Şimdi Ara

Arduino Deprem Algılayıcı (MPU 6050) Kodları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: AnimasyonGC Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
2.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, Arduino Nano, MPU 6050 ve Buzzer kullanarak deprem algılayıcı yapmaya çalışıyorum ancak internette bulduğum kodlar hata vermekte. Kendim yapmayı denediğimde ise işin içinden çıkamıyorum. Bana yardımcı olacak veya elinde hazır kodları olan birileri var mıdır acaba? Teşekkürler.



  • internette hazır kodlar var bu iş için. onları kullanmayı denediniz mi?
  • İnternetten bulduğum kodlar hata vermekte.
  • Titreşim sensörü alırsanız işiniz daha kolay titreşim sensörleri daha hassas bende 4 yıldır arduino ile uğraşıyorum kullanıdğınız sensör ivme ölçer mantık olarak titreşim algılasada titreşim sensörleri işinize daha çok yarar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetdrli22

    Titreşim sensörü alırsanız işiniz daha kolay titreşim sensörleri daha hassas bende 4 yıldır arduino ile uğraşıyorum kullanıdğınız sensör ivme ölçer mantık olarak titreşim algılasada titreşim sensörleri işinize daha çok yarar
    deprem birşey değil bu mpu6050 çok gelişmiş bir sensör hem gyro hem ivme ölçer var içinde ve esasen titreşim sensörlerinin ucundan bile algılayamayacağı hassaslıkta kullanılabilir ve tüm ölçümler bilimsel değerlerle kaydedilebilir veya filtre edilebilir.
    ben mpu 6050 yi bekliyorum şuan gelsin bu kodu deneyeceğim ayrıca mpu 6050 ile el hareketi ile çalışan joystick yapmayı planlıyorum aslında tam bu iş için çünkü.
  • Konuyla ilgili kişiler görmek beni çok mutlu etti, ilginiz için teşekkür ederim.

    @orhanyor verdiğin bağlantıdaki kodları denedim ancak
    "'mpu6050_SCALE_2000DPS' was not declared in this scope"
    hatası almaktayım. İnternette araştırdığımda çözüm bulamadım, senin bir önerin var mı? Bu konuda amatör olduğumu belirtmek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmini Vermek İstemeyen Halil

    Konuyla ilgili kişiler görmek beni çok mutlu etti, ilginiz için teşekkür ederim.

    @orhanyor verdiğin bağlantıdaki kodları denedim ancak
    "'mpu6050_SCALE_2000DPS' was not declared in this scope"
    hatası almaktayım. İnternette araştırdığımda çözüm bulamadım, senin bir önerin var mı? Bu konuda amatör olduğumu belirtmek istiyorum.
    elimde şuan yok kargodan bekliyorum aliexpressten 1-2 ay oldu hatta.. 2 tane sipariş etmiştim. geldiklerinde test edeceğim bu kodu. benim alış amacım yukarıda yazdığım proje için ama bu koduda denerim ama bu hataya göre sanırım kitaplıkta bir sorun olabilir.
  • MPU 6050 Arıza vardır diğerek 1 tane daha aldım oda çalışmadı kodlar bende çalışıyor hata vermiyor ama titreşimde tepkide vermiyor kafayı sıyırıcam bende
  • ahmetdrli22 A kullanıcısına yanıt

    Kodları bizimle de paylaşır mısın? Belki de sorun Arduino'dadır, ya da buralardan geçen bir üstad kodlardaki sorunu çözebilir.

  • Arkadaşlar aynı sorunları bende yaşıyorum kod çalışıyo ama devre çalışmıyor sorun devredemi bu koddamı çözemedim yardımcı olurmusunuz

  • Kodları ve devre şemasını paylaşır mısınız? Elimde gerekli malzemeler varsa kurup deneyebilirim. @orhanyor'un paylaştığı kod derlenmedi ama aşağıdaki sayfadan aldığım örnekler çalışıyor.

    In-Depth: Interface MPU6050 Accelerometer & Gyroscope Sensor with Arduino (lastminuteengineers.com)


    Buradaki ilk örnek de çalıştı:

    Arduino and MPU6050 Accelerometer and Gyroscope Tutorial (howtomechatronics.com)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F3SV mağduru -- 14 Aralık 2021; 3:38:46 >
  • F3SV mağduru kullanıcısına yanıt

    Bu saydaka gerekli kodlar ve devre şeması mevcut ama devreyi kurup kodu yüklememe rağmen devre çalışmıyor.Büyük ihitmalle kodda ufak bir hata var ama çözemedim.Tinympu6050 kütüphanesinin 4.sürümünü kullanınca kod hata vermiyor

    github
    YouTube-DIY-Projeler/Earthquake.ino at master · Robotistan/YouTube-DIY-Projeler
    https://github.com/Robotistan/YouTube-DIY-Projeler/blob/master/Deprem_Algilayici/Earthquake.ino
  • recpakts kullanıcısına yanıt

    Çalışmıyordan kastınız nedir? Hiç bir bilgi vermeden nasıl çözüm bulmayı umuyorsunuz

  • recpakts kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Robotistan kodlarını Tinympu6050 kütüphanesinin 0.4.0 sürümünü kullanarak derledim ve ProMini'ye yükleyip devreyi çalıştırdım. Kodlarda 76. satırı LOW yerine HIGH olarak değiştirdim. Buzzer yerine başka bir LED taktım. Devre sarsılınca Ledler yanıp sönmeye başlıyor ve uzun süre boyunca kodlardaki 5 saniyelik gecikme dışında sürekli yanıp sönüyorlar. Sarsıntı geçse bile devre tekrar tekrar alarm vermeye devam ediyor. Devre bu şekilde çalışması için mi kodlanmış emin değilim, belki sensörü kalibre etmek gerekiyordur.


    Devre çalışmıyor derken kastettiğiniz buzzer ve LED'in tepki vermemesi ise devrenizi tekrar kontrol edin, buzzer ve LED'i ayrı ayrı çalıştırmayı veya başka pinlere bağlamayı deneyebilirsiniz. Eğer devrenin bir kez alarma geçtikten sonra sarsıntı olmasa bile 5 saniyede bir alarm vermesinden bahsediyorsanız o konuda henüz ben de bir çözüm bulamadım, belki 5 ve 6. satırdaki değerler değiştirilerek denenebilir. İyi çalışmalar.

  • konuyu bende geçen gün youtobe gördum herkezin aldıgı hatalarla bende karşılaştım en son yazan arkadaşın yaptıklarıyla bir yere kadar geldım ama burdan sonrası malum olmuyor devre kendı kendıne calısıyor


    cözüm bulan varsa konuya ekleyebılırmıı

  • Aynı şekilde Tinympu6050 0.4 sürümü ile birlikte çalıştırdığım da sarsıntı olduktan sonra çalışıyor ancak artık durmuyor. Sarsıntı olmamasına rağmen devam ediyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.