Şimdi Ara

Aracin ön yürüyen düzeninden anlayan lütfen bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayirli cumalar oncelikle.

    Sevgili canlar. Sikintim su: arabam 2001 seat toledo 192bin km de. Araç 11 senedir bende. Onden kazasi hiç olmadi. Ama 1 senedir 120 den sonra direksiyon acayip titriyor. 120ye kadar yag gibi akiyo yolda 120den 140 a kadar direksiyon yerinden kopacak sanki. Kocaelinde ekip otoya gittim salincak burcu dediler. Ya dedim salincaklarda sikinti yok. Neyse 200liraya degistiler. Degisen bisi olmadi o kadar da derdimi anlattim kocaelinde baya bilinen bir yer ama fos cikti. Baska bi ustaya gittim orda jantlarina baktir dedi. Rot balans ayarina gittim ordaki usta hic bi bozukluk yok dedi. Jantlarin da düzgün dedi. Neyse geri geldim ustaya aks dan olabilir dedi. Direksiyon kutumda cok minnacik zar zor belli olabilen hafif bir bosluk var. Ondan olur mu dedim. Yok direksiyondan degil dedi. Aks bu dedi. Baska ustaya gittim poryalardan olur dedi. Baska usta rot milinden olur dedi. Ya kafayi yicem. Amortisor dediler gittim dunya para verdim degistim ama hala titriyo. Salincak burcu dediler degistik aynı. Her usta kafasina gore bisi diyo. Böyle giderse arabayi sifirlicam orayi degis burayi değiş. Daha once basina boyle bisi gelen var mi acaba.

    120ye kadar yag gibi akiyo yolda. 120 den sonra direksiyon sanki bosa cikiyomus gibi bi his geliyo ve titriyo acayip. Amortisorler salincak burclari fren diskleri balatalar degisti. Rot baslari degisti. Sorun nedir acaba?

    Porya mi
    Aks lar mi
    Direksiyon kutusu mu
    Rot mili mi

    Nedir kafayi yicem. İşini bilmeyen ustalar yüzünden dunya masraf ettim arabaya.

    Teşekkürler....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Rot kolu değildir o rot kolundan olsa, düşük km de de yapar ayrıca rot kolunun da yamulması lazım ki, kolay kolay yamulmaz, rotiller ve akslardan olabilir, iyi bir ustanın çok kolay tespit etmesi lazım,
  • Valla hocam bende anlamadim.gittigim yerler büyük servisler. Kafalarina gore iş yapiyo. Araba 11 senedir bende tik yok 1 senedir bu sorun var. Porya yamuklugu sebebiyet verir mi titremeye. Cunki arabayi 10 sene 45yanak 17inc jantla bindim.sanirim poryalari akslari bozdu. Ama her ustanin dedigini yaparsam arabayi sifirlicaz bu gidisle. Yok mu bunun bi testi anlamadim ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poyraz5561 kullanıcısına yanıt
    hocam ön lastikleri söktür içini temizlet, arkadaşın başına geldi 3 yıl hiç patlamamış lastik sökme gereği görmemiş, yanaklardan sızan toz toprak vs içerde külçe olmuş 3 yılda, 90 km den sonra direksiyon kırılacak gibi oluyor diyordu, temizlendi düzeldi sorun. bir öneri sadece :))
  • sağlam bir çukura daldınmı daha önce
  • Poryalardan olacağını zannetmem, ön lastikleri söküp aracı lifte alarak elinize bir levye alarak boşluk olup olmadığını kontrol etmeniz gerekecek. Enteresan olan boşluk hissinin belirli bir hızdan sonra olması, bu genelde balans bozukluklarında olur. Poryalar olsun rot kolları olsun bir sıkıntı olsa 50-60 yada 70-80 km hızlarda çok rahat belli olur, büyük ihtimal hidrolik direksiyon kutusunda bir problem var gibi, gerçi daha önce kontrol edilmiş balansı etkileyen bir unsur var (titreme) yani lastiğin balansını bu süratte başka bir şey bozuyor. Son olarak direksiyon boşa çıkıyormuş gibi kastınız direksiyonun hissizleşmesi ise bu direksiyon kutusuna bağlantılı bir sorun. İlla ki ustası bulunur,
  • İlk akla gelen lastik balans ayarı. O kontrol kesin mi? Jantı makinaya bağlayıp 0 ayarını gözünle gördün mü? Direksiyondan olsa araç titremeden daha çok gezme yapar. İşini iyi bilen bir rot balansçı bulup test sürüşü yaptır sorunu tespit eder. Mekanikçiler bile bu tür sorunlar için önce rot balansçıya yönlendirip onun tavsiyesine göre parça değiştirir.
  • Bence balans ayarını aracın üstünde yaptır.Tekerleği sökmeden.Böylece boşluklarla beraber balans yapılmış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastikten olabilir. lastikleri değiştir vakti geldiyse
  • Cevaplarınız icin minnettarim kardeslerim ve büyüklerim.

    Ozellikle balans yaparken ustaya dedim sorun bu diye. Servis size yolladı rot balans a baktir diye. Balans ustasi tek tek bakti abi jantlar da egrilik yok balanslari mukemmel dedi.

    Servis salincak dedi salincak burclari değişti.
    Baska bi ustada amortisorler takozlar değişti.fren disklerini de degistik.

    Simdi otobanda bastim 160 dan sonra titreme sifir oluyor ve direksiyon sertleşiyor kendini topluyor. Ama 120 145 arasi direksiyon sanki dagilmis gibi hem titriyor hemde acayip yumusak hale geliyo. Uflesen donecek gibi. Daha once frene basınca titreme oluyodu. Diskler degisti bi zaman sonra frene hafif basınca tekrar titredi. Tornaya soktuk duzeldi bi zaman sonra tekrar titredi. Dedim orjinal disk alayım.gittim orjinal disk aldim su an frende sıfır titreme. Ama su hizlanmada ki titreme işini çözemedik. Bilyalar saglam ses yok balansci bakti arabanin ustunde. Alt takim yuvalarinda darbe yok usta gayet saglam alt taraflar bosluk yok diyo.

    Kafayi yicem. Yarin gidip baska ustaya gostercem. Aks uzerinze karar kildik ama 160 dan sonra arabadaki titreme neden hic kalmiyor. Aks olsa daha fazla ses ve titreme yapmaz mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yazdığınız hızlarda titreme balansa daha çok benziyor. Ön takım arızasındaki titreme daha düşük hızlarda başlar. Jant temizliğini ve arabanın üzerinde balans ayarı yapılmasını tavsiye ediyorum. Arabanın üzerinde yapılırsa ön takımdaki hataları telafi eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ben Kemal Geliyorum -- 25 Haziran 2016; 10:52:21 >
  • Aynı sorun bende de vardı balans yaptırdım geçti sorun. Bir lastikçinin balansı diğerinde çok farklı çıkabiliyor makinaları bozuk yada bakımsız olabiliyor bir kaç yere daha balans için danışın, daha sağlıklı olur.
  • poyraz5561 kullanıcısına yanıt
    gittiğiniz yerler yetkili servis mi?
  • Gazdan ayağı çekince kesiyorsa akslar bozuktur.
  • Hepinize cok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Aks porya degistircektik az daha. Bi usta uzerinde balans yaptir dedi. Gittim yaptırdım usta sağ ön lastik janta guzel oturmamış yüksek hizda ondan balans yapıyor dedi. Lastigi janttan ayirdi zimpara yapti bisiler yapti. Şimdi gram titreme yok yağ gibi akiyor araba şükürler olsun. Hepinize tesekkur ederim.

    Şunu anladim ki yorum yapanlar harbiden anliyor bu işten. Usta gibi tespit yapiyorsunuz masallah :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • poyraz5561 kullanıcısına yanıt
    Gelmiş geçmiş olsun, forumun amacıda bu zaten, fikir alışverişi
  • kötü ustalar adamı usta ediyor işte.

    Artık arabanın bir yeri bozulunca parçayı alıp ustaya gidiyorum, al diyorum şunu şuraya tak.

    liftim, alet edevatım olsa ona da gerek kalmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poyraz5561

    Hepinize cok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Aks porya degistircektik az daha. Bi usta uzerinde balans yaptir dedi. Gittim yaptırdım usta sağ ön lastik janta guzel oturmamış yüksek hizda ondan balans yapıyor dedi. Lastigi janttan ayirdi zimpara yapti bisiler yapti. Şimdi gram titreme yok yağ gibi akiyor araba şükürler olsun. Hepinize tesekkur ederim.

    Şunu anladim ki yorum yapanlar harbiden anliyor bu işten. Usta gibi tespit yapiyorsunuz masallah :)

    Sorunun çözülmesine sevindim. Tabii ilk gittiğin balansçı da balansı kaçık lastiği nasıl görmedi o da ayrı konu. Bu tür sorunlarda hem makinaya bağlayarak balans, hem de eski usul tekerlek araçtayken balans yapmak en iyi sonucu verir. Özellikle de eski araçlarda. Makinalı balans yaptırırken başında bekleyip her iki tarafın da 0 olduğunu gözlemlemek şart. 5 gram bir şey değil falan diyerek sallayabiliyorlar.




  • Alin benden de o kadar. Alet edevatik liftim olsa alir kendim söker takarim. Zaten disk balata su bu kendim degistiriyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.