Şimdi Ara

Arızalanan Ekran Kartı QP Bilişim Ve ASUS Infocomm Sorunu [ ÇÖZÜLDÜ ] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
308
Cevap
3
Favori
21.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
326 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rezillik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @TheDeviLofDark Destekleriniz için teşekkürler hocam, ilk değişim kararı çıktığında rapor elime ulaşmadan tekrar tamir etmelerini istemiştim. İkinci rapor elime geldeikten ve yaşananlardan sonra THH süreçlerini başlattım zaten. Umarım daha fazla uzamadan bir çözüme kavuşur işler.

  • assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Yetkili marka servisine giden ve servis raporu oluşturulan herhangi bir ürün tekrardan satıcı firmaya gönderilmez.

    Teşekkürler.
  • Firmalar yasadaki daha doğrusu denetlemedeki açıkları kullanıyorlar. Ekran kartlarındaki bu stok sorunu yokkken de , mesela 1 sene önce aldığınız bir donanım bozulunca direk para iadesini yapıştırıyorlar, kullanıcı sürekli mağdur oluyor. Stok yok vs işi de yalan hadi o an yoktu, 2 aydır bu adam için 1 tane kart ithal edemediniz mi?

  • QP Bilişim kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Telefonda görüştüğüm arkadaşlar bana herhangi bir kart ile üstüne ücret ödeyere veya ödemeyerek değişim teklifinde bulunmadılar. Ben sorduğumda ise şuan sadece RX6900XT olduğunu onun fiyatının da çok yüksek olduğunu söylediler.

    Ve burada sıkıntı şu, kart talebini Asus'a veya Distribütöre kime yapılackasa sizin yapmanız lazım, ben telefonda da belirttim, mailler de duruyor ; dedim ki anlıyorum elinizde kart yok şuan ancak temin etmek için talepte bulunur musunuz diyorum ? Siz beni başınızdan savarak Asus Infocomm'a sorun diyorsunuz ve Infocomm yetkili servis, kart temin etme gibi bir durumları yok.

    Burada arızalanan bir kart olduğunda parasını Asus çıkarıp cebinizden vermenizi istemiyor zaten. Benim sizi de zor durumda bırakmak gibi bir amacım yok, sadece mağduriyetimi gidermeye çalışıyorum burada.

  • Konun özeti : ''Jeff Bezos cennetlik adam vesselam''.

  • QP Bilişim kullanıcısına yanıt

    Benim ofis için satın aldığım sistemin içinde ki ekran kartı arızalandı. Kartı nisan sonu aldım Mart ortasında görüntü kesti fanları çalışıyor ışıkları yanıyordu ama windows görüntü vermiyordu.

    .Gamegaraj arızalan Gamerock rtx 3080(düz versiyon) için bana seçenek sundu.


    1-Gamepro oc versiyonu -İstemediğimi denk ürün olmadığı belirttim

    2-INNO3D RTX3080 ICHILL X4 teklif edildi

    3-Rica ile Aynı kartın 3080 oc versiyonunu ev için aldığımı ofiste oc ile ilgili bir durum olmadı için o gün ki 300 TL lik farkı vermediğimi 300 tl lik farkı ödeyerek bana rtx 3080 gamerock oc verebilir misiniz dedim


    Bilin bakalım ne yaptılar ? Evet bana 0 fatura keserek rtx 3080 gamerock oc gönderdiler. 


    Önemli olan ürün satmak değil sattıktan sonra ürünün arkasında durmak.Biz şirket olarak naptık peki bütün sistem siparişlerini ve bilgisayar ihtiyaçlarımız için gamegarajı seçer olduk daha dün 1 sistem daha satın aldık.Piyasan biraz daha pahalıydı ama orasına takılmadık kötüye kötü demenin önemli olması gibi iyiye de iyi demek lazım.


    Arkadaşa sunulacak çözüm belliydi aynı dönemde 3060ti ile 3070 arasında ne fark varsa o fark istene bilirdi yada müşteri memnuniyeti açısından eldeki ürünler teklif edilebilir.Farklı marka ürün seçenekleri değerlendirilir en olmadı 2 ay geçmiş aynı ürün temin edilirdi.


    Koskoca ASUS QP böyle olaylara ihtiyaç duymamalı .Gerçi sizlerle Geçen yıl Ekim ayında bir konuşma yapmıştım yeri gelmişken yazayım 3 adet 3080 lazımdı elinizde ürün mevcuttu parasını peşin göndereyim İstanbuldan arkadaşıma teslim edin dedim.Ürünler satıldı denildi 2 saat sonra bende peki öyle mi dedim aslında o ürünleri de alan bendim.10.900 tl olarak almak yerine mağazaya gelmeden 11.500 TL ye satıldı o kartlar .Ürünler bana geldiğinde faturası ile anladım sizden çıkmıştı. 





  • Benzer bir durum bende yaşadım arkadaşlar desteklerinizi konu sahibinin affına sığınarak bekliyorum.https://forum.donanimhaber.com/inventus-ve-vektron-rezilligi-arizali-kart-teslimati--149405710#149405710



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 9 Haziran 2021; 15:16:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • showshow kullanıcısına yanıt

    estağfurullah hocam, umarım herkes çözüme kavuşabilir, konunuzu öne çıkarttım. Umarım en kısa sürede sizin de mağduriyetiniz giderilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalım

    estağfurullah hocam, umarım herkes çözüme kavuşabilir, konunuzu öne çıkarttım. Umarım en kısa sürede sizin de mağduriyetiniz giderilir.

    Çok teşekkürler hocam para kolay kazanılmıyor.. inşallah mağduriyetimiz giderilir..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz olaylar hep mağdur tarafın karşı tarafa anlayışlı yaklaşmasından kaynaklanıyor. Ben üç yıldır müşteri temsilciliği yapıyorum, sizin arayıp görüştüğünüz kişilerin de benden bir farkı yok.

    Bir arızanız, bir sorununuz varsa çözülene kadar gerekirse 10 dakikada bir arayacaksınız, oradaki adamın işi ya da benim işim zaten senin sorununu çözmek, çözümdeki süreci hızlandırmak vs. vs.

    Yaşadığınız sorunun üstüne aylar geçmiş. İlk karar çıktığı gibi hiçbir tarafla muhatap olmayıp THH'ye gitmeniz gerekiyordu. Zaten ürün fiyatı da yüksek olduğu için olay direkt Tüketici Mahkemesi'ne gidecekti ve uğraşmayacaktınız.

  • Sorununuzu en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz inşallah. N11 kampanyası ile zamanında daha pahalı olmasına rağmen güvenilir firma diye hdd almıştım. Sağ olsunlar ürünü kargo poşetine yollayıp göndermişlerdi. Ben de hem iade ettim hem de şikayet var'a sorunumu yazmıştım. O zaman telefonumu arayan firma görevlisi paranızı iade de yapabiliriz değişim de yapabiliriz, kupon kullandığınız için değişim sizin avantajınıza olur demişti. Ben de tamam değişim yapın o zaman dedim. Ürün ellerine ulaştı, bir baktım para iadesi yapmışlar.  Zaten benim amacım para iadesiydi. Bir şey söylüyorsan ve benim onayımı alıyorsan onu yerine getir. Bu durum benim son alışverişim oldu. İstediğim ürün tek onlarda olsun hayatta alışverişim olmaz artık.

  • Haklısınız hocam, ben elimden geldiğince mümkün mertebe kibar ve anlayışlı davranıyorum yapım bu şekilde olduğu için, Ancak bu sebeple baştan savıldığımı düşünüyorum.


    Hocam ilk RMA raporu 4 Nisan'da çıkmıştı, sonra ben raporu istemediğimi kartı tamir etmelerini istedim, bu sebeple kart tekrar onarım sürecine girdi. Sonrasında 26 Mayısta tekrar İade değişim RMA raporu geldi. Sonrasında THH sürecini hemen başlattım hocam zaten.

  • Çok geçmiş olsun, yıpratıcı bir süreç yaşamışsınız ve hala da sürmekte.

    QP Bilişim ile bende 3 aydır uğraşıyorum, aldığım klavye garanti bitimine müteakip bozuldu, qp bilişime ücretli tamir için gönderdim ve olduğu gibi geri gönderdiler.

    Roccat markasının ithalatçısına göndermek gerektiğini söylediler, corex alpha ya ulaştım, onlarda artık Roccat markasına bakmadıklarını yardım edemeyeceklerini söyledi.

    Tüketici mahkemesine başvurdum, uğraşıp duruyorum, garantisi bitince çöpe atılması gerekiyormuş özetle bana söylenen bu oldu.

    Qp bilişimi g.osmanpaşadaki bodrum kat yerlerinden beri tanırım ve birçok alışverişim oldu, ama ilk defa arıza servis için işim düştüğünde malesef hizmetin 0 sıfır olduğunu anlamış oldum. Umarım satış sonrası için kendilerine çeki düzen verirler.

    Tekrar geçmiş olsun size de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grileo -- 9 Haziran 2021; 15:33:16 >
  • Bence Türkiye'de Asus'un distribütörününde suçu var. Direk değişimi elinde ki stoktan yap yada arızalanan kartı yolla yurt dışına yerine gelen kartı teslim et. İngiltere'de kutusu,faturasıyla teslim edilen kartı aynı hafta asus değiştirdi oda cidden stok sıkıntısı olduğundan yoksa çok daha erken değişimi yapılacaktı. Türkiye'deki distribütörün ya hiçbir yetkisi yok yada kullanıcıları başından savmak istiyor bana ikinci seçenek gibi geliyor çünkü afedersiniz youtubeda ota b.ka video çeken türk youtuberlara gırla sponsor olup bedava 3080-3090 dağıtıyor.

  • Tuketici hakem heyetine basvurun 3-4 dava kazandim bu sekilde. Bu saticilar kendilerini bisey saniyor hakkinizi savunun.

  • Tam da buradan 2 tane 3070li hazır sistem bakıyordum. İyi ki bu konuyu gördüm. Geçmiş olsun. 500-1000 tl fazla verip düzgün bir yerden almak lazım demekki.

  • Tam yerli esnaf çakallığı olmuş bu, Avrupa'da olsa yerel mahkemesi olsun, ASUS firması olsun, bu çakal şirketleri öttürürler.

  • Böyle konular çok güzel farkındalık yaratıyor, öne çıkardım, farkındalık artsın iyice. Şikayetvar'a falan da bildirim yapın olabildiğince platformda şikayetiniz olsun ki görünürlük kazanın, böyle böyle satış verileri düşecek seviyeye gelecek bu şirketler maalesef.


    Eğer bir ürünün arkasında marka olarak sorumluluk alıp çözüm üretici şekilde duramıyorsan, istediğin yasaya, kurala sığın, müşteri kaybedersin, kaybedeceksiniz de.


    THH durumu lehine sonuçlanacaktır, kolay gelsin hocam.

  • Koskoca arabanın garantisi yok bu ülkede, kartın garantisini beklemek .....

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.