çok zordur. O zaman da sırf para var diye öğretmen olacak herkes ki bunun da önünü alamazsın bu sefer. Gerçi sen farklı bir şeyde söylüyorsun. Öğretmen olup mühendisten çok daha iyi kazanan da var.


    Kaldı ki eğitim fakültesi mezunu biri olarak (13-15 sene mezun olmuş biri olarak) öyle çok aptal adamın gelip mezun olduğunu görmedim. Kaldı ki puanlar şuan ne düzeydedir bilmiyorum ama valla çokta düşük değildi.


    Dediğim gibi öğretmen ile ilgili temel sorun konuya ne kadar hakim olursa olsun karşı tarafa bunu anlatabilme durumunu ne kadar başarılı yapıyor temelde bence budur. Tabi sen sadece öğretmen diyorsun ama buda yanlış sen ne kadar potansiyellisin buda var.


    Her sektörde olduğu gibi alanında kötü olanlarda var iyi olanlarda tabi okul gibi herkesin yolunun geçtiği bir durum olunca herkes öğretmenlik ve eğitim üzerinde bir şeyler bildiğini düşünüyor.


    Yarın bir gün Allah korusun ciddi bir ameliyat olmak zorunda kalırsan. Bu sefer de iyi bir cerrah araştırırsın yani herkesin bıcağının altına yatmazsın. Konu arkadaşın dediğinden çok farklı bir yere geldi sayende :)





  • Kendi başarısızlıklarını yine öğretmenler üzerinden değerlendirenler var.


    Öğretmenlerde matrix'deki cihaz yok ensenizden cihazı bağlayıp size bilgi aktarsınlar.

  • kırılanhayaller kullanıcısına yanıt

    Olsun hocam tartismak guzeldir :)


    Ogrenci potansiyeline de suphesiz katiliyorum. 100k yapicak cocugu ogretmen ordusuyla gezdirsen milim ilerlemez. Yok kapasitesi o cunku.

    Ama kimi cocuk da tekte kapar derste allah vergisi bu da.


    Utopya gibi aslinda ama keske parasi icin secilmese meslekler hepsinin is ve maas sartlari iyi olsa


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O aöl konusunda katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bence yukarıda çok fazla anecdotal evidence'a düşmüşsünüz.


    genel olarak youtube'un katbekat verimli olduğu kanısındayım, dershane sektörü youtube'taki bilgi akışının bu kadar dinamik olmasından olumsuz etkilenmeye devam edecektir diye düşünüyorum. youtube'taki öğretmen opsiyonunun fazlalığı, bağıran çağıran medeniyetsiz moronlarla muhatap olmama özgürlüğü, istenilen kısımları atlama ve hızlandırma seçeneklerine sahip olmak, kendi disiplinini yaratabilmek gibi gerekçeler bence dershaneye 10 bin tl 20 bin tl bayılmamak için güzel gerekçeler. yüz yüzelik hariç dershanede olan her şeye ücretli-ücretsiz alternatifler var yani, bal gibi de onun gibi oluyor valla. aralık ayında dershaneyi bırakmıştım, iyi ki bırakmışım diyorum

  • Bu konu hakkında çok düşündüm.Dershaneye de gidiyorum ama youtube'dan aldığım kadar verimi hiçbir yerden alamadım.Binlerce hoca,seçenek var.Ama dersahneye gidip sohbet muhabbet etmesem kafayı sıyırırdım herhalde.O yüzden keşke yazılmasaydım demiyorum ama Youtube müthiş bir kaynak.Hatta 2023-2024 yıllarında ortamın sakinleşmesiyle youtube zirve yapıcak ve yarışın çok daha fazla rekabet içibde geçeceğini düşünüyorum.2021-22 tohum aşaması ama 23-24-25 bu yıllarda şuanki sistem devam ederse 100tyt 80 ayt geyiği gerçek olabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu durum eskiden tam olarak dediğiniz gibiydi; öğretmenlikler revaçtaydı, sıralamaları yüksekti ve haliyle eski öğretmenlerin kalitesinin daha iyi olduğu görülüyor.
  • Kendini programlıyabiliyorsan ,oto-kontrolün varsa disiplinli isen tabiki yutup. Zaten bu adama boş kitap ver gene okur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evde 6 7 ayda youtubedan öğrendiklerimi 3 senede okuldan öğrenemedim. Nedeni bence okulda isteksiz olarak ders dinlemem ama youtubeda kendi isteğime göre hoca bulup rahat olduğum zaman ders dinlememdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette YouTube vs daha iyi.

    Dershanede hoca bir geliyor genel anlamda ya yorulmuş ya hayatı kaymış gibi.Cunku köle gibi kullanılıyor yüksek ihtimalle.

    Sınıfta (en iyi sınıflarda bile bazen)herkesin tamamen dersle ilgisi olmayabiliyor haliyle hocanin motivasyon dusebiliyor


    YouTube'da adam istemediği zaman video çekmek gibi bir zorunlulugu yok eğer kamp mamp yapmıyorsa veya bir şey yetiştirmeye çalışmıyorsa haliyle adam istediği zaman bile anlattığı için daha iyi oluyor.


    Dershaneler öğrenciyi para olarak görürler.Geçen sene adama gidiyorum diyorum ki bak ben iyi hedefi olan biriyim bana TEOG puanı soruyor 369 diyince işler gidiyordu tamam da çakal bir karşındakinin azmine hırsına bak illa 4 sene önce aldığı puanla mi yargilayacan.Allah'tan bu sene 11k yaptık da kurumlar teogdan önce sıralama sordukları için iş oraya kalmadı :D.


    Velhasıl kelam her kurum bana saçma ve gereksiz geliyor.Dershane artık çoğunlukla alt sınıf öğrencilerin gitmeye basladigi kurumlar silsilesi haline gelir.


    1.5 sene önce 0 temel başladığım yks serüvenimde geldiğim bugünkü evreye kadar bir tane özel hoca veyahut dershaneden yardım almadım ve bir evde odanın içinde oturup saatlerce bu hocaları izlediğim için 2-3 bir şey demek istedim.Bu hocalar olmasa ben ve benim gibi alt sınıf herkes ilk 1-2 sene dershane falan gider orada da bize emek verilmeyince veya bir şeyler doğru anlatilamayinca hatta 4-5 sene önce girdiğimiz aptal bir sınavın neticesine göre yargılandigimiz kurumlarda taşrada okumaya mahkum bırakılırdık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • totex58 kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim okulda bunlar dinozor olmuş, eski öğretmenlerin kalitesinin iyi olduğunu çok da düşünmüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçen seneki fizik öğretmenimi koy üniversiteye sırıtmaz.
    Keza matematik hocamız LTİ'yi tekte anlattı.
    Biyoloji hocamızda keza böyle sistemler için özel kodlamalar bulmuş onları paylaşıyor.
    Kimya Görkem şahin tek geçerim.

    Yani okuldaki hocalara bağlı, senin anlama yeteneğine bağlı, senin çalışma yeteneğine. Ama okulda bir ele mahkumsun YT öyle değil. Anladığın anlamadığın bütün hocalar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet çok ciddi temel konu eksikleri olmayan kişiler için dershanenin bir önemi kalmadı an itibariyle en azından konu anlatımı olarak

  • Şimdiki aklım olsa 11 de açıköğretime geçerdim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • totex58 kullanıcısına yanıt
    Eski öğretmenlerin kalitesi mi yapma be çoğu zaten ziraat mühendisi alayı 1 tane soru bankası ezberlemiş 30 yıldır aynı kitabı çözerler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.