Şimdi Ara

Arjantin-Türkiye Dolar Kuru Benzerliği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arjantin-Türkiye Dolar Kuru Benzerliği.




    TL, Arjantin Peso'sunu da geride bırakarak; dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu haberi sonrası Arjantin Pesosunun durumuna göz attım. Bundan tam 6 yıl önce dolar kurları bizimle aynıymış. Dolar 10 Peso'yu gördükten sonra almış başını gitmiş. Alttaki haberi okuyun şu an felaket haldeler.


    "Arjantinliler arasında ekonomik gidişatı konuşmak oldukça yaygın, neredeyse oyun alanı konuşması gibi. Buenos Aires'teki çocuklar bile dolar kurunu, enflasyon seviyesini ve temerrüttün ne anlama geldiğini biliyor."


    https://www.indyturk.com/node/384276/t%C3%BCrki%CC%87yeden-sesler/arjantin-ekonomik-krizi-enflasyon-ile-deval%C3%BCasyonun-bitmeyen-tangosu


    Son 3 yıldır Türkiye ile birlikte para birimindeki değer kaybı ve ekonomik krizle dünya gündeminde olan Arjantin’de dövize kaçışı durdurmak için sert önlemler alındı. Bireylere ayda sadece 200 dolar alabilme sınırlaması ve yüzde 30 vergi ödeme kararları yürürlüğe girdi.


    Buna rağmen, Arjantin Merkez Bankası verilerine göre, 45 milyon nüfuslu ülkede 2020’nin temmuz ayında dolar alan kişi sayısı 4 milyona ulaştı ve açık arayla son yılların zirvesine çıktı.


    https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/dolar-alimina-yuzde-30-vergi-konan-arjantinde-sonuc-ne-oldu-6051456



    Felaket senaryosu başlarına gelmiş. Nasıl kurtulurlar belli değil. Biz daha o duruma gelmedik ama böyle bir örnek olması çok korkutucu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 13 Kasım 2021; 1:47:30 >







  • Ohoo döviz aldirmama önlemleri bizde ufaktan daha şimdiden başladı. Öyle yoooook. Madem yaktılar bu ülkeyi, akp li de çekecek. Ben onların da feryadını duymadan bu dünyadan gitmem. Anca beraber kanca beraber. Benim hayatımı ülkemi mahvedenlerin surundugunu, hızla fakirlestigini görmeden gitmek yok. Hep beraber yanicaz.
  • Ohoo döviz aldirmama önlemleri bizde ufaktan daha şimdiden başladı. Öyle yoooook. Madem yaktılar bu ülkeyi, akp li de çekecek. Ben onların da feryadını duymadan bu dünyadan gitmem. Anca beraber kanca beraber. Benim hayatımı ülkemi mahvedenlerin surundugunu, hızla fakirlestigini görmeden gitmek yok. Hep beraber yanicaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle olacak zaten.10’da duracağını düşünmüyordunuz heralde.Suriye Lirası ne olduysa aynı kader onu da bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arjantin mi Venezuela mı? Cevabı bu akşam AHaber'de!

  • Tr için her şey yeni başladı. Öyle şahlanmalar göreceksiniz ki millet beynini bırakıp gidecek. Şenlik yeni başlıyor şimdiden cozurtmayın

    Arjantin için ise tam tersi duruma geçiliyor. Çünkü çok dayak yedi. Kontrolü kaybetmenin bedelini çok ağır ödüyorlar. Ama bu demek değil ki hep böyle devam edecek. Unutmayın karanlığın en yoğun olduğu noktada ışığın başlangıcı görülür. Halk ve yöneticiler illaki yakın zamanda kendine gelecek ve göreceksiniz TR den çok daha iyi duruma gelecekler. Bu mesajı mı unutmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şey bir de Arjantin'in ,açıklanan galiba, enflasyon grafiklerine baktım; şu sıralar %52 civarında, bizimki de açıklanan 19,99 patron çıldırdı sayılarını veriyorlar da gerçek enflasyon %50 civarında ve artmaya devam ediyor, 2001'den geriye doğru gidiyoruz. Arjantin ise enflasyonunu biraz sabit tutmayı başarmış görünüyor az da olsa iyileşiyorlar.

  • Türkiye ya da Arjanti halkının her yeri dolar olsa ne olur. Diyorum yine diyorum bu devletlerin para değerlerini etkileme konusunda ağırlığı tüyden az. Bu devletlerin iki yolu var, kendilerine belirlenen rolü iyi oynayıp belirlenen paya razı olmak, ya da ölümüne ve doğru mücadele edip bunu kırmak. Yani adamlara tüm benliğini satsan bile, eğer işlerine gelecek bir durum yoksa seni ondurmazlar. Bu bir gerçek. Ötesinde ticari rekabet, tekelleşme, ön safların kapılması vs var. Ötesinde kendi çarpık düzenin ve bunu düzeltecek sözde ekiplerin de çarpık olması var, gider de gider. Kendi özel hayatımda bile gördüm ki ticari vb açıdan her şeyi doğru yapmakla iş bitmiyormuş hatta işin sadece küçük bir kısmıymış. Aşılması gereken çok engeller var.

  • 2001 yılında Türkiye'de ekonomik kriz varken Arjantin'de de ekonomik kriz vardı.


    Ekonomi alanında Arjantin'le olan kaderimiz bu kadar mı benzer olur?

  • Pezo, her yerde pezo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 15 kere gitme fırsatı buldum Arjantin e hayatımda. Bu kadar güzel bir ülke, anca bu kadar kötü yönetilebilir. Çok güzel aslında ülkenin doğası vs. Çok fazla zenginlikleri de var ama 3-5 tane şerefsiz iliğini kemiğini kurutuyor memleketin ! Bizde de yakında orada olduğu gibi artık karaborsaya düşer döviz böyle giderse !

  • Arjantindeki asgari ücretle Türkiye'deki asgari ücret şuan aynı.



    Pezo olarak kıyasladığında 2850 TL, 100 Peso 1 ABD etmesine rağmen.


    Aslında Türkiye hükümetinin açıkladığı değerlere bakmayın.Direk Arjantin'in enflasyon dahil rakamlarına bakın oradan Türkiye'de açıklanmayan gerçek rakamları görürsünüz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 15 Kasım 2021; 2:29:30 >
  • Bizim halk hak ediyor arkadaslar kimse kusura bakmasın ama şu akape ye oy verenler bir bu işin bedelini ödesinlerde gerisi önemli değil.

  • akpe tayfası çıkar şimdi şey der : Arjantin yenilince biz de yenilmiş sayıldık Arjantin-Türkiye Dolar Kuru Benzerliği. .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.