Şimdi Ara

Arduino Mega 2560 ile pulse okuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar


    Arduino ile yapacağım bir projem var iyi derecede arduino bilgim olmadığından yardıma ihtiyacım var

    projeden bahsetmek gerekirse elimde 33 tane 2ms hızda pulse üreten sensörler var bunları arduino mega da 33 input ile hepsini okumak istiyorum aynı zamanda nextion ekran ve gps ile de iletişim kuracak ekran ve gps işini hallederim fakat 33 sensör asenkron çalıştığı için arduino da yavaşlama oluyor bunu nasıl aşabilirim örnek bir kod paylaşırsanız çok sevinirim




  • GPS'in NMEA verisini okuyacak kodu yazabilir misiniz? Yoksa hazır yazılmış bir kod mu kullanacaksınız?

    Girişler konusunda ise, INT uçlarını kullanacaksınız. INT uçlarının nasıl çalıştığına bakın. Siz sürekli bu pinleri kontrol etmeyeceksiniz. O pinlerden birinde bir değişiklik olduğunda (0'a ya da 1'e döndüğünde) sizin yazdığınız bir koda yönlenecek. İsterseniz yükselen, isterseniz düşen, isterseniz her iki kenarda tetikleme sağlayabilirsiniz.

    Ancak bildiğim akdarı mile ATMEGA işlemcilerde bu kadar çok sayıda (33 tane) INT yok. Belki daha gelişmiş bir mmikrodenetleyici düşünebilirsiniz.

  • Sim808 üzerinden GPS bilgileri alıyorum. MEGA da 33 INT yok bu yüzde 2ms tekabül eden sensör periyotlarını 1.1ms timer int ve for döngüsü ile hepsini dolaşıyorum böylelikle periyottaki yükselen kenarları okuyabiliyorum şuan bu şekilde çözüm buldum farklı metotlar var ise paylaşabilir misiniz?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.