Şimdi Ara

Aradığım Monitörü Bulamama Sorunsalım | Tavsiye İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar!


    Sıkıntım çok net, aradığım monitörü bulamıyorum. Yolculuğumu en yalın haliyle anlatayım... (direk konuya girmemi isteyenler bir sonraki paragraftan devam etsin)


    Mesleğim grafik tasarım ve sosyal medya uzmanlığı, hayatımdaki son bir kaç seneye dek pek iyi bilgisayarlarım olmadı. Genelde hep dandik laptoplar kullandım. Ofisteki bilgisayarlar iş için yetiyordu, oyunculuğumda biraz old school, severek oynadığım oyunlar genelde eski rpg oyunlar (gothic, tes, d&d vs) yanısıra haftada belki bir kere LoL. Bu yüzden iyi bir bilgisayara ihtiyaç duymadım. Ancak bir kaç sene oldu olmadı mütevazı bir cihaz topladım (ryzen5 3600x, rx590). İlk monitörüm Samsung LC24F390FHMXUF 23.5 idi. VA panel, 60hz, kavisli ve memnun olduğum bir monitördü. Renk doygunluğu, canlılığı ve parlaklığı beni tatmin ediyordu. Ondan sonra 144hz ile tanıştım ve mest oldum. Güzelim monitörümü sattım ve Asus Tuf Gaming vg249q1r modeline geçtim. Bu monitör benim için ciddi bir pişmanlık. 165hz (oc) olması dışında hiçbir özelliği beni tatmin etmedi. IPS paneli ve markasından dolayı fazla güvenerek fazla araştırmadan aldım, monitörün renkleri gerçekten berbat. Beyaz dengesini 1 hafta kurcaladım ve düzeltemedim. İçindeki oyun modlarından (game visual) birini seçmek zorundasınız, fps seçsen heryer kırmızı, yarış seçsen her yer yeşil. Beyazın beyaz, kırmızının kırmızı, yeşilin yeşil, mavinin mavi olduğu bir renk ayarı yapamadım. Bu sırada bir arkadaşımın PHILIPS 242E1GAJ modeli VA panel olmasına karşın renklerin berraklığı benimkinden çok daha güzel görünüyordu, üstelik 144hz. Tam aradığım ucuz monitörü buldum diye sevinirken fark ettim ki bu monitörde de ciddi bir ghosting problemi var.


    Özetle daha önce kullandığım 3 monitör,

    Samsung LC24F390FHMXUF 23.5 - Hz değeri düşük (60Hz), renkleri harika.


    Asus Tuf Gaming vg249q1r - Yüksek Hz (144Hz) ama beyaz dengesi gerçekten berbat. Sarıyı sarı görmek istediğinde kalan her şey pembeleşiyor, düzeltiyorsun bu seferde sarılar yeşile kayıyor. Denemediğim kalibrasyon kalmadı.


    PHILIPS 242E1GAJ - Yüksek Hz (144Hz), renkleri canlı, berrak ama aşırı ghosting sorunu var.



    Kullandığım bu 3 monitörü baz alarak, 2000₺'yi geçmeyecek 144hz, ghosting problemi tolere edilebilir düzeyde, renkleri berrak ve canlı bir monitör tavsiyesi istiyorum. Varsa...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altygktn -- 14 Ocak 2021; 12:37:27 >







  • Yardım :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyat aralığında tavsiye edeceğim monitör XG2405 olur hocam. Grafik tasarım için paneli IPS. Oyunlarda da rahat edersin.



    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-xg2405-24-144hz-1ms-hdmi-display-freesync-full-hd-monitor-pm-HB00000PJZI0

  • Çok teşekkür ettim dostum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altygktn

    Yardım :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.