Şimdi Ara

Arılara dikkat..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
0
Favori
47.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
264 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün samsun_ankara arası gelirken sungurluda leblebi alma molası verdik, yola çıkınca benim camımda bir arı olduğunu fark ettim. Bu konularda tecrübeli ve hassasımdır önce güvenlik diyenlerdenim yani. Bu yüzden camı açtım ve eşime dikkat et çıktığından emin ol dedim. Cam sonuna kadar inince arı yok oldu. Bizde çıktı sandık meğerse aşağı doğru inen camla birlikte ya cam kanalına inmiş yada aracın içinde bir yere kaçmış, ben o sırada araç kullandığım için (çok büyük hata) eşimden takip etmesini istemiştim oda gözünden kaçırmış demekki camı kaldırıncada bizim arı kardeş tekrar aracın içine gelmiş.
    Biraz sonra boynumda bir sinek hisettim ve elimi boynuma götürünce arı parmağımdan soktu. O anda hızım bayağı yüksekti. Minicik bir hata telafisi olmayacak sonuçlar doğruabilir. Mesela,
    Eşiniz aracı kullanıyor olabilir (mesela benim eşimin aynı şey başına gelse neler olanileceğini tam kestiremiyorum)
    O yüzden benim yaptığımı yapmayın kenara çekip durdurun ve arının araçtan çıktığından emin olduktan sonra yolunuza devam edin.
    Özellikle eşiniz kızınız araç kullanıyorsa bu konuda onları uyarın derim
    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 10 Ağustos 2019; 14:38:19 >







  • 😳
    Allahtan parmaktan sokmuş. Boynunu soksa çok vahim. Şişip nefes borunu tıkanabiliyor. Hele de alerji varsa. Çok dikkat etmeli

    Geçmiş olsun

    Edit : Arkadaşlar arı sokması ölümcül değildir ama ölümcül olduğu tek yer allerjik birinin boğazından veya dilinden sokulmasıdır. Googledan aratabilirsiniz. Başka yerler acır geçer ama boğaz en sakat. Özellikle belirttim alerji varsa diye.
    Bazıları forumda insanlara yardımcı olmak bilgi paylaşmak için vardır. Bazıları ise sadece bilgi aramak için vardırlar.
    Örneğin sizin açtığınız konulara bakalım.
    Hep soru sormuşsunuz.
    Ve insanların bilgilerinden yararlanmışsınız.
    Birde benim açtığım konulara bakın açtığım konuların %99 u insanlar bilgi edinsin diye açılmış.
    Foruma ve paylaşımlara ilişkin bakış açılarımız çok farklı,
    Ve ben her gün foruma girmeme rağmen şu güne kadar hiçbir konuya sizin attığınız bu mesajı atmadım.
    Çünkü bu tür mesajlar ve sürekli bilgi almak için konu açan bir kişi olarak bilgi paylaşan insanaların bilgi paylaşma şevkini kırarar aslında bindiğiniz dalı kesiyorsunuz.
    Bilin istedim.
    Bu mesaj ve altına yazılanlar tam evlere şenlik. Bilmediğimiz konularda nasıl böyle atıp tutabiliyoruz merak ediyorum. Öncelikle arıya alerjisi varsa isterse ayak parmağından isterse boynundan soksun farketmez, anaflaktik şok dediğimiz tüm vücudun kızarması, boyun ödemine bağlı solunumun durması görülebilir. Her arı alerjisi anaflaktik şoka girecek diye bir durum yok. Herkeste bu tablo farklı seyreder. Burda nerden soktuğu önemli değildir. Eğer alerjisi yoksa kişinin bölgesel yani lokal bir etki bırakır. Daha önceden alerji olmadığı bilinse de dikkatli olmakta fayda var. Çünkü alerjinin 1.de, 2.de ya da 100. maruziyette mi olacağını bilemeyiz. Bu tür durumlarda bilinen alerji varlığı ya da kaşıntı/şişlik/zor nefes alma varsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı. Bu durum aslında sadece arı değil her türlü böcek, yiyecek, içecek ile ilgili genel bir hatırlatmadır. Hepinize iyi günler. Not: Acil hekimiyim.
    Bana göre çok basit birşey.
    Danışılacak hiç bi tarafı yok, aklı başında bir insanın 10 saniye düşünse bulacağı birşey

    Şimdi anladınız mı, bir konunun basitliği, işe yarar olup olmaması, kişiden kişiye değişiyor. Bir daha bence bu yaptığınız şeyi yapmayın. Forumlarda sık sık soru soran bir kişi olarak yaptığınız şey ayıp sadece bunu söyleyeyim.

    Birde basit şeyleri düşünemeyen insanlarada hakaretler etmeyin onları aşağılamayın neyin kime görw basit olduğu görecelidir.
  • 😳
    Allahtan parmaktan sokmuş. Boynunu soksa çok vahim. Şişip nefes borunu tıkanabiliyor. Hele de alerji varsa. Çok dikkat etmeli

    Geçmiş olsun

    Edit : Arkadaşlar arı sokması ölümcül değildir ama ölümcül olduğu tek yer allerjik birinin boğazından veya dilinden sokulmasıdır. Googledan aratabilirsiniz. Başka yerler acır geçer ama boğaz en sakat. Özellikle belirttim alerji varsa diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efruz -- 11 Ağustos 2019; 9:54:19 >
  • Geçmiş olsun; bal arısı hariç her türlü böceğin ölüsünü görmeden rahat etmem, çıktığından kendim yüzde yüz emin olmam gerekir hele ki ısıracak/sokacak bir canlıysa. Benim de çok korktuğum bir mevzu, o yüzden bayağı pimpirikliyim.

    Ekleme: En çok korktuğum şeyse güneş gözlüğü camı ile gözümün arasına girmesi; arılar öyle karanlık aralıkları pek bir severler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 12 Ağustos 2019; 16:37:43 >
  • Gerçekten önemli bir nokta.
    Camda deli gibi tepinen karasinek bile bütün dikkatinizi dağıtmaya yeter.
    Araç içerisinde kelebek, sinek, arı vs. varsa güvenli bir yerde durup mutlaka çıkarın.
  • Ben bir kez ciddi bir kaza yapıyordum. Şu hayatta en çok korktuğum şey arı türleridir. Konya yolunda camdan bir tanesi girdi şak diye üzerimde bacaklarımda gezinmeye başladı. Ben ki açık havada bile arı olunca ortamda koşarak kaçarım. O derece ki nasıl anlatayım, sınav esnasında arı gelsin sınavı bırakır kaçarım. Şu hayatta daha çok hiç bir şeyden korkmam. Özellikle şu yellowjacket denen türünden nefret ederim. Sırf olası bir faciaya sebebiyet vermemek adına dişimi sıktım dayandım ve 1-2 makas atarak (o sırada bir motorcu kardeş benden ucuz yırttı çok özür dilerim kendisinden) sağa çekip kendimi dışarı attım.

    O gün bu gündür şehir içi de dahil hiç bir yerde arabanın camını açmıyorum. Klima veya klimasız havalandırma kullanıyorum.
  • Arı yüzünden arkadaşım bariyerlere girdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 10 Ağustos 2019; 9:16:59 >
  • Benim de hızım çok yokken hafif aralık camdan arı girdi. Yalnız resmen kafa kafaya girmiş gibiydik bir şey girdiğini gördüm ve arka camdan tak diye ses geldi. 15-20 saniye sonra dikiz aynasına baktığımda üstünde arı vardı. Bir anda emniyet şeridine girdim.

    Arkadan bir araç geliyor olsa %100 kafası iyi bunun derdi benim için. Ben de arı marı pek sevmem 4 camı da indirdim bekledim zorluk çıkarmadan gitti sağolsun.
  • Bence güzel bir konu. Ayrıca arı soktuğunda iğne görünüyorsa önce iğne çıkarılmalı sonra sokulan yer bulunabiliyorsa amonyak bulunamıyorsa yoğurt o da yoksa idrar ile yıkanmalıdır
  • Benimde arı ile ufak bir anım var cam açık giderken elmacık kemiğime eşek arası çarpmıştı, o kadar şiddetli bi çarpma hiseetim ki resmen kemiğim kırıldı sandım :D 10 dk içince yumruk yemiş gibi şişmişti göz çevrem ve arı sokmamıştı sadece çarpma etkisi.
  • Geçmiş olsun bence tehlikeli bir durum.

    1.5 Sene önce motosiklet almak için farklı bir ile gitmiştim. Kask,Koruyucu pantolon ve montum herşeyim tam ama montda boyun kısmı açık. Boyun kısmını kapatan birşey de yanıma almamıştım. Neyse hızım yaklaşık 60 km aniden bir arı intahar komandosu gibi boyun açıklığından girdi, girmesiyle sokması bir oldu. Ardindan sırt tarafina geçip ordan da soktu orda hareket halinde ezip öldürdüm. Böcek ve türevlerini hiç sevmem en yakın hastaneye gidip birşey olurmu(halsizlik,dikkat kaybi , yorgunluk) dedim, çünkü motor kullanacağım. Bir dikkatsizlik ile sonucu direk ölüm, sakat kalma olur bilirsiniz. Yok yok birşey olmaz dediler bakmadılar bile direk yolladilar beni. Buda böyle bir anımdır :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.