Şimdi Ara

ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
1.804
Cevap
73
Favori
793.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bu güzel bir taktik. Konu aç kendini tanıt. Sonra gelsin müşteri. . Ustam benim arabada şu var bu var.Hımmm,şunu yap olmazsa dükkana gel yardımcı oluruz.

    Arkadaşlar birbirinize danışın. Daha çok fayda görürsünüz. Başına gelenler cevap yazar en azından. Burdan hangi usta olursa olsun boş.... Aciz duruma düşürmeyin kendinizi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi make up -- 14 Aralık 2019; 15:40:30 >
  • ..... yanlış mesaj



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qkhnk -- 3 Mart 2020; 15:26:56 >
  • Arkadaşlar bi sensörde sorun var galiba.Araç kontağı çevirince marşı ısıtmıyo ve 10-15 saniye sonra çalışıyor.Hangi sensörden kaynaklı olabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba hakan usta.Renault Symbol 1.5 dizel aracımın motorunu durdurup dışarı çıkınca keskin bir koku geliyor burnuma, ayrıca bu sabah hava çok soğuk olmamasına rağmen 0 derecede çalıştıramadım, ısıtma yapmıyor, acaba akü mü bitti diyorum, ama arabadan ses geliyor ısıtma yapmaya çalışıyor yani akü var bence, arabanın dışındaki koku ile alakalı bir sorun olabilir mi yani hava felan mı kaçırıyor bir yerinden anlam veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta merhaba. Bende 2004 octavia collection Plus var. Ne olduysa farlar yanmıyor klima fanı çalışmıyor silecekler çalışmıyor, Ancak sellektörr basılı tutunca uzunları yakıp önümü görebiliyorum. Ne olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BayGlock kullanıcısına yanıt
    Röle ve ısıtma bujileri sensörler değişti.Araç yine aynı.Ustamın dediğine göre aracıb beyninde sorun var.Motor sıcaklığını doğru alamadığı için araç kontağı açınca ısıtıcı devreye girmiyormuş her zaman.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    2005 Vectra C Comfort aracım anahtarın üzerindeki uzaktan kumandadan bastığımda bazen kilitleniyor bazen kilitlenmiyor. Kapıları elle kapatmak durumunda kalıyorum.

    Aslında bu sorun 1 senelik süreçte yavaş yavaş oluştu. Önceleri çok nadir sorun oluyordu, sonraları yavaş tepki vermeye başladı, ardından hiç çalışmamaya başladı. Bazen arada bir çalışıyor. Aküyü söküp taktığımda stabil hale geliyor gibi fakat bir süre sonra yine tektük çalışmaya başlıyor.

    Anahtarcıya götürüp anahtarı kontrol ettirdim. Anahtarı cihaza doğru tutup bastığında cihazın lcd göstergelerinde değerler okunduğundan anahtarda ariza olmadığını söyledi. Beyinciye git dedi fakat anlayan bir usta bulmak problem.




    Bir ara motor beynini tamire götürüp soğuk lehim tazeletmiştim; bununla alakası olabilir mi? Bu araçlarda merkezi kilit beyni harici olarak bulunmuyor dediler o yüzden motor beyninden şüphe ediyorum. Ya da merkezi kilit beyni nerde bilen var mı?

    Teşekkürler & selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Selamlar, 2007 model Hyundai Matrix 1.6 Crdi aracımın bu gün baskı balata seti değiştirildi, ancak ABS ışığının sönmedegini, söyledi ustam.-Araştırdık bulamadık, neyse 1-2 gün kullan sönmez ise tekrar bakarız dediler. Şimdilik 30 km kullandım.Henüz sönmedi. Sizce sorun ne olabilir.(Sensörleri temizledik, kabloları kontrol ettik dediler)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpaslan11

    elektronik sayılırmı bilmiyorum ama bi fikrin olursa sevinirim.bende 2004 leon signo var 23500 km de. aracın marş almasınından memnun olamıyorum kontağı çevirdiğimde herzaman olmuyor ancak bir tutarsızlık var çeviriyorum ya geç marş alıyor ya almıyor yada çok güzel alıyor bu nun saati yok bazen sabah bazen sıcakkende yapabiliyor.araca yeni yazılım yüklediler,aküyü kontrol ettiler ,boğaz kelebeğini temizlediler,en son enjektörlerden birisi problemli çıktı temizlettik enjektörlerde ayarlandı ancak tam oldu dedim bu sabah yine geç marş aldı belki bı normaldir ama ama benim aklıma yatmıyor bastınmı araba çalışır diye bilirim ama seninde fikrin olursa sevinirim, iyi günler
    Marş dinamosu arızalı olabilir. Bende de aynı sorun vardı geçen günlerde işçilik dahil 300 liraya hallettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zetem Z kullanıcısına yanıt
    ECU Motor Kontrol Ünitesi yani beyinde bir ariza olabilir. Beyni resetleyin. Bu videoya bakabilirsiniz:

    https://www.youtube.com/watch?v=hZvJhuHGWCs
  • 2ay önce bmw aracıma motor üst kapak yapıldı
    5gün sonra araba tekleme yaptı silindir ateşleme arızası verdi
    Bujiler sıfırdı. Sıfır bobin denendi düzelmedi. Lpg, tesisat veya beyinden yapıyordur dedi ustam.
    Lpg sigortasını çıkardık depodan gazı kapadık. Tekleme gitti ancak rölantide oynama, çiğ yakma, dengesiz vites atma gibi sorunlar devam etti. Aracı cihaza bağlayınca 3.silindir enjektör değeri yüksek çıktı. Enjektörler,motor kompresyonu, tesisat ve sensörler 2haftadır kontrol edildi sorun bulunamadı. Şimdi beyin veya motorda sorun var diyorlar. Varmı sorunla ilgili öneriniz
    Çıkma beyin arayışındayım. Mevcut beyinmi tamir edilmeli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kolay gelsin usta.

    Aracım opel corsa c kasa 1.4 benzin 2001 model

    Aracımda hiç bir sıkıntı yoktu birden bire arıza ışığı yaktı ve arabam 3 bin deviri geçmez oldu arızaları foto olarak yüklüyorum. 0531 373 64 26 istanbul avrupa yakası

    arızalar:

    P1122 -GAZ PEDALI POZİSYON SENSÖRÜ 2

    -VOLTAJ ÇOK DÜŞÜK

    -ARALIKLI



    P1550 -ELEKTONİK GAZ KELEBEĞİ KONTROLÜ,YOLUMU AYDINLAT KONUMU

    -SINIRLI PERFORMANS

    -ARALIKLI



    P1120 -GAZ PEDALI POZİSYON SENSÖRÜ 1

    -VOLTAJ ÇOK DÜŞÜK

    -ARALIKLI


    P1550 -LİMP HOME-ELEKTRONİK KELEBEK KONTROL ZORUNLU RÖLANTİ

    -ARALIKLI

    ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogio25 -- 4 Kasım 2020; 2:28:19 >




  • Usta kolay gelsin. Başka bir yerde paylaştığım konuyu burdan paylaşıyorum tekrardan.

    Arkadaşlar merhaba. Iki gün önce ilk sahibinden temiz durumda olan bir pejo 206 hdi xline 2005 aldım. Alırken, aldığım kişi bagaj kapağının açılmadığıni söyledi. Hallederim diyerek aracı aliverdim. Bugün sanayiyi baştan sonra bir kaç kez tavaf ederek usta usta dolaştım. Sözde ustalar ordan oraya pasladi durdu. Adami sorunun çözümüne yaklastirmaya çalışıyorum umrumda değil. Millet babasının hayrına iş yapıyormus gibi davranıyor. Her neyse uzatmaya gerek yok konuyu anlayan anlamıştır zaten.

    Sorunu çözüme yaklaşmakta yaptıklarım aynen şunlar.

    Öncelikle anahtarı aracın kapısına takip çevirdiğim zaman sadece şoför kapısı açılıyor diğer kapılardan herhangi bir tepki yok. Araca binip içerden dili indirdiğim zaman diğer kapılardan tık diye ses geliyor.

    Tüm kilit mekanizmalarini wd 40 ile yağladim

    Aracın kapılarındaki bağlantı soketlerini tek tek söktüm denedim. Acaba kilitlerin herhangi biri tutukluk mu yapıyor diye, hiçbir fark yok kapı kilitlerinde sorun yok gibi görünüyor.

    İşte can alıcı nokta burası. Bagajin kilit motorunu söktüm içini açtım acaba gerçekten motor mu arızalı diye çünkü multimetre ile ölçüm yaptığım zaman motora 12 volt akım geliyordu. Daha sonra bagaj kilidinin içini açıp kilit açık konumda bırakıp tekrar monte ettim. (normal şartlarda mekanizma kilitli konumda kalıyordu kilit açık konumda bıraktım o yüzden).

    Kilit açık şekilde bıraktığım mekanizmayı monte edip bağladım. Sonrasında, şoför kapısını açıp kilitledigim zaman bagaj kilidi kendini tekrar kilitledi.

    Yani beyin sadece kilitleme komutu veriyor motorlara açma komutu vermiyor. Ancak burda yine aklıma takılan şey ise, kapıları manuel olarak kilit açık konuma getirdiğim zaman kapı kilit komutu verse de kapılarda kilitlenme olmuyor? Kilit mekanizmalarinda dc motor kullanılıyor ve bu motor kolay kolay bozulmaz, hem de 4 motorun aynı anda bozulmuş olma olasılığı bana çok uzak bir ihtimal olarak görünüyor. Bu konuda fikir verecek olan olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günler,
    Balkondan baktığımda aracın dörtlüsünün zayıf ve normalden hızlı yandığını gördüm. Gidip baktım. Kumanda açmadı. Anahtarla açtım, içerde dörtlü düğmesi aynı şekilde yanıp sönüyor ama kapanmıyor. Marş basmıyor. Aracım fotoğraftaki 2012 c4 Atraction. Sorunu çözemeyince kutup başını söktüm. Akü sağlam gibi. Sorun ne olabilir bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Gece gece kafama takıldı.
    Teşekkürler
    ARACINIZDA ÇÖZEMEDİĞİNİZ elektronik ABS ve beyin tamiri ve arızası 2022 SORUNLARI

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım benim aracım 2005 Citroen C5 2.0i LPG otomatik vites aracım ilk başlarda zaman zaman tekleme yapıyordu ardından motor arıza ışığı yanıp sönmeye ve motor kendini korumaya aldı hızlanmıyor yoğun tekleme yapıyordu Büjiler,bobin,enjektör değişti sorun giderilemedi bir usta kontrol ederken motora giden şase kablosu araçtan kopmuş o şekilde marş yapınca araç şuan çalışmaz hale geldi marş basıyor araç ateşlemiyor kendi kendine kapıyı açsak bile fan çalıştırmaya başladı kendi kendine silecekler çalışıyor aküyü 1 saatte bitiriyor araç bu şekilde 3 aydır yatıyor beyinciler bizim araçlara öcü gibi bakıyor ilgilenmiyor yardım edecek veya İstanbul içi usta tavsiye edecek biri varmıdır çok zor durumdayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayınpederde 2004 golf 5 var 1.6 FSI tüp takılmamış. 140 binde. Yarı otomatik sanırım.

    Bir süre önce araç durduğu yerde 2 3 dk bile çalışsa fan devreye giriyor diye bilmeyenler aracı kurcalamışlar biraz. Hatta kadranı sökmüşler neden söktülerse. O günden beri kadranda vitesler görünmüyor kaçta hangi konumda olduğu, Şanzımancıya götürdük otomatik şanzıman veya beyinde sıkıntı yok motor ile şanzıman birbirinden habersiz çalışıyor arada bir kopukluk var dediler. Araba vuruntu yapıyor. yolda giderken yavaşlayınca veya sert kullanımda hatta durduğu yerde vites geçişleri yaparken bile sanki arkadan vurmuşlar gibi vuruyor şanzıman.. Komple elektrik tesisatı sökülüp kontrol edildi kablolarda tesisatta bir kopukluk yok beyinde de sıkıntı yok. Bu sıkıntı nerede çözemedik? Acaba tekrar kadranı mı söktürüp baktırmamız lazım?

  • idikut58 İ kullanıcısına yanıt

    merhaba benzer sotum transpoterda başıma geldi sorunu nasıl çözdünüz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba 2012 c5 1.6 ehd otomatik araca sahibim. Gösterge panelinde sağ tarafta yağ sıcaklığını ve vitesi gösteren kısımda yağ sıcaklıgı çizgilerinin 4. 5. Çizgisi ara sına kayboluyor fersiz yanıyor ve bazen tekrar düzeliyor. Kaybolduğu zaman vitesi boşa "N" ye getirdiğim zaman N göstergesi yanmıyor ve o kısma denk gelen vites göstergesi 2. 3. 5. Ve 6. Vites göstergesinin alt kısımları silik görünuyor çizgiler tekrar yanınca herşey yerine geliyor. Böyle bir problem neyden kaynaklanir cözumu nedir bilgi sahibi arkadaşlar yardım ederlerse çok memnun olurum.

  • Umuterkut U kullanıcısına yanıt

    bariz bir şekilde gösterge paneli arka aydınlatmanın servis ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz,

    gösterge paneli sökülecek, arka aydınlatma tamir/değişim yapılacak gibi gözüküyor..

  • aeresol A kullanıcısına yanıt

    Akü ve bsi beyninden kaynaklanıyor olabilir.

  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.