Şimdi Ara

Arızalı RX580'e karşı servis rx480 öneriyor. THH olumlu sonuçlandı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
5
Favori
10.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi günler yaklaşık 1 ay önce arızalanan gigabyte model rx580 8gb ekran kartımı servise yolladım bugün itibari ile kartın vektron tarafından değişimine onay çıktığı fakat ellerinde yalnızca rx480 8gb olduğunu servis bana önerdi. Piyasada kart olmadığından dolayı rx480 verebileceklerini kabul etmezsem para iadesi yapacaklarını ilettiler. 1000 lira gibi fiyata aldığım kartın eş değeri şuan 1700-2000 lira arasında yaklaşık olarak. Rx 480'e baktığımda rx580'nin gpusu daha optimize ve daha yüksek saat hızlarına çıkarken daha serin çalışabiliyor.

    Burada ne yapmalıyım süreci THH'ye taşıyıp eş değeri ya da üst model ile değişime mi zorlamalıyım yoksa servisi mi dinlemeliyim? OC ya da bios ile belki rx 580 performansı alabilirim ama gpu lottery izin vermezse %5 civarı daha kötü performans alacağım.


    Ekleme: Vektron ya para iadesi al ya da RX480 al git diyor. Gigabyte Türkiye ben değişime onay verdim. Satıcı ile iletişime geçmemi istedi. Birbirini gösteren örümcek adam gibiler. İtopya'ya mail ile değişim talebimi tekrar ilettim. Süreci bekliyorum.

    Anlamadığım nokta ben para iadesi alsam yarın gidip aynı eşdeğer kartı almaya kalksam (üstüne para bayılıp) ve o kart da bozulsa yine bu döngüye mi gireceğim. Nasıl kartı sağlayamıyorlar anlamıyorum.


    Ekleme II: Para iadesi gerçekleştirmişler. Fakat ben THH başvurumu yaptım şuan beklemedeyim.


    Ekleme III: Bugün başvuruyu değerlendiren THH tarafından arandım. Karşı tarafın savunmasını aktardı bana ve karşı taraf para iadesi yapmış sizi mağdur etmemek için tarzı küçük bir savunma özetini geçti. Ben de olayı kısaca onlara anlatıp bana seçimlik hakkımın kullandırılmadığı zorla dayatıldığını, kur ve mining olaylarından kartın fiyatının güncel durumunu anlattım. Sonuç olarak değişim için karar çıkacağını belirttiler. Umarım bir aksilik olmaz bu kadar beklediğime değer.


    Ekleme IV: İtopya iletişime geçtim geçen hafta bugün geri dönüş sağladılar. THH kararı gereği 1660s önerdiler. Şuan performans testlerine bakıyorum. İyi mi kötü mü bakacağım. Biraz uzak kaldım orta seviye gpu'lara.


    Ekleme V: Bugün Gigabyte 1660s Gaming Oc modeli elime ulaştı. Kartın koruyucu ambalajında kontrol etiketi yoktu ama çokta önemsemedim şuan ki durumda.

    Arızalı RX580'e karşı servis rx480 öneriyor. THH olumlu sonuçlandı.

    Onun dışında kart temiz gibi gözüküyordu. Umarım ileride bir sıkıntı çıkarmaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 3 Mayıs 2021; 23:22:59 >



  • Ellerinde ekran kartı olmaması senin suçun değil sonuçta, yanlış hatırlamıyorsam ürün değişimini tercih edersen sana elimizde ürün yok diyip para ödemesi yapamıyorlar, bir üst model ile de olsa değişim yapmaları gerekiyor. Bu hakkını ayrıntılı bir şekilde öğrenip ona göre hareket et derim.

    Sabah sabah önerileri okuyunca bir güzel güldüm. Parayı al diyen rx480'i al diyen arkadaşlar tüketici haklarını bir zahmet araştırın RX 480 nedir, RX 580 modelinin bir alt kartıdır. Tüketici kanununda bu tür durumlarda ya ürünün aynısı veya ürünün üretimi bitti ve artık o üründen yoksa arızalı ürüne denk günümüzdeki modeli verilir. 1000 TL veriyormuş o parayı al diyenler çok olmuş. Siz 1000TL alıp günümüzde ona denk bir kart alabilirmisiniz. Zaten şu an arkadaşın ekran kartı büyük ihtimalle yok. Benim görüşüm asla firmaya taviz vermeyin resmen uyanıklık içindeler. Ya güncel günümüzdeki kartı isteyin Rx580 in denk kartı RX 5600 xt mi bir araştırmak lazım ona göre talepte bulunun. Olumsuz bir sonuç alırsa firmadan bunla ilgili verebilecekleri para miktarı ve verecekleri kart önerisini içeren resmi yazı isteyin o yazıyla da THH ye başvurun. Süreç biraz uzayabilir fakat her şekilde düşünceme göre sizin tarafınızda olumlu sonuçlanacaktır.

    Tüketici hakları ve garanti şartları hakkında bi habersiniz. Asıl sizin gibi saftirik adamlar olduğu için firmalar bu yola başvuruyor. Madem ülkenin ekonomisinin kötü olması firmanın suçu değil, mining yüzünden kart bulunamaması ya da kartların pahalanması da kullanıcıyı ilgilendiren bir durum değil. Aynısı sizin başınıza gelse ciyak ciyak ötersiniz. Ne de olsa el elin eşeğini türkü çığırırarak ararmış.


    İmzanıza koyduğunuz 2019 Seat Ateca'nız tamiri mümkün olmayan şekilde arızalandığını düşünün. Firma da dedi ki: Elimizde Ateca yok, pandemiden dolayı araba zor bulunuyor. Ya 2019'da kaça aldıysanız o parayı verelim, ya da elimizde şu an Ibıza var onu verelim. Bu düşüncenizde samimiyseniz bunlardan birini kabul etmeniz gerekiyor. Firma size ne güzel çözüm sunmuş oluyor değil mi?

    Bu ülkede hakkını aramayı bilmeyenler yüzünden zaten durum bu şekilde. Al git diyenlere anlam veremiyorum...

    Hadi aldı diyelim yarın bir gün o kart arıza yapınca,güzel abim elimde 480 yok sana 380-390 verelim ne dersin? güzel abim al git...

    Yukarıda bir arkadaş üstüne basa basa söyledi senin muhatabın itopya diye.
    Yazılı şekilde talebini ilet. Cevaba göre hareket et thhye başvuru yap.

    alt modeli değil üst modeli teklif edebilirler ülkeye bak iyice hindistana nijeryaya döndü rx480'i kabul etmediğini en az Rx580 veya üst modelleri kabul edeceğini söyle. akıllarınca eski tarihli faturada yazan bedeli kur farkından geçirmeye çalışıyorlar sen o günün şartlarında rx580 parası ödedin şimdide sana en az rx580 veya üzerini vermek zorundalar

  • 1500 tl'ye incehesapta rx5500xt satılıyor ama 4GB. belki para iadesi alınıp tercih edilebilir . bilgili arkadaşlarımız cevap verecektir.


    ne kadar para iadesi yapacalar?

  • RX 480 kullanıcısına yanıt

    1000₺ ve ellerinde kalan son rx480 olduğunu belirttiler. Başka bir müşteriye gönderilirse ellerindeki kesin olarak para iadesi yapacaklarını belirttiler. Beni mi yiyorlar yoksa harbiden piyasada orta sınıf kart yok mu?

  • Ellerinde ekran kartı olmaması senin suçun değil sonuçta, yanlış hatırlamıyorsam ürün değişimini tercih edersen sana elimizde ürün yok diyip para ödemesi yapamıyorlar, bir üst model ile de olsa değişim yapmaları gerekiyor. Bu hakkını ayrıntılı bir şekilde öğrenip ona göre hareket et derim.

  • Tamamen şaçmalık. Ucuz malı itelemeye çalışıyorlar. Madem aynısı yok bugünki muadili rx5500xt 8gb modelidir. Onu göndersinler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para iadesi almanı tavsiye ederim. 580 yerine 480 kullanmanın anlamı yok. Ayrıca kartta tamir edilemeyecek bir durum varsa ve ellerinde 580 yoksa bir üst model göndermeleri gerekir. 1000 tl üstüne biraz daha koyup yeni nesil kart alabilirsinArızalı RX580'e karşı servis rx480 öneriyor. THH olumlu sonuçlandı. 

  • Alt modeli alacağınıza para iadesi isteyin.

  • Kesinlikle kabul etme hocam. Bildiğim kadarıyla ellerinde aynı model yoksa muadil bir başka ürün vermelesi gerekiyor. RX 480 kesinlikle muadili değil zira önceki nesilin kartı.

    Arkadaşların dediği gibi 5500 XT veya para iadesi daha mantıklı.

  • Rx 5500 8gb iste

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede işin servislere düşmesin.

  • RX580'ler hala satışta var nasıl ellerinde yok anlam veremedim, sanki kendi ceplerinden çıkıyor kartın parası, ya bire bir aynı kartı verecekler ya para iadesi ya da fark ile üst modeli sunmalılar, ellerinde kalan daha düşük model bir kartı teklif edemezler.

  • Garantisi hala devam ediyorsa nasıl sana 1000 lira teklif edebiliyorlar? Bu kart piyasada 2000'den satılmıyor mu? 1000 lira kabul edilebilir bir miktar değil. Eski karta bir şey söylemiyorum zaten çok saçma bir seçenek. Ya kartın değerini ya da bir üst modelini vermeleri lazım ellerinde aynısı yoksa.
  • alt modeli değil üst modeli teklif edebilirler ülkeye bak iyice hindistana nijeryaya döndü rx480'i kabul etmediğini en az Rx580 veya üst modelleri kabul edeceğini söyle. akıllarınca eski tarihli faturada yazan bedeli kur farkından geçirmeye çalışıyorlar sen o günün şartlarında rx580 parası ödedin şimdide sana en az rx580 veya üzerini vermek zorundalar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 14 Ocak 2021; 15:42:56 >
  • Hocam kesinlikle kabul etmeyin. Sizi zarflıyor olabilirler. Nihai karar için valiliklerde bulunan thh gidip sormak. Ona göre hareket etmek olacaktır. İl/ilçe thh biriminin adresi numarasını bulup önden bilgi alabilirsiniz resmiyete dökmeden. En azından hakkınızı öğrenip öyle hareket edersiniz.
  • Daha eski/düşük seviye bir kart öneremezler. Şark kurnazlığı yapmasınlar. Kesinlikle para iadesini kabul etmeyin.

  • Ayni ürün yoksa bir üst modelini vermek zorunda yasal olarak sakın alma ya aynı ürünü verirsiniz yafa üstünü yoksa tüketici hakem heyetine başvurup zorla alırım de tehtid et.oynaya oynaya vermek zorunda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. Ellerinde başka ürün olmadığını söylediler. RX5500xt ya da rx580 istedim. Sadece bir adet RX480 kaldığını ya da onu da kabul etmezsem başka bir müşteri gideceğinden bahsetti. Kısaca ya alırsın ya paranı alırsın. Dolar kuru vs göze alındığında 1000 liraya bu kartın yanına yaklaşılmıyor ki iadeyi kabul edeyim. Ayıpsız misli ile vermek zorundasın diyince elimde yok gidip rx5600xt ya da rx6800 falan mı vereceğim dedi. Gigabyte ile görüşün gerekirse bekleyeyim ürünü sağlaması için dedim, bunu da görmezden geldi. Kısaca şuan 3 seçenek var RX480, 1000₺, THH başvuru.

    Biraz kanunu araştırdım. Ayıpsız misli kısmı tam net değil. Net belirtilmemiş sanırım satıcı zor durumda kalmasın diye. Buraya konu açmamım bir sebebi de buydu. Bunu bilen vardır diye.

    "Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir"

    Yarın tekrar servis ile görüşeceğim duruma göre THH başvuru yapmayı düşünüyorum ilçedeki thh ya da e-devlet üzerinden


    Ekleme: Para iadesi öneren arkadaşlar şuan rx480 ikinci el satsam belki 1000₺ den daha yükseğe gidecek. Bu yüzden para iadesinin bir anlamı yok. İkinci el fiyatlarında millet kafayı yemiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.ED -- 14 Ocak 2021; 21:6:23 >
  • Size para iadesi seçeneği sunmuşlar. Thhden olumlu sonuç alma ihtimalinizi düşünmüyorum. Ben olsam rx480i alırdım. En kötü 0 kart diye satılığa çıkarıp başka bir kart alırdım.
  • Muadili veya üst modeli isteme seçimlik hakkınız var. Bu kanunen böyle yorum olarak değil. THH'ye başvuru yapacağınızı söyleyin. Bu kanunu hatırlatın kendilerine.

  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Hocam neye karar verdin bilmiyorum ama aynısı hepsiburada ile başıma geldi.
    Kartın para idesini yaptılar. Fiyatı zamanla yükseldiği için zararda olduğumu, para iadesi yerine kartın muadilinin gönderilmesini talep ettim kabul etmediler. Bende parayı hesabıma aktarmadım thh ye başvurdum. 6 ay sonra davayı onlar kazandı.
    Bilginiz olsun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.