Şimdi Ara

Araştırmalara göre kahve egzersiz sırasında yağ yıkımını artırabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araştırmalara göre kahve egzersiz sırasında yağ yıkımını artırabilir



    Kahve bütün dünyada yaygın tüketilmekle birlikte aynı zamanda petrolden sonraki 2. en büyük pazarı oluşturuyor. Durum böyle olunca da kahvenin sağlık ve çeşitli durumalar üzerindeki etkisi yoğun olarak araştırılıyor. Şimdi ise İspanyalı araştırmacılar egzersizden önce tüketilen kahvenin yağ yıkımı üzerindeki etkilerini incelemekle birlikte aynı zamanda günlük farklı zamanlardaki tüketimin söz edilen etki üzerindeki etkilerini de inceledi.



    Araştırma şu an için küçük ölçekli olmasına rağmen egzersizden yarım saat önce içilen sert kahvenin kişinin yağ oksidasyonu ( yıkımı ) oranını anlamlı olarak artırdığı tespit edildi. Ayrıca söz edilen etkiler gün içinde de devam ediyor.



    Kahve ve kafein



    Araştırmalara göre kahve egzersiz sırasında yağ yıkımını artırabilir



    University of Granada kurumu araştırmacıları yaş ortalaması 32 olan 15 farklı fiziksel olarak aktif erkeği inceledi ve denekler 7 haftalık aralarla 4 farklı egzersiz programına dahil edildi. Katılımcılara sabah 8 veya akşam 5 olmak üzere 2 farklı saat diliminde; sert bir fincan kahveye eşit miktarda kafein veya plasebo verildi ve katılımcılar 30 dakika sonra egzersiz progamına dahil edildi. Ayrıca çeşitli parametrelerin ( açlık, çeşitli madde tüketimi vb. ) olabildiğince standardize edildiğini belirtelim.



    Bilim insanları indirekt kalorimetri adı verilen yöntemle maksimal yağ oksidasyonu ( MFO ) hızını ölçtü ve sonuçlara göre sert bir fincan kahveye denk gelecek miktarda kafein alan bireylerin plasebo alan bireylere oranla daha fazla yağ yaktığı gözlendi.



    Ayrıca Bkz.Vertigo tedavisinde kullanılabilecek iç kulak implantı geliştirildi



    Son olarak sabah kafein alan bireylerin plasebo alan bireylere oranla %10.7 oranında daha fazla maksimal yağ asidi oksidasyonuna sahip olduğunu ve bu oranın öğleden sonra da %29'a yükseldiğini ekleyelim.



    Yeni araştırma Journal of the International Society of Sports Nutrition adlı dergide yayımlandı.



     




    Kaynak:https://canal.ugr.es/noticia/tomar-un-cafe-bien-cargado-media-hora-antes-de-hacer-ejercicio-aumenta-la-quema-de-grasa-segun-un-estudio/
    Kaynak:https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12970-020-00400-6



  • Burada bahsettiği kahve nescafe gibi granül kahveler değil. Espresso gibi 2.nesil kahelerden de ziyade filtre kahve zararları en aza indirilmiş ve faydalarını çok göreceğiniz türdür. Birde 3.nesil kahvelerle filtre kahve yaparsanız bambaşka tatlar yakalarsınız. Önerim afrika kahveleri...

  • Iyi de ne kadar daha fazla yag yakimi oluyor goremedim haber de? Kayda deger bir oran mi?
  • Filtre kahve candır
  • kahve yerine l-carnitine kafein bombası

  • Bu zaten bilinen birşey. 2 sene önce fitness hocamız training e girmeden önce mutlaka türk kahvesi için ki yağ yakımınız hızlansın derdi.

  • Kahve olarak sadece Türk kahvesi ve filtre kahve kullanın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt
    %100 arabica çekirdekten şaşmam, filtre kahve bana çamur gibi geliyor anca yoklukta içiyorum. Espresso ‘nun yerini Arapların Mırrası hariç hiç bir kahve tutmuyor. Ama gariptir millet içerken acı der, bana acı gelmiyor hatta tatlıya benzer hoş bir tat geliyor. Bir double veya long-shot içtikten sonra antreman performansım iki katına çıkar. Kahveyi o kadar sevmeme rağmen günde 1 double’dan fazla içmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökay16

    Burada bahsettiği kahve nescafe gibi granül kahveler değil. Espresso gibi 2.nesil kahelerden de ziyade filtre kahve zararları en aza indirilmiş ve faydalarını çok göreceğiniz türdür. Birde 3.nesil kahvelerle filtre kahve yaparsanız bambaşka tatlar yakalarsınız. Önerim afrika kahveleri...
    Afrika kahvelerinden isim/oneri rica etsek, sanirim son denedigim kenyaydi pek memnun kalmamistim
  • 435 4 kullanıcısına yanıt
    espresso acıdır fakat tükettiğinizde vücutta yarattığı enerji yükselmesi ve bununla gelen mutluluk yükselişi hasebiyle beyine giden sinyaller tadının olumlu algılamanızı sağlıyor.

  • sert bir fincan kahveye eşit miktarda kafein demiş yani enerji içeceğinde ondan fazlası var redbull olbisi starbucks lobisi basmış parayı yine üniversitenin birine

  • Bu zaten hep bilinen birşey ama filtre kahve için geçerli

    Hatta l-carnitine lerin de içeriklerinde yeşil çay özlü kafein vardır genelde

    Araştırmacılar bunu yeni mi çözmüş 😛

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 435 4 kullanıcısına yanıt

    Filtre kahveyi metal değil kağıt filtre ile yaparsanız çay gibi berrak olur. Bşrde espresso gibi ince çekilmemesi gerekiyor. Deniz kumu kıvamında. Eapresso çekirdekleri fazla kavrulduğu için tadı daha fazla acılığa kayar ve meyvemsi aromaları olmaz. Benim pek tercihim değil ama dünyaya starbucks sevdirdi epey. 3.nesil kahveleri V60 deneyip alışan birdaha vazgeçmez...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WB kullanıcısına yanıt

    Neresi olduğundan çok kim kavurmuş ve tazelik daha önemli 3.nesilde. Kahve.com Milendo Rwanda, güney amerika kahvelerinden Peru ve tabiki Etiyopya öneririm ama ucuz Etiyopya kahveleri acımsı ve vasat. Malesef birkaç çeşidi var ve iyisini pahalı satıyorlar. Ama kahve.com iyi kavuruyor V60 yöntemini taze çekerek demlemeni öneririm. Makineler vasat kalıyor...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökay16 G kullanıcısına yanıt
    siz French press’ten bahsetmişsiniz ama benim bahsettiğim hazır satılan oval bir kağıt filtre ile filtreleniyor. Filtre kahve tadı ile Espresso bambaşka iki içecek gibi geliyor bana. Tat olarak da etki olarak da.
    Tabii ki granül şekilde çekilir filtre, o kadar kahve sevip bunu bilmemek mümkün değil. İşim gereği çok seyahat ediyorum, 20 ülkeden fazla yerde kahve peşinde koşturup tatmışlığım vardır. Yapılış biçimleri bambaşka olmasına rağmen Espresso ve Arapların Mırra’sı bana göre en lezzetli iki kahve. kahveyi orta kavurduğunuzda tohumun yağı çıkmaz, bir kahveyi lezzetli yapan şey çekirdeğinden gelen yağıdır. O yağla birlikte elbet bir sertlik gelir ama damak alışınca tadı yumuşak geliyor olsa gerek ki ben ve benim gibi milyonlarca Espresso sevene tadı acı gelmiyor. Bu arada 30’umdan sonra Espresso sevmeye başladım, o zamana kadar bu ne saçma bir içecek derdim. Zevkler ve renkler arkadaşlar, bunun üzerine çok tartışmaya gerek yok.
  • Doğru olabilir, ama kahveyi şekerli içiyorsanız hiç bir şeye yarayacağını düşünmüyorum.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Çünkü kötü bir çalışma. Erken kahve içersen, kreatin stoklarını tüketmeye başlıyorsun.
    https://www.ergo-log.com/caffeine-increases-calorie-consumption-by-physical-exercise.html
    https://www.ergo-log.com/creatinecaffeine.html
    https://www.ergo-log.com/creacaf.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 21 Şubat 2021; 23:44:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kahve önemli.

    Fakat Nescafe kahve değildir, buna dikkat çekelim. Kimyasal, suda eriyen ne idüğü belli olmayan bir granül. Almayın, içmeyin.

    Gerçek kahve suda erimez.

  • İyi de egzersize göre de tüketilmeli. 150 nabızla yacağım bir koşuda kahve içersem, 180 nabıza çıkarıyor beni. Böyle olunca yağ yanar ama gereksiz nabız yüksekliğinden tercih etmiyorum. 180 koşacaksam tempo yükseltirim. Aynı tempo ile yüksek nabıza gerek yok.

  • Sporcu olarak boş boşuna kullanmiyoruz zaten.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.