Şimdi Ara

Araştırma: Nüfusun %85’i iklim değişikliklerinden uzun zamandır etkileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nature Climate Change’de pazartesi günü yayınlanan bir araştırma, iklim değişikliklerinin insanlar üzerindeki etkisinin uzun zamandır sürdüğünü ortaya çıkardı.



    Araştırma: Nüfusun %85’i iklim değişikliklerinden uzun zamandır etkileniyor



    Araştırma ekibi, sonuçlara on binlerce bilimsel araştırmayı analiz ettikten sonra ulaştı. Ekip, makine öğrenim yöntemi kullanarak 1951 ve 2018 yılları arasında iklim değişikliklerinin dünya sistemleri üzerindeki etkilerini inceledi.



    Yaklaşık 100.000 araştırmanın incelenmesi sonucunda dünya nüfusunun %85’inin uzun zamandır iklim değişikliklerinden etkilendiği ortaya çıkarıldı. Çalışmanın yazarlarından Max Callaghan AFP’ye verdiği demeçte, “İklim değişikliklerinin tüm kıtalar, tüm sistemleri ciddi bir şekilde etkilediğine dair güçlü kanıtlara ulaştık” ifadelerini kullandı.



    Kara alanının %80’i etkilendi



    Araştırmalar bir bilgisayar yardımıyla analiz edildi. Sonuçlarda iklim değişikliğinin “insan kaynaklı” sebeplerle önemli derecede yükseldiği ortaya çıktı. İklim değişiklikleri sebepli insan ölümlerinin bu yıllarda ciddi derecede arttığı da araştırmada görüldü. Buna ek olarak sellerin, yangınların, sıcak hava dalgalarının sayısında büyük bir artış olduğu ve gezegendeki kara alanının %80’inin iklim değişikliklerinden etkilendiği ortaya çıkarıldı.



    Araştırma: Nüfusun %85’i iklim değişikliklerinden uzun zamandır etkileniyor



    Sera gazı emisyonlarının etkilerinin çok büyük olduğunu gösteren araştırmada önemli bir sonuca daha ulaşıldı. Sonuçlara göre gelişmiş ülkelerdeki iklim değişikliği araştırmaları gelişmemiş ülkelerdekinden çok daha fazla. Uzmanlar bunun iklim değişikliklerinin etkilerinin belirlenen miktarlardan çok daha büyük olabileceğini gösterdiğini ifade etti.  



    Ayrıca Bkz.İklim değişiklikleri dünyanın kararmasına sebep oluyor



    Callaghan son olarak, araştırmalarının gelecekte yapılacak araştırmalar için önemli olabileceğinin ve makine öğreniminin benzer araştırmalarda insanlardan çok daha etkili olabileceğinin altını çizdi.




    Kaynak:https://phys.org/news/2021-10-climate-impact-majority-humanity.html







  • Covid bitti , sırada iklim değişikliği tiyatrosu bizlerle... Sürekli mualif sesin mekanı haline gelen dh ve forumu. Çok ilginçtir ki son iki senedir. Ana akım medya ne pompalarsa , onlarla aynı telden devam ediyor. Şimdiden iklim değişikliği çığırkanlığı ile bizlere diretilen yeni düzene inanmayanlar '' yobazdır.'' seslerini duyar gibiyim.

  • shalashaska kullanıcısına yanıt

    inanip inanmamak senin meselen lakin konu inanc meselesi degil, inansanda inanmasanda dunya degisiyor. son buyuk orman yanginlari sadece turkiyede olmadi, tum dogu akdenizde yasandi, nedeni isinan iklim kuraklasan toprak. keza daha yeni almanyada bati avrupada rizede karadenizde buyuk seller toprak kaymalari yasanmadi mi. turkiyeye gelen gocmen akimlarinin ic savaslardan mi kaynaklandigini saniyorsun, savasin nedeni kurakligin kendisi, suriye uzun zamandir kurakligin pencesindeydi, koylerini terkedip sehirlere dolusan ac kalabaliklarin ic savas baslatmasi icin gereken tek sey bir kivilcimdi, sonrasin herkes birbirini anlamsizca oldurmeye basladi, ulkelerini birakip buraya geldiler. yani sen ne kadar inanmasanda iklim degisikligi cokdan basladi ve her gecen gun etkilerini dahada fazla hissedecegiz. bu yasadiklarimiz yasanacaklarin on gosterimi.

  • Evet aynen ''Orman yangınları'' Tv lerde şakçaklık yapan sözde bilim adamlarına orman yangınlaır ıklım degısıklıgınden nasıl cıkıyor dıye soruldugun da laf salatası yapıp gecıstırıyor. Sözde orman yangınarı ilk pkk'lılar yapıyor diye bize sunuldu, neden? tabiki milletin gazını almak için. Akabinde Yunanistan, İtalya ve Avrupanın bir çok bölgesinde eş zamanlı yanlıgnları çıktı ve bunların hepsi aynı zaman diliminde oldu. Şimdi bu yangınlara bakıp evet bu yangınlar küresel ısınmadan çıktı demek. Bence büyük bir sevimlikilik örneği. Seversiniz sevmezsiniz, Trump, Paris iklim anlaşmasında çıktım çıkıyorum demeye başladığı zaman California yangınları başladı. Brazilya devlet başkasını boyun eğmediği zaman, Amazonlar yanmaya başladı. Ki 2 gun once bu başkan hakkında Amazonları koruyamadıgı ıcın suç duyurusundan bulunuldu. Akabinde anlaşmayı daha imzalamamış ülkelere Paris iİklim anlaşmas sunuldu. Aba altından sopa gösterildi. Eğer imzalanmasanız buyrun, başına gelecekler bunlar denildi. Kimse gizli saklı iş yapmıyor.Adamlar biz bu düzeni değştireceğiz diye kendi medyalarından göstere göstere geliyorç Biz ise sözde bilimin ışığından uyumaya devam ediyoruz.





  • Her şeyin tersini iddia eden insanlar hep var. Virüs için laboratuvarda üretildi diyorlar, yarasa çorbasından geçti diyorlar, sonra da virüs aslında yalan aşı için para kazanıyorlar diyorlar. Aşılar yapılmasa bizi hastalıktan öldürecekler, devlet adamları kendileri ve aileleri aşı olup bizleri öldürecek diyorlar, aşı paralı olsa fakirleri öldürecekler, bedava olsa bedava diye kandırıp öldürecekler diyorlar. Ne söylense hep ters tarafa çekiyorlar. Şimdi de küresel ısınma yok orman yangınları bahane bunları birileri çıkarıyor dünya ısınmıyor aslında dünyayı gizlice yer altından kaynatıyorlar diyorlar. Ortaçağ insanı hiç bitmedi bitmeyecek de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 13 Ekim 2021; 17:27:00 >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    olaylari dogru analiz edecek kapasite ve bilgi birikiminden yoksun insanlar r herseyi kendi karsilarinda gorme, kendilerine yapilan oyun olarak algilama egilimde oluyorlar. anlamadigin seyden korkarsin. nerden tehlike gelecegini bilemedikleri icin herseyi tehlike olarak gorerek kendini guvenceye alma gayretidir bu.

  • insanoğlu olarak dünyanın sonunu getirdik zaten. depremler, seller, kasırgalar, tsunamiler, heyelanlar, yangınlar da kıyameti biz kendi ellerimizle getiriyoruz.

  • çocukluğumda erciyeste temmuz ağustos farketmez kar ile kaplı olurdu. son 20 yıldır kar görmedim ve her yıl geriye gidiyor karın tamamen eriyişi. bunun için ne habere nede bilgilendirmeye ihtiyaç var. kafayı kaldırmak yetiyor

  • shalashaska kullanıcısına yanıt

    Avustralya'da yanan ormanlar da mı tiyatroydu? Eriyen buzul haberleri yalan mıydı yani? Madem bu tiyatro, bu tiyatro neye hangi amaca hizmet ediyor o zaman? Çıkar ne?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Sorun : küresel ısınma

    Çözüm : dünyada olmayan nakit parayı basıp yeşil enerjiye dönmek

    Kurasel enfilasyonla fakirlestirmek. Eccük araştırır misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.