Şimdi Ara

Arızalı Ekran kartı gönderen İnventus ve Vektron Rezilliği (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
9.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • supro S kullanıcısına yanıt
    Çevrende yok mu hiç arkadaşın dostum ya da tanıdığın ?

    Nişantaşı üniversitesi tam burslu avukat kaynıyor ortalık

    Ki zaten bana yanlış bilgi vermiş. 1 ay içersinde başvurman gerekiyordu dedi.

    Forumdan avukat bir arkadaş sürenin 2 sene olduğunu söyledi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 12 Haziran 2021; 20:4:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    Hocam ekşiye de açtı arkadaşlar sağolsun konuyu simdi Adem Helvacı hoca ile de görüşüyoruz.YouTube videosu olarakta konuyu paylaşabiliriz.


    Orta da bi haksızlık var art niyet var.firma sadece kafa karıştırmak icin argümanlar sundu ortaya.İnsanlar, haksızlığın 1 adet mi 10 adet mi 100 adet mi olmasına göre yargılıyor.


    Onuda geçtim adamın biri 20 adet aldın diye ortaya bir laf attı herkes 20 adet aldın diyor keşke alsaydım


    Almadım arkadaşlar 20 tane

    11 tane aldık 5 arkadaş

    2+2+2+2+3 şeklinde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 12 Haziran 2021; 20:16:18 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

    Ekran kartının geliş fiyatı değişmiyor. Fırsatçı aracı ve mağazalar fiyat ne olursa olsun asatılacağını bildiğinden fiyatları arttırıyorlar. Bu durumda suçlu kim?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Endyk34

    Ekran kartının geliş fiyatı değişmiyor. Fırsatçı aracı ve mağazalar fiyat ne olursa olsun asatılacağını bildiğinden fiyatları arttırıyorlar. Bu durumda suçlu kim?

    Hepsinin fiyati arttirmasi sözde madenciler yuzunden, Al satci da ondan topluyor.

    Hala sadece dist,araci demenin mantigi yok.Adam 3000 e 2060 satti toplayıp 7500 yapistirdilar.Hazir Sistemleri alip 3060,3070,3080 nerdeyse sistem parasina ekran karti satmaya calisiyorlar

    3000 3500 aldigi 5700Xt yi 1 yil kullanip 13000 satiyorlar.Sadece araci deyip gecilemez.


    Sozde madenci ve Al satci fiyatin sismesinde en buyuk neden...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 13 Haziran 2021; 14:47:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yazık diyerek, bizim başımıza da gelmesin diyerek girdim, ama konu sahibi hiç ama hiç güven vermedi. 100 tane sipariş etmesinden tut asgari maaş ile 2 tane kendisine almasına, mantıklı gelmiyor hiçbir yazılan.


    Dediğim gibi neredeyse her zaman tüketicinin yanındayımdır, çünkü tüketiciye sahip çıkmazsak yarın öbür gün bizim başımıza da gelebilir, sessiz kalmamak lazım, lakin konu sahibiyle aynı tarafta olduğumuzu zannetmiyorum.

  • huso kullanıcısına yanıt

    %100 katılıyorum piyasanın bu halde olmasının nedeni %50 madenciler %50 al satçılar


    geçen haftalarda çok olmadı yaşanılan örnek itopya 8000-9000'e hazır sistem sattı ventus 2060'lı alan herkes 2060'ı okutma peşinde ikinci el ilanlarında yok ihtiyacı yokmuş yok oyun oynamıyormuş zaten ekran kartı varmış falan filan bir de bahanelerde çok sıradan belli oluyor ne için sattığı sistemi bedavaya getirmeye çalışıyor.

  • Adem Helvacı hoca ile görüştük.Konuyu okumuş ve konu ilgili bugun video cekecekmiş.Herkese selamları var.

    @yazilimonline özellikle de size çok selamı var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    Konuya yazık diyerek, bizim başımıza da gelmesin diyerek girdim, ama konu sahibi hiç ama hiç güven vermedi. 100 tane sipariş etmesinden tut asgari maaş ile 2 tane kendisine almasına, mantıklı gelmiyor hiçbir yazılan.


    Dediğim gibi neredeyse her zaman tüketicinin yanındayımdır, çünkü tüketiciye sahip çıkmazsak yarın öbür gün bizim başımıza da gelebilir, sessiz kalmamak lazım, lakin konu sahibiyle aynı tarafta olduğumuzu zannetmiyorum.

    Orta da 100 tane sipariş yok.Bunun cevabını daha önce verdim.Bir arkadaşıma aracı olacaktım.

    1tane de alsam 10 tane de alsam şahıs ismine faturalı ürünler tüketici ürünleri.

    2 adet aldım bunun da cevabını verdim.Eski seri 5700xt Blowerlarım vardı para edince sattım yenilemiş oldum kartlarımı.

    Ben başımdan geçen bir olayı anlattım.Yorumlamak size kalmış.Bir firmada asgari ücret ya da ona yakın bir maaşla çalışıyorum.Asgari ücret ya da yakın bir maaşla çalışmak söyleminin sebebi inventusun bahsettiği rakip firmasın sen firmana alacaktın malları söylemine karşı verilmiş bir cevap yani.Şirkette sözüm geçmiyor demeye getirdim Türkçesi.

    Ailemden kalma ufak tefek şeylerim var illa ki.Bu işi de ticari olarak yapmıyorum.

    3000 saat Knight oynadığım 2000bin saat cs go oynadığım.Steam hesabımı dahi paylaştım.


    Sayısı tutulmadığı kadar Lol,pubg oynamışlığım var.

    Gamer olduğumu daha nasıl ispat edebilirim?

    Fifa vs saymıyorum zaten.

    Ben gayet objektifim.

    Konunun buraya geleceğini de tahmin ediyordum.Ben haklı olduğumu bildiğim birşey paylaştım.

    Bir firmadan ürün alan bir müşteriye yapılan muameleyi paylaştım.Siz muamele ile ilgilenmek yerine müşterinin kaç tane aldığının peşindesiniz. Ben yine de sizlere saygı duyuyorum.

    Benim hakkımda iyi de kötü de düşünen herkese teşekkür ederim.Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 15 Haziran 2021; 22:56:53 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inventus

    Firmamız DH forumu kadar eski bir firmadır. İnventus, bulunduğu yere 18 senelik insanüstü gayreti ile, etik çerçevede kalmak için ciddi fedakarlıklar yaparak gelmiştir. Veremeyeceği hiç bir hesabı yoktur.


    Şimdi size bir kişinin, bu forumdaki halen empati yapabilme yeteneğine sahip iyi kalpli, iyi niyetli insanların, iyi niyetini nasıl suistimal ettiğini, KVKK’nın müsaade ettiği ölçüde açıklayacağız.


    Paylaştığı servis raporunda e-posta adresi ve ürün seri numarası görünen kişi, bundan sonra kendisine Şikayetçi diyeceğiz, 13 Mart 2021 tarihinde 3 farklı sipariş ile 200 bin TL üzerinde nakit alışveriş yapmıştır. Sipariş numaraları 7****2, 7****0 ve 7****6’dir. Şikayete konu ürün bu siparişleri ile ilgilidir.


    Kendisi, yazılı beyanına göre (KVKK hükümlerince paylaşamayacağımız) ***** isimli mağazada çalışmaktadır ve bu mağaza bilgisayar satışı da yapan, hepimizin bildiği bir mağazadır. Yani rakibimizdir.


    Şikayetçi sizlere İnventus ve Vektron’dan ürün alınmamasını tavsiye ettiği halde, daha geçen hafta, firmamızdan 2 ayrı siparişle, Vektron garantili ürünler satın almıştır. Sipariş numaraları 7****3 ve 7****8’dir. Kendisi sipariş vermekte hiç bir sakınca görmediği halde, iyi kalpli insanlara, İnventus’tan ve Vektron’dan ürün alınmaması yönündeki tavsiye vermektedir.


    Şikayetçi bir ürün fiyatı ve bir yazışma paylaşmıştır, böylece satıcıda ürün olduğu algısı oluşturmuştur. Bahsi geçen ekran kartı çok az sayıda tedarik edilebilen ve genelde 48 saat içerisinde tükenen bir üründür. Şikayetçi ürüne değişim istediğini 31 Mart tarihinde yapmıştır. Şikayet konusu ürüne ait satış raporu alındığında, 18 Mart ile 21 Nisan arasında stok olmadığından satış olmadığı, sadece 1 adet istisna duruma dair ürün satıldığı görülmektedir. Şikayetçi’nin iddiasının aksine, 18 Mart – 21 Nisan arasında, stoğumuzda ürün olmadığından, satışı da olmamıştır. (1 adet özel duruma bağlı satışın, sipariş nosu: 7***39’dur)


    Şikayetçi hakem heyetine başvurduğunu belirtmiş. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/12/20201226-7.htm adresinde açıkça görüleceği üzere THH başvuru üst sınırı 11330TL’dir. Yani Şikayetçi, ya sizlere THH’ye başvurduğuna dair, ya da THH’ye başvurusunda mal bedeline dair, doğruyu söylememektedir. Her halukarda, kendisinin gitmesi gereken yer Tüketici Mahkemesi’dir. Ancak bunun için ilk şart, Şikayetçi’nin tüketici olmasıdır. Tüketici tanımı, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’da açıkça belirtilmiştir. TKHK’ye göre tüketici, ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişiyi ifade eder.




    Şikayetçi, firmamıza 16 Şubat 2021 10:33’te aşağıdaki e-postayı göndermiştir.


    Kimden: A* G* <a*g*@hotmail.com.tr>

    Kime: "sales@inventus.com.tr" <sales@inventus.com.tr>

    Konu: Ekran kartı hk 


    Merhabalar,


    Kısa vade de 15, orta vade de 100+ RTX-3080 Ekran kartı almak istiyoruz. 

    Fiyat teklifi verirmisiniz.Teşekkürler 


    A* G*


     




    Yanıtımız ise,






    100+ adet ekran kartı talebinin ticari amaç haricinde bir amaç ile açıklanması mümkün değildir. Bir tüketici 200 bin lira üzeri toplu alım yapmaz. Ayrıca tüketiciler taleplerinde çoğul ifade kullanmaz, şirketler kullanır.



    Son olarak, Şikayetçi’nin paylaştığı servis raporu incelendiğinde, raporda ürüne bedel iadesi yapılacağı ve bedelin satıcı tarafından ödeneceği yazılmış olduğu görülmektedir. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19783&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5 adresinde görülebilecek SSHY’ne göre, satış sonrası hizmetlerin yürütülmesinden satıcı sorumlu değildir. Yine de, şirketimize orantısız güçlük oluşturmadığı durumlarda, gücümüz yettiğince ve imkanlar dahilinde tüketici lehine hareket ediyoruz.


    SSHY MADDE 14 – (1) Üretici veya ithalatçılar, yetkili servis istasyonlarının ayrı bir tüzel kişiliği olsa dahi, satış sonrası hizmetlerin sağlanmasından ve yürütülmesinden yetkili servis istasyonları ile birlikte müteselsilen sorumludur.




    Şimdi Şikayetçi’nin sorularına gelelim.


    1-)RGB ışığı sabit yanan ve 3 fanından 1 tanesi çalışmayan kartlar normal zaman da direk iade alınıyor mu ?


    Bu sorunun muhatabı yetkili servistir. Bildiğimiz kadarı ile EVGA ürünlerinin tamir edilmesini istemiyor olduğundan, yetkili servise tamir yetkisi vermemiştir. Bizim bildiğimiz kadarı ile sorunun yanıtı: Evet, servis herhangi bir zamanda EVGA ürününü değiştiremiyorsa, iade alır. Vektron yanıt vermek isterse, konu hakkında daha fazla bilgi verir.


    2-)Ürün tedarikçi firma da yok ise siz bu ürünü nereden tedarik ediyorsunuz ?


    Tedarikçi kelimesinin anlamı, TDK’ya göre “Gerekli malzemeyi (ürünü) sağlayan (gerçek veya tüzel) kimse”dir. Firmamız sattığı tüm ürünleri yasal ve yetkili tedarikçilerden alır ve bazı markaların yetkili ithalatçısıdır.


    3-)Israrla değişim isteyen bir müşteriye seçenek dahi sunmadan nasıl para iadesi yapıyorsunuz ?


    Seçimlik haklar tüketiciyi ayıplı ürün veya hizmete karşılık korumak için vardır. Siz tüketici değilsiniz ve şikayet konusu ürün, ayıplı bir ürün değildir. Nasıl ki siz ticari amaçla, yani para kazanma amacıyla ürün alıyorsanız, biz de aynı amaçla alıyoruz. İthalatçı ve tedarikçi de aynı amaçla alıyor. Ticarette her zaman bir risk vardır. Risk alamıyorsanız ticari faaliyette bulunmamalısınız.


    4-)Bu ürünün ben 2.sahibi olsaydım, iadeyi yaptığınız hesaba giden para ne olacaktı ?


    Yasaya göre iade işlemi, tahsilat işlemi tersine çevrilerek yapılır. Elinizde bir ürün olması, onu satın aldığınız veya haklarını edindiğiniz anlamına gelmez. Siz o ürünü ikinci el aldığınızı belgeleyebiliyorsanız, iade edilen kişiden ödediğiniz tutarı istersiniz. Bu mümkün olmayacaksa, yasal sorumluluk ürünü ikinci el aldığını beyan edene ait olmak üzere bir çözüm üretiriz.


    5-)Şirket yetkilisi, tüm süreç apaçık ortadayken beni yalan beyandan mahkemeye vermekle tehdit etmekte ki amacı yerse mi ?


    Haklı olanın, yalana ihtiyacı olmaz. Yasal haklarımız saklıdır ifadesi tehdit değil, gerekli bir uyarıdır. Amacı, suç işlemenizi engellemektir.


    Hakem heyetine yalan beyanda bulunmak, kişi ve şirketlere iftira atmak, çalışanların kişisel e-posta adreslerini karşı tarafın rızası olmadan paylaşmak suçtur.


    TLDR;


    Şikayetçi’nin yazılı olarak istediğini beyan ettiği 100+ ekran kartının maliyeti en az 2 milyon liradır. Donanım Haber Forumu’nda kaç kişi 100+ adet 3080 alabiliyor? Şikayetçi neden 100+ ekran kartı alarak, ürünlerin arz talep dengesine zarar veriyor ve fiyatların sürekli artmasına neden olan çarkı besliyor? Mağdur olduğunu iddia ederken, 100’den fazla ürün istemiş olduğunu ve ticari amaçlarla toplu alım yaptığını neden gizliyor ve insanların iyi niyetini suistimal ediyor?


    Şikayetçi’nin yaptığının aksine, iyi niyetli insanların suistimal edilmesi ve iftira atılması konusunda hiç bir dini referans vermeyeceğiz ve topluluğun dini duygularını sömürmeyeceğiz. Yine de Şikayetçi’nin, eylemleri ve söylemleri ile sadece bize değil, tüketicilere, yani sizlere daha büyük zararlar verdiğinin bilinmesini isteriz.



    İyi kalpli forum yazarları, lütfen artık internette her okuduğunuza inanmayı bırakınız. İki tarafı da dinlemeden hüküm vermeyiniz. Linç kültürünü beslerseniz, bir gün sizin de bu kültürle imtihan olabileceğinizi unutmayınız.

    İnventus Ltd. 

    detaylı bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim



    mesajınızı tam okuyamadım , okuyunca düzenleme yaparım


    sadece satın alan kişinin Tüketici olmadığı kısmını yani mesajınızın başlarını okudum , sonrasını tahmin ettim 😊 tümünü okuyunca , 9 beğeni alan mesajımı güncelleyeceğim , kendimi zan altında hissettim bir an 🤐




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 10 Ağustos 2021; 17:48:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Evet aynısını bir başka konu da da yapmışlar 😊Kimi zan altında bıraktığınızı tekrar düşünün.iyi günler bu arada tüketiciyim simdi mininge bağladım kartlarımı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=150018493

    Al bu forumu da incele bakalım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • showshow kullanıcısına yanıt
    Sizi. Gibi kıskanç insanlar genelde 1 den fazla mal alınca insanı hemen firma ya da başka birşey olmak zorunda olduğunu düşünüyor sizin gibi insanların desteğine de ihtiyacım yok.

    Sadece umarım sizin başınıza da gelmez bir benzeri yoksa ben zaten parayı aldım ezdim.Buraya farkındalık yaratmak icin konuyu açtım ki ben konuyu açtıktan sonra bi arkadaş aynı şeyleri yaşamış.

    Sizin gibi insanlara müstahak herkes layiğini yaşasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 10 Ağustos 2021; 17:53:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: showshow

    Evet aynısını bir başka konu da da yapmışlar 😊Kimi zan altında bıraktığınızı tekrar düşünün.iyi günler bu arada tüketiciyim simdi mininge bağladım kartlarımı.

    açıkcası şöyle; benim tarafım tüketici tarafı ne olursa olsun , satıcılar her zaman kazançta , amazon tr dışında mecbur olmakdıkça zerre alışveriş yapmıyorum zaten , tek geçerim....



    inventusun mesajını tam okumadım, mesajımda belirttiğim gibi , okuyunca anlarım inş


    benim şaşırdığım konu , birden fazla kart alınması , tek kart alıp sorun yaşadığınızı hatırlıyorum sadece


    üslubunuzda bana karşı yanlış , esefle kınıyorum


    dipnot: amazon dışında hiç bir firmadan alışveriş yapmayın , son sözüm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 10 Ağustos 2021; 18:0:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    1 tane ile 5 tane almak arasında fark yok.Bana firma 1’den fazla alırsan şartlar değişir demiyor.

    1 adet aldığım da verdiği hizmeti, 15 tane aldığım da da vermeli.Bu yüzden çok detaya girmedim.

    Yani işine geldiği gibi nabza göre hedef şaşırtarak.Kendi üzerinden attı olayı söylediğim gibi çok dert değil.

    Burada ki yorumları da gördükten sonra üzerinde çok durmama kararı aldım bizim milletimiz herşeyi hakediyor.

    Ama sen 11 tane showshow ne alaka mk..

    Parasını verip aldığım malın hizmetini eksik verdiler…Bu kadar basit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 10 Ağustos 2021; 18:1:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    Size karşı değil genel olarak bir sitem sadece.

    Fazla kart alan ölsün fazla kart aldığı için hakları çiğnenmeli mantığına karşıyım ben.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vektrondan alicagina amazondan al daha iyi :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt
    İlk defa almıştım, bilemedim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ürün 29K olarak satışa devam ettiği sırada sipariş verecektiniz, sonra iade talebi oluşturup bozuk olan aynı marka model ekran kartını 29K olarak iade gönderecektiniz. Bizim oralarda buna öyle g.te böyle y....k deniyo.

  • srcn.90 S kullanıcısına yanıt
    Hahaha hocam ozaman da fatura bedelini verirlerdi yine bunlar herşeyin tezgahını kurmuşlar.Tüketici sömürme düzeni devam.

    Ben hakkımı helal etmiyorum, 1 kuruşta 5 kuruşta hak yerseler yanlarına kalmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 10 Ağustos 2021; 18:11:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.