Şimdi Ara

Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Army of the Dead, Zack Snyder tarafından yönetilen, Shay Hatten ve Joby Harold ile birlikte yazdığı bir senaryodan Snyder'ın bir hikayesine dayanan yeni bir Amerikan zombi soygunu filmidir. Film 21 Mayıs 2021'de Netflix'te yayınlanacak.









  • Puanım 5/10


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Şöyle filmlere laf dinlemeyen ergenleri sokmasalar olmuyor sanki. Ergen bir kız yüzünden kaç kişi öldü, ulen filmin başında babası uyardı oysaki kızı. Yani bu tarz karakterler filmleri dizileri pok etmekten başka neye yarıyor acaba. Böyle karakterleri görmek isteyen oluyor mu filmlerde gerçekten. İzlerken tilt oluyorum. Kızın kaçtığı kısımdan sonra ilerlete ilerlete izlemeye başladım filmi  

     

  • Filmden 2. fragman

  • Film duyurulduğunda listeme almışım ama Zack Snyder ismi bir düşündürmüyor değil. Artık yorumlara göre bakacağız. 300 Spartalı kadar olsa kâfi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeki, organize ve hızlı zombiler. WWZ’de hızlıydı ama zeki ve organize değildi. Oyun dünyasında bile bu üçlü kombinasyon denenmemişti sanırım ki filmlerde denenen oldu mu hatırlamıyorum. Bilen varsa söylesin ama bu üçlü kombinasyon nadir sanırım.

    Ancak nadir de olsa öyle müthiş farklı bir yapım beklemiyorum tabi. İzlenebilir gibi duruyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. fragman ilgimi çekti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulak Misafiri kullanıcısına yanıt

    3'ü bir arada olarak I am Legend (2007) buna örnek olabilir sanırım. Bayağı bayağı bilinçli, hisli ve hızlı yaratıklardı.

    Hız olarak da WWZ dışında 28 Days Later... (2002) ve 28 Weeks Later (2007) filmleri örnek verilebilir.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Aa evet I am Legend’ı nasıl atlamışım. Ama çok da organize sayılmazlardı be. Fütursuzca saldırıyorlardı. Taktik maktik yok bam bam bam :) Bir tane deli-manyak bunları yönlendiriyordu. Ama yine de en yakın örnek bu film sanırım. Çünkü bu filmi izlemedik, fragmanda geçen bir kaç kelimeyle de anlam yükleyemiyorum şimdi.


    Bir de yazarken aklıma geldi, her bir filmde bir zayıf nokta vardı. Bakalım bunlarda da var mı göreceğiz. Bir de filmin twisti ne olacak bakalım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filmin bazı detaylarını unutmuşsun.

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Hani bizim Will abiye tuzak-pusu kuruyorlardı ya hatırlarsın o sahneyi. Hatta ayağından asılı kalıyordu saatlerce. Liderleri dişisi için intikam almak istiyordu filan.

    Zeki derken Einstein değiller tabi de şuursuzca da hareket etmiyorlardı. Özellikle de liderleri. Yani zaten zombi dediğinden de fazlasını bekleyen yok. Eskiden koşma filan da yoktu, koşma eklediler biraz korku gerilim ve aksiyon oluştu. Yoksa TWD sağolsun ele ayağa düşürmüştü zombileri çoluk çocuk zombi öldürüyordu yahu!Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada Bu filmde de zeki dediklerine bakma bence öyle abartılı bir şey çıkmaz. Fragmana baksana zaten çok kalabalıklar ve esas oğlanlar da muazzam zeki durmuyor. Az biraz bilinci açık düşük IQ'lu bir şeyler yaparlar, bizim eline silah alan havalı(!) ekip de bunlar üzerinde atış talimi yapar, bombayla filan yok ederler ve dünya kurtulur. Ya da film tutarsa dünya kurtuluşu bitmeden devam eder, gişede çakılana kadar dünya kendini zombilerden kurtaramaz. Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada Fragmanda da ben bir zeka kırıntısı göremedim. Zekiler derken bilinçleri açık, o kadar da şuursuz değil anlamında filan demiştir. Yoksa dediğim gibi muhteşem bir orantısız güç oluşur, villian yenilemez. Olmaz yani o iş.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Film duyurulduğunda listeme almışım ama Zack Snyder ismi bir düşündürmüyor değil. Artık yorumlara göre bakacağız. 300 Spartalı kadar olsa kâfi.

    Zack Snyder bundan 20 yıl önce gelmiş geçmiş en iyi zombi filmlerinden birini çekti. Hatta sinemaya ilk adım attığı ve adını duyurduğu filmdir. O sebeple düşünecek birşey yok :)

  • Devian kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, ancak son yaptığı 3-4 işi peşpeşe hiç sevmedim, çekimserlik ondan. Ayrıca bazen insanların güvendiği dağlara da kar yağabiliyor, yani başarılı bir yönetmen diyorsun, üf diyorsun izlenir bu diyorsun ama vasat bir yapım çıkabiliyor. Misal, Nolan'ın Tenet'inde bunu yaşadık hatta ben bir önceki filmini hiç ama hiç sevmemiştim, Tenet yine iyiydi. Zombi filmlerini sevmediğimden ötürü şu 2004'teki filmi izlememişim. Hazır yokluk da varken bir bakayım o zaman. Öneri için sağol.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zack synderin yönettiği işten hayır gelmez.Yine hayalkırıklığı yine hüsran...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Doğrudur, ancak son yaptığı 3-4 işi peşpeşe hiç sevmedim, çekimserlik ondan. Ayrıca bazen insanların güvendiği dağlara da kar yağabiliyor, yani başarılı bir yönetmen diyorsun, üf diyorsun izlenir bu diyorsun ama vasat bir yapım çıkabiliyor. Misal, Nolan'ın Tenet'inde bunu yaşadık hatta ben bir önceki filmini hiç ama hiç sevmemiştim, Tenet yine iyiydi. Zombi filmlerini sevmediğimden ötürü şu 2004'teki filmi izlememişim. Hazır yokluk da varken bir bakayım o zaman. Öneri için sağol.

    Bu her yönetmen için geçerli. Spielberg de iğrenç ötesi filmler yaptı. örnek "kristal kafatası"... Bir de sen yazmışsın "Zombi filmlerini sevmediğimden ötürü" o yüzden bu filmden çok bir şey bekleme çünkü netflix genelde sadece o türü sevenlere göre filmler yapıyor. ya atıyorum Spielberg öyle değil adam hem bilim kurgu yapıyor hem çocuklar izliyor hem büyükler izliyor içinde aşk var sevgi var uzaylı var herkes seviyor, netflix öyle değil seven çok seviyor sevmeyen kapatıyor iğrenç diyor, misal annihilation ya sevdiler ya nefret ettiler bence türünün en iyi filmlerinden biri. Zombie sevmiyorsan bu filmi de seveceğini sanmam ama biraz komedi ve aksiyonu fazla gibi korku öğeleri yok yani bi şans ver derim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne87

    Zack synderin yönettiği işten hayır gelmez.Yine hayalkırıklığı yine hüsran...

    Justice Lig çıktığında bu forumda en çok yerin dibine sokan bendim o filmi. G...mle güldüm afersin. Ama ortaya çıktı ki o filmlerin kötü olmasının suçu yönetmen değil yapımcıymış. çünkü yönetmen filmi çekiyor 5-6 saatlik elinde kayıt oluyor, o kaydı yapımcıya veriyor, yapımcıda kafasına göre filme çeviriyor. Bunun en büyük örneğini son çıkan Justice lig synder cut da gördük. Neredeyse oscarlık olmuş film. Yine başka örneğini payback (gününü göreceksin) filminde gördük. payback filminden 5 yıl sonra yönetmen kendisi tekrar kurguladı filmi ve ortaya Payback: Straight Up gibi bambaşka bir film çıktı ve kat kat güzel. Demek ki sorun yönetmen de değil daha sonrasında o filme ellerini sürenlerde.



    Zack Syner dan çok hayır gelmiştir.


    Dawn Of The Dead

    300 Spartalı

    Watchman

    Sucker Punch


    bunlar Dc ve Warner Bros ile anlaşma yapmadan önceki filmleri ve hepsi kendi dalında en iyi diyebiliriz. Buradan anlaşılacağı üzere sorun Warner Bros da...





  • Devian kullanıcısına yanıt

    Öyle, tabi. Her yönetmende bu risk var. Yok yani eskiden hiç ama hiç sevmezdim, şimdi film kıtlığı yaşadığımız için artık zombi mi ver baba, korku filmi sevmiyorum ama madem türü içinde çok iyi film ver baba diyorum. Eskiden çizgiroman filmlerinin yüzüne bakmazdım artık yokluktan Marvel, DC filan kemiriyorum. Türlerini sevmesem de bazen güzel filmler çıkmıyor değil. 28 Gün Sonra ve 28 Hafta Sonra ve I am Legend filmlerini zamanında zombi sevmeyen biri olarak sevmiştim. Güzellerdi. Yanlış hatırlamıyorsam da 80'lerde mi ne bir korku komedi türünde zombi yapımı vardı, o filmi sevmiştim. Daha çok komedi ağırlıklıydı ama tam ismini hatırlamıyorum. Onun gibi bir yapımsa yeterlidir. Beklentim neredeyse yok gibi bir şey. En kısa zamanda göz atacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devian kullanıcısına yanıt

    Hocam konusu burası değil ama JL Snyder's Cut'ın da iyi bir film olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece göreceli olarak iyi, diğer filme göre daha iyi. Nedenlerini uzun uzadıya yazamam.


    Şurada Filmograf Kanalı bir eleştiri videosu yapmış. Sadece eksi yönleri ağır bastığı için dolayısıyla sadece eksi yönlerine abanmışlar. O yüzden "Bu ne biçim inceleme la böyle inceleme mi olur, sadece negatif" diye açıklamalar yapmak anlamsız. Video başlığında zaten içeriğin ne olduğu ipucu var.


    Alakalı olarak da


    Bu da komşu kanaldan bir eleştiri içerikli parodi ama bunda ağır küfürler ve argo içerebilir, her ortamda bu kanalı izlemeyin. Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada 16:23'ten itibaren dikkat! (Executive Producers)


    Bu arada ben bu videolarda önce filmi izlemiştim, yani bu videoların benim zevklerime etkisi olmadı. Örtüştüğü noktalar oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 21 Nisan 2021; 17:9:5 >




  • Milletin ağzına sakız olan bu Snyder nefretinin kaynağı nedir? Ben mi farklı bir yönetmenin filmlerini izliyorum acaba.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebercet

    Milletin ağzına sakız olan bu Snyder nefretinin kaynağı nedir? Ben mi farklı bir yönetmenin filmlerini izliyorum acaba.

    Normal insanlar sevmediği adamın filmlerini takip etmez ya da şu yönetmeni sevmiyorum derse o yönetmenin yapımını izlemez, umrunda da olmaz. Ama çok tuhaf Snyder'a gelince insanlar mutlaka Zack varsa izlenmez, Zack çekiyorsa berbat olur bıdı bıdı..

    Abicim zorla mı izlettiriyorlar ya da izleme zorunluluğu filan mı getiriyorlar sana. Madem sevmiyorsun adamı ne diye o çok değerli vaktini ayırıp da bu filmin kötü olacağı yorumunu atıyorsun. Sen öyle yazdın diye bekleyen ya da izleyecek olan insanlar izlemekten vazgeçmiyor bunu da öğrenin.

  • Devian kullanıcısına yanıt

    Dawn of the Dead filmini izledik, güzeldi. Zamanında bunun DVD'sini alıp zombi olduğunu görünce ilk sahneden sonra izlemeyi bırakmışım. Sadece ilk sahne aklımda kalmış. Ama pişman etmedi, özellikle de bu yoklukta çok iyi geldi. ZS o zaman iyi iş çıkarmış gerçekten ki o yıllardaki filmlerin kalitesi de yüksek olduğundan bunu bile umursamamışız. Valla özlemişim. Ving Rhames, Michael Kelly gibi isimleri uzun zamandır görmeyip böyle gençliğini görünce nostaljiyi hissettim. Filmin renk paletini bile özlemişim. Zaten peşinden bir 28 Gün Sonra patlattık o da farklı bir histi. Bağnazlık gibi olmasın ama Army of The Dead'in Dawn of the Dead filminin çıtasına ulaşamayacağı inancındayım. Film kalitelerindeki genel gidişat onu gösteriyor. Annihilation da güzeldi ama keşke metafor olaylarına hiç girmeselerdi de film salt bilim-kurgu kulvarında kalsaydı dedirtti. Sonu rahatsız ediciydi. Neyse konu çok dağıldı. Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Dawn of the Dead filmini izledik, güzeldi. Zamanında bunun DVD'sini alıp zombi olduğunu görünce ilk sahneden sonra izlemeyi bırakmışım. Sadece ilk sahne aklımda kalmış. Ama pişman etmedi, özellikle de bu yoklukta çok iyi geldi. ZS o zaman iyi iş çıkarmış gerçekten ki o yıllardaki filmlerin kalitesi de yüksek olduğundan bunu bile umursamamışız. Valla özlemişim. Ving Rhames, Michael Kelly gibi isimleri uzun zamandır görmeyip böyle gençliğini görünce nostaljiyi hissettim. Filmin renk paletini bile özlemişim. Zaten peşinden bir 28 Gün Sonra patlattık o da farklı bir histi. Bağnazlık gibi olmasın ama Army of The Dead'in Dawn of the Dead filminin çıtasına ulaşamayacağı inancındayım. Film kalitelerindeki genel gidişat onu gösteriyor. Annihilation da güzeldi ama keşke metafor olaylarına hiç girmeselerdi de film salt bilim-kurgu kulvarında kalsaydı dedirtti. Sonu rahatsız ediciydi. Neyse konu çok dağıldı.  

    Annihilation daki evde ayı sahnesinde uzun zamandır korkmadığım kadar çok gerildim. Hele ayının kadınları tuzağa düşürmek için yediği arkadaşlarının sesi ile seslenmesi kabus gibi bir düşünce.



    Army of The Dead (21 Mayıs 2021) l Zack Snyder l Dave Bautista - Hiroyuki Sanada




  • Devian kullanıcısına yanıt

    Aynen o sahne efsanedir. Böylesini kendilerinin korku filmi olduğu iddia edilen filmlerin %99'unda göremezsiniz. Rahatsız edici bir korku-gerilim sahnesiydi. Onun çekim sahneleri vardı da bulamadım. Arkadaşım atmıştı bana da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.