Şimdi Ara

Arçelik 4440 Bulaşık Makinesi Yıkama Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
26.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar ... Kullandığım bulaşık makinesi bir türlü bulaşıkları iyi yıkamıyor . Bulaşıklar nasıl tarif etsem böyle buğulu buğulu çıkıyor , kireçli gibi sanki . Tuz göstergesi kapak üzerindeki ' S ' simgesi ise devamlı yanmakta . Tuz kapağını açıyorum içerisindeki suyu bir bez yardımıyla boşaltıyorum , sonra kuru tuzu o hazneye döküyorum . Yıkamadan sonra o hazne suyla doluyor tekrar , bu normal mi ? Çok az çamaşır suyu attıp boşta yıkasam bir faydası olur mu ? Arkadaki tahliye borusunu makineden sökemediğim için ( ters çevirmek gerekiyor sanırım ) duvara giren kısımdan söktüm , ucu oldukça pisti . Oradan pis suyu atamayıp makinenin o suyu boşaltamadığı suyu kullanması mümkün mü ? Çamur gibiydi de orası , kötü de bir koku geliyordu . Neyse midenizi kaldırmayayım gece vakti ... Kapağı açtıktan sonra sol üst tarafta mavi kademeli bir düğme var 0'dan 3' e kadar . 3 . kademeden 0 'a getirdim . İçine bir iki bardak atıp temizledim . Fena çıkmadı bardaklar , bu yaptığım işlemle alakalı bir şey mi ? Tuz haznesini değiştirmemin maliyeti ne kadardır bu arada ? Pahalı bir şey ise uğraşmayayım , yeni bir makine bakayım . ...



  • tuz haznesinin suyla dolması normal. peki tuz kapağını tam kapatamıyor olabilir misiniz? bizim de başımıza geldi çünkü. annem tam kapatamamış kapağını. bardaklar sisli hava gibi çıktı. sonra ben kontrol ettiğimde tuz haznesi kapağıın tam kapanmadığını farkettim. iyice sıkıştırıp bir deneseniz...
  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim öncelikle fakat tuz haznesinin kapağı kapalı . Açarken zorla açıyoruz , ondan kaynaklanan bir problem olmadığını düşünüyorum ...
  • rica ederim...yardımcı olamadım gerçi ama... :(

    o zaman tuz ayarlarında bir sorun olabilir mi? tuz ayarını sıfırlayıp, tuz içeren bir tabletle yıkamayı deneseniz...

    bu da olmazsa, açıkçası bilemicem..ben basit şeyleri çözebiliyorum ancak

    candoğan bey daha iyi yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackosman

    İyi günler arkadaşlar ... Kullandığım bulaşık makinesi bir türlü bulaşıkları iyi yıkamıyor . Bulaşıklar nasıl tarif etsem böyle buğulu buğulu çıkıyor , kireçli gibi sanki . Tuz göstergesi kapak üzerindeki ' S ' simgesi ise devamlı yanmakta . Tuz kapağını açıyorum içerisindeki suyu bir bez yardımıyla boşaltıyorum , sonra kuru tuzu o hazneye döküyorum . Yıkamadan sonra o hazne suyla doluyor tekrar , bu normal mi ? Çok az çamaşır suyu attıp boşta yıkasam bir faydası olur mu ? Arkadaki tahliye borusunu makineden sökemediğim için ( ters çevirmek gerekiyor sanırım ) duvara giren kısımdan söktüm , ucu oldukça pisti . Oradan pis suyu atamayıp makinenin o suyu boşaltamadığı suyu kullanması mümkün mü ? Çamur gibiydi de orası , kötü de bir koku geliyordu . Neyse midenizi kaldırmayayım gece vakti ... Kapağı açtıktan sonra sol üst tarafta mavi kademeli bir düğme var 0'dan 3' e kadar . 3 . kademeden 0 'a getirdim . İçine bir iki bardak atıp temizledim . Fena çıkmadı bardaklar , bu yaptığım işlemle alakalı bir şey mi ? Tuz haznesini değiştirmemin maliyeti ne kadardır bu arada ? Pahalı bir şey ise uğraşmayayım , yeni bir makine bakayım . ...

    fınısh ın makıne temızleyıcısını dene bos olarak en sıcak en en uzun programda.
  • @lazpanyol hocam teşekkür ederim cevabınız için ;

    Boşta defalarca yıkamama rağmen bir sonuç alamadım ; finish etkili olur mu ? Ben tuz haznesinin yıpranmasından şüpheliyim .
  • O dediğiniz problem bende de olmuştu.Benim makine oldukça eski olduğu için sanırım tuz konulan yerle ya da çalışan mekanizması ile sorun vardı.Ben de makinaya hiç tuz koymuyorum ve icinde tuz olan ucu bir a,rada tabletlerden kullanıyorum.Bu sekilde hiç sorun kalmadı.Ama makinada hiç tuz kalmaması lazım benim dediğim sekilde uygulamanız için. Dediğim gibi benim makine oldukça eski zaten bozulduğu yerde yenisini alacağım o nedenle servis çağırmadım.Bu sekilde idare ediyorum.
  • Makinenizin tuz kutusunda arıza olma ihtimali yüksek.

    Tuz lambası tuz doldurduktan kısa bir süre sonra tekrar yanıyor mu?

    Makinenizin su boşaltma hortumu muhtemelen lavabodan atılan suya temas ettiği için kirlenmiştir. Gider tıkanık değilse makine içine tepme yapmaz. Makinenin hortumunu kova içine alarak yıkama yapıp kontrol edebilirsiniz. Düşük bir ihtimaldir.

    Tuz kutusu arızalı ise boşuna masraf yapmanıza gerek yoktur, tuz ayarını mavi düğmeden zaten sıfırlamışsınız. Makine muhtemelen haznedeki tüm tuzu birden kullandığından bulaşıklarınıza zarar veriyor. Kutuyu tamamen boşalttıktan sonra tekrar doldurmadan tuz etkisi içeren tablet kullanırsanız sorununuz kalmayacaktır. Bu arada tuz kutusunun su ile dolması normal bir durumdur.

    Makinenin pervanelerini ve filtrelerini de temizlemeyi ihmal etmeyin. Sorununuzla bağlantısı yok ama makinenin tam randıman vermesi adına bakımının yapılması gerekir.
  • @Gardenia59 ; @emrahsnr @candogan62 hocam cevaplarınız için teşekkür ederim ;

    Dediğim gibi tuz haznesinin içindeki suyu bez yardımıyla boşaltıyorum , o hazne kuru haldeyken , tuzu dolduruyorum . 1 veyahut 2 bilemedin 3 yıkamadan sonra hazneye tekrar baktığımda tuzdan eser yok , olduğu gibi su içi .Evet Can doğan hocam ; sol üstte mavi kademeden tuz ayarını sıfıra getirdim . Dediğiniz gibi ekstra bir tuz masrafı yapmak istemiyorum ; bahsettiğiniz 3ü1 aradalar falan var sanırım piyasada . Onlardan alacağım tavsiyeniz üzerine ...

    Dün makine pervanelerini ufak bir güç kullanarak söktüm , lavabonun altına tuttum , herhangi bir tıkanıklık var mı yok mu diye ... Deliklerde kirece rastlamadım , fakat şimdi evde bulduğum kireç çözücü ile tekrar bir temizlik yapmak istiyorum . Filtreleri iyice yıkadım . Onu da bir kireç çözücüyle elden geçirsem çok iyi olacak ...

    Cevaplarınız için tekrardan çok teşekkür ederim ... Bir sonraki yıkamada sonucu buraya yazarım . Bu arada ben İzmir'de yaşıyorum , buranın suları çok kireçli .Dikkat edilmesi gerekiyor , diğer şehirlere nazaran .

    Bu arada bir tuz kutusunun ortalama maliyeti nedir ? Meraktan soruyorum ...
  • Tuz kutusu yanılmıyorsam 70TL civarındaydı, tam emin değilim.

    Su kireç oranınızı bilmiyorum ama tabletle kullanımda sorun yaşama riskiniz az.

    BİM'de satılan Bind Activit makine temizleyiciyi önerebilirim. İşe yarıyor gerçekten, fiyatı da çok uçuk değil. 4TL civarında.
  • Teşekkür ederim bilgilendirme için Can Doğan hocam ;

    Bind Activit'in deterjanını kullanıyordum ben , bir de makine temizleyicisini deneyeyim tavsiyeniz üzerine . Bir de tuz + parlatıcı + deterjan için Calgonit'in tabletini denemek istiyorum , uygun mudur hocam ? Bariz fark yaratır mı markalar, çok sanmıyorum ama ?
  • Bu sıralar tabletlerin kalitesinde düşmeler gözleniyor.

    Bence ilk olarak Quantum'u deneyin. Fiyatı tablet sayısına böldüğünüz zaman tanesi 30 kuruş civarına geliyorsa denemeye değer bir performansı var.

    O olmazsa Bind Activit tablet alabilirsiniz, Calgonit ve Pril'in aman aman bir farkı yok.

    Calgonit(Finish) hepsi 1 arada çok köpürüyor, çay bardaklarını ağartamadığından sarartıyor.

    Pril de kurutma konusunda zayıf, bir de çelik eşyaları kötü yıkıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackosman

    @lazpanyol hocam teşekkür ederim cevabınız için ;

    Boşta defalarca yıkamama rağmen bir sonuç alamadım ; finish etkili olur mu ? Ben tuz haznesinin yıpranmasından şüpheliyim .


    bısey degıl dostum aynı sorun benım bekodada var tuzu 1 hafftada bıtırıyor.recıne kutusu arızalı.ayda 1 makıne temızleyıcı ıle temızlıyorum.fılıtrelerı pervanelerı.tuz ayarını dusuruyorum.tablet kullanıyorum.sorun ortadan kalkıyor.saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 26 Şubat 2012; 20:32:09 >
  • Arkadaşlar bulaşık makinasi tuz haznesine deterjan konuldu biraz temizlemeye çalıştım fakat pek emin değilim ve makinayi çalıştırdım bir sorun olur mu? Acil!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler , Arçelik bulaşık makinası tuz ışığı devamlı açık kalıyor içinde tuz olmasına rağmen ve eksilmiyor , acaba kendim çözebilirmiyim , son çare servis gözüküyor ne dersiniz ? çözüm bilen varsa yardımcı olabilir mi ? şimdiden teşekkürler ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.