Şimdi Ara

artes kesinlikle alın...!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • slm.arkadaşlar artes d821 marka tablet almıştım dokunmatığı bozuldu 11 aylık servise gönderdik 20 gün kaldı geri dödüler 95 tl para istediler kullanıcı hatası imiş kesinlikle almayın almayın diyorum servis berbat malına sahip çıkmıyor faturası ile geri istedim tüketici koruma şikayet edeceğim ne varsa elimden yapacağım kesimlikle berbat darbe varmış ben çizilmesin diye üzerindeki jelatini bile çıkarmadım darbe varmış neyse gelsin faturasıyla asıl darbeyi ben onlara yapacağım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyam -- 4 Mart 2014; 13:28:34 >



  • jelatini servise göndeririken kendi ellerimle söktüm daha nasıl dikkat edeyim pamukla sarın bozulursa 95 tl istiyorlar..
  • Hacı seni burda öldürürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes memnun bi tek sende sorun cikti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşimin tabletide aynısı ve düşürmüştü o duvara çarpmıştı donma fln yapıyordu tam 2 haftada tableti yaptılar ve her şeyde arayıp bilgi verdiler ve yapıldı geldi herhangi 1 kuruş bile para istemediler demekki senin kullanıcı hatası var ki istediler eğer sen haklıysan başvur tüketici haklarına haklıysan alırsın paranı bendede q1003 var 3g li sim kart girisine sim kart sıkıstı bunun icin yolladım servise ve 1 haftada sim kartı cıkarttılar yolladılar ben memnunum yani baskalarıda memnun olan sen dikkat et bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyam

    slm.arkadaşlar artes d821 marka tablet almıştım dokunmatığı bozuldu 11 aylık servise gönderdik 20 gün kaldı geri dödüler 95 tl para istediler kullanıcı hatası imiş kesinlikle almayın almayın diyorum servis berbat malına sahip çıkmıyor faturası ile geri istedim tüketici koruma şikayet edeceğim ne varsa elimden yapacağım kesimlikle berbat darbe varmış ben çizilmesin diye üzerindeki jelatini bile çıkarmadım darbe varmış neyse gelsin faturasıyla asıl darbeyi ben onlara yapacağım..

    Geçimiş olsun sayın @keyam Artes'in 4değişik modeli elimden geçti çok şükür servislik bir durum olmadı ancak olmayacak anlamına gelmez tabiki sonuçta kul yapısı.

    Tabletiniz gerçekten darbe almasa servis tutupta neden darbe almış desin içini açtımı bu görülür zaten. Sizin kızgınlığınızıda anlamaya çalışıyorum ancak koca firmayı merdiven altı dükkan ayarına getirip toptan kötülemeniz kötü olmuş. Artes firması anlayışlıdır sizede bir çıkış yolu sunacaktır.

    D712 konusuna girerseniz Link tableti arıza yapan arkadaşlara 75lira karşılığında Artes Q812 modelini vermişler. Tekrar geçmiş olsun diyorum firma ile tekrar bir görüşün bana kalırsa. Kolay gelsin




  • keyam kullanıcısına yanıt
    Merhabalar;
    Konuyla ilgili olarak tarafınıza en kısa süre içerisinde bilgilendirme yapacağız.
  • Artesteknik kullanıcısına yanıt
    Bekledigim cevap geldi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış rom attım ve anakart yandı servise gönderdim ücretsiz yapıp gönderdiler. İkinci bir tablet alsam yine artes seçerim. Tabletim d1003.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hikmet__ H kullanıcısına yanıt
    Güzel tablet almışın yalnız
  • Merak ettim nasıl bozuldu düşme çarpma sıvı teması vs sonucunda mı
  • ben anlamadım nasıl olduğunu......
    önemlide değil sıkıntı yok henüz göndermediler gelince bakarız...ak kara neymiş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atomcu

    Merak ettim nasıl bozuldu düşme çarpma sıvı teması vs sonucunda mı


    ipamukla sarmak lazım herhalde ..
  • pamukla sar hiçbirşey olmaz...
  • arkadaşlar öncelikle teknik servis ten ufuk beye teşekkür ediyorum. sorunumla yakından ilgilendi yanlışlığı düzeltti.kendisine teşekkür ediyorum.saygılar..
  • keyam kullanıcısına yanıt
    Artes'in teknik servisi diğerlerine göre çok çok iyidir, sorununuzun çözüleceğini biliyordum, sizin adınıza sevindim. Cihazınızı kazasız belasız.kullanırsınız inşallah, bu arada artık başlığı değiştirirsiniz, nede olsa sorununuz çözüldü, ve servis hakkında ki fikirlerinizde değişmiştir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyam

    arkadaşlar öncelikle teknik servis ten ufuk beye teşekkür ediyorum. sorunumla yakından ilgilendi yanlışlığı düzeltti.kendisine teşekkür ediyorum.saygılar..

    benim tablet serviste bakalım ufuk bey benim sorunumda çözecek mi..MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇİN MÜŞTERİYLE İLETİŞİM VE DİYALOĞU ÇOK İYİ bunun için bur dan ufuk beye teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikmet__ -- 4 Mart 2014; 0:54:11 >
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt
    hocam yalnız değil q972 tabletimde ilk şoku kutudan yanlış usb kablosu çıkmasıyla yaşadım servisi üst sokağımdaymış gittim sorunsuz şekilde değiştirdiler 2 gün sonrada şarjdayken usb hostundan cızırtı gelmesi ve altı buçuk saatte %68 şarj olması ile ikinci sorunumu yaşadım şu an tablet bir haftadır serviste bakalım göreceğiz gelişmeleri editleyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi painkiller01 -- 4 Mart 2014; 12:09:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyam

    arkadaşlar öncelikle teknik servis ten ufuk beye teşekkür ediyorum. sorunumla yakından ilgilendi yanlışlığı düzeltti.kendisine teşekkür ediyorum.saygılar..

    Demekki neymiş, fazla atıp tutmak adama sonradan geri vites attırırmış
  • hakkımı arıyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.