Daha Fazla
Bu Forumdaki Kullanıcılar: Daha Az
28 Misafir (1 Mobil) - 27 Masaüstü1 Mobil
Oyla
Popüler En Yeniler Benimkiler Cevapladıklarım Favorilerim
Popüler Filtresi
Cevap
Okunma
Son Mesaj

Bu forumda mesaj bulunamadı

Abonelik
Forumu Takip Et 8 takipçi Takip ettiklerinizi, Favori Forumlarım ekranından yönetebilir, çan ile yeni içerikleri bildirimle alabilirsiniz.
Temel Kurallar
A- GNU/LINUX BÖLÜM KURALLARI

1- GNU/Linux forum bölümünde Donanım Haber forum kuralları, tüm diğer bölümlerde olduğu gibi aynı şekilde geçerlidir.

2- GNU/Linux bölümünde ve forumun genelinde Türkçe imla ve yazım kurallarına dikkat etmenizi, yeni konu oluştururken veya mesaj gönderirken ilk metnin ilk harfini büyük harf ile yazmanızı, noktalama işaretlerine dikkat etmenizi, gereksiz şekilde koyu yazı, renkli yazı, yatık yazı gibi seçenekleri kullanmamanızı ve tüm mesajı büyük harf ile yazmamanızı rica ediyoruz.

3- GNU/Linux bölümünde dağıtıma özgü | Ubuntu | Mint | Pardus | Debian | Suse | Fedora | Arch | olmak üzere 7 ayrı alt başlık başlık bulunmaktadır. Lütfen bu dağıtımlarla ilgili konuları kendi alt başlıklarında açmaya özen gösteriniz.

4- GNU/Linux bölümünde alt başlığı olmayan, diğer GNU/Linux dağıtımları ile ilgili konuları Diğer GNU/Linux Dağıtımları bölümünde konuşabilirsiniz.

5- Dilerseniz Arch tabanlı (Archman gibi) dağıtımları Arch alt başlığında, Debian tabanlı (MX Linux gibi) dağıtımları Debian alt başlığında, Ubuntu tabanlı (Lubuntu gibi) dağıtımları Ubuntu alt başlığında, Linux Mint tabanlı (Linuxfx gibi) dağıtımları Linux Mint alt başlığında, Suse tabanlı (Gecko Linux gibi) dağıtımları Suse alt başlığında, Fedora tabanlı (Centos gibi) dağıtımları Fedora alt başlığında konuşabilirsiniz.

6- GNU/Linux dağıtımları dışında kalan BSD dağıtımları, Solaris dağıtımları ve diğer işletim sistemleriyle ilgili konuların tamamı, Unix / BSD / Solaris / Aros / AIX / IRIX ve Diğer İşletim Sistemleri bölümünde konuşulmaktadır. Lütfen GNU/Linux dağıtımları ile ilgili olmayan konuları kendi bölümüne açmaya (konuşmaya) özen gösteriniz.

7- GNU/Linux dağıtımlarının hangi dağıtımı temel alarak geliştirildiğini öğrenmek için Distro Watch sitesini kullanabilirsiniz. Arama kısmından OS Type'i Linux olarak seçtikten sonra \"Based on\" kısmından bir dağıtım seçerek o dağıtımın tabanını kullanan diğer dağıtımlara ulaşabilirsiniz.

8- Lütfen GNU/Linux bölümünde ve alt bölümlerde yeni konu oluşturmadan önce forum içi arama özelliğini kullanarak arama yapınız. Daha önce açılmış bir konu hakkında yeni konu açmak yerine, mevcut konu altına yeni mesaj göndererek eski konuyu devam ettirebilirsiniz.

9- Yardım, imdat, acil, bilenler baksın, uzmanlara çağrıdır gibi konu başlıkları yerine sorunu kısaca özetleyen bir metin girmeniz yardım alma ihtimalinizi arttıracak ve forum kirliliğinin önüne geçecektir.

10- Açtığınız konuya cevap gelmiyor olabilir, konuyu öne çıkartmak adına up, +, gülen yüz (smile) şeklinde gereksiz mesaj göndermeniz yardım almanızı hızlandırmayacaktır. Lütfen cevap gelmesi adına bir süre bekleyiniz.

11- GNU/Linux bölümü ve ilgili diğer alt bölümler, uzmanlık gerektiren bölümler olduğu için aradığınız her sorunun cevabını bulmanız mümkün olmayabilir. Bunun bilincinde hareket etmenizi rica ediyoruz.

12- GNU/Linux bölümünde ve ilgili diğer alt bölümlerde paylaşılan ekran görüntülerinde; \"forumda paylaşacağınız mesajlarınızda olduğu gibi\" müstehcen (+18) görüntüler, hakaret içeren sözler, forum kurallarına aykırı ifadeler kullanılamaz. Bu tip içeriklere müdahale edilecek, gerekirse silinecek veya düzenlenecektir.

13- GNU/Linux genel bölümünü ve bağlı olan alt bölümleri kullanan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılacaktır.

B- GNU/LINUX BÖLÜMÜ İSTEK / ŞİKAYET / ÖNERİLER

1- Acil durumlarda, forumun genel kurallarına veya GNU/Linux bölüm kurallarına aykırı bir durumda, ilgili mesajın üstünde bulunan \"Şikayet Et\" butonunu kullanarak yaşanan sorunu forum yönetimine iletebilirsiniz.

2- Anında müdahale gerektiren bir sorun olması durumunda bölüm moderatörlerinin forum hesaplarını etiketleyerek duruma müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz.

3- GNU/Linux ile ilgili olan ancak yanlış alt bölüme açılan veya GNU/Linux ile alakalı olmayıp hatalı bir bölüme açılan konuları Forum Destek üzerinden forum yönetimine veya konu üzerinden ilgili bölüm yöneticisine iletip doğru bölüme taşınmasını talep edebilirsiniz.

4- Bölümün idaresi ile ilgili tüm öneri, istek ve şikayetleriniz adaletli bir şekilde değerlendirilecek olup, en kısa sürede konuyla ilgili geri dönüş yapılmaya çalışılacaktır.

GNU/Linux ve ilgili alt bölüm kuralları V.04 (9 Şubat 2021)


Daha fazlası ve kuralların ayrıntıları için şu konumuza gözatabilirsiniz.
Alt Forum Yetkilileri

Bu dahil, tüm forumlarda yetkisi olan yöneticileri görmek ve iletişime geçmek için bu sayfaya gözatınız.
Bölüm Açıklaması
Arch Linux ve Arch Linux tabanlı (Manjaro, Archman, Arco v.b.) dağıtımlara ait forum alanı
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.