Şimdi Ara

Arçelik Full Automatic 2700 Kapak menteşesi değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba… Forumda yeniyim o yüzden hatam olursa affola.

    28 yıldır kömür değişimi gibi ufak tefek sorunlar hariç tamir görmeden kullandığım Arçelik Full Automatic 2700 çamaşır makinemin kapağı menteşe bağlantısından kopup elimde kaldı, sonra elimden kayıp yere düştü.

    Menteşenin yedeğini internetten aldım, eski menteşenin makineye bağlı kalan kısmında 2 cıvata vardı kolaylıkla söktüm ancak kapakta kalan eski parçanın nasıl söküleceğini bir türlü bulamadım. Tamirciler ya uğraşmak istemiyor ya da 150 TL gibi bir ücret istiyor (makineyi satmaya kalksam o kadar etmez muhtemelen)... Aslında bunu atıp yenisini almayı düşündüm fakat forumda bu seri o kadar övgü almış ki tamiri denemeye karar verdim.


    Sizlerden yardım istediğim konular:

    1. Kapaktaki menteşe bağlantısını kapaktan nasıl sökebilirim? Orada da 2 cıvata var fakat onları yerinden çıkarmamın hiçbir faydası olmadı, menteşenin çubuğu iki tarafta da içeride kalıyor ve cıvataları çıkarınca gevşeyen herhangi bir yer yok.
    2. Kapak elimden düşünce iç tarafındaki camdan bir parça kaydı. O kısımda incelme oldu haliyle ama delinmedi, dış yüzeyde hiçbir sıkıntı yok çatlama gibi. İçte de keskin bir yer yok, gayet pürüzsüz bir incelme söz konusu. Yıkama yaparken çatlama patlama riski var mıdır?


    Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama beceremedim  Denemeye devam...








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.