Şimdi Ara

Araştırmacıların İddiasına Göre Okyanus Ekosistemindeki Çöküş, İnsanlığı 25 Yıl İçinde Mahvedecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
18
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Makaleye göre; sera gazı emisyonlarının yan etkileri sebebiyle okyanuslar daha asidik hale geliyor. Araştırmacılar, bu sebeple küresel gıda ağının çökebileceğini ve önümüzdeki 25 yıl içinde insanlığın büyük bir yıkımla karşılaşabileceğini düşünüyor.  




    Araştırmacılara göre, asit miktarı artan okyanuslar; plankton, mercan resifleri gibi canlıları oluşturan bileşimlerin sonunu getirecek. Daha sonra bu canlıların yerini diğer türler alacak. Ancak daha zorlu koşullarda hayatta kalabilen bu canlılar, küresel gıda teminini sağlamaya uygun olmayacak. Makalede, bu zincirleme reaksiyonun sonucunda yaklaşık üç milyar insanın gıda arzının tamamen ortadan kalkabileceğini iddia ediliyor.  




    İklim değişikliğinin okyanuslar üzerinde yarattığı hasar şimdiden görülebiliyor; ancak makalenin yazarları, okyanuslardaki mikropların güçlü rüzgârlar sebebiyle atmosferi zehirleyeceği gibi alıntı yapmadan bir dizi şaşırtıcı iddiada bulunuyor. Bu yüzden makalenin bazı yönlerine şüpheyle yaklaşılabilir. Yine de, makale bize gezegenimizin geleceği hakkında önemli uyarılarda bulunuyor ve gelecek nesilleri düşünüyorsak doğaya karşı eylemlerimizi gözden geçirmemizin gerektiğini gösteriyor.



    Kaynak:https://futurism.com/researchers-ocean-ecosystem-humanity/amp







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.