Şimdi Ara

Aracımın Çizilmesini Önlemek İçin Kamera Taktırabilir miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    Diyelim aracım park ettiğim bir yerde çizildi. Bunu kimin yaptığını tespit edebilmek için kendi alabileceğim önlemler var mı? Araca bu amaçla taktırabileceğim bir kamera var mı? Gerçi bu kamerayla dış cephedeki bi hasarı tespit etmek epey zor olur. Bu konuyla ilgili ne gibi önlemler alıyorsunuz veya alınabilir?




  • 24 saat kayıt yapan araç kameraları var. Forumda biraz araştır kullanan çok insan var. Aracın 4 bi yanına yapmak maliyetli olur ama ön ve arkaya geniş açılı iyi bir kamera alabilirsin. 1080P çözünürlükte alma yalnız, leş gibi oluyor, plakalar bile okunmuyor çoğunda.

  • Mümkün değil hocam, arabanın 4 tarafı var, ayrıca diyelim ki yaptınız kameralar içeride olacak , uzun boylu adam ya da kısa çocuklarin kafasını göremezsiniz.

    Kisacasi mantıkli değil ama evinizin önüne park ettiginizde kimin zarar verdigini tespit etme amacli evinizin balkonuna zoomu iyi bir kamera koydurabilirsiniz..

    Cok takiliyorsaniz kalın şeffaf ppf kaplama da yaptirabilirsiniz ya da üstüne branda vs ama sakınan göze çöp batıyor biraz salmanızı öneririm, aksi halde kafayi yersiniz saclariniz kel olur ya da bembeyaz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    full hd görüntü nasıl çöp oluyor? benim ön arka kamera cam gibi. 300-400 liralık piranha vs. markalar çöp olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt
    YouTube a gir, 1080p full HD diye satılan kameraları bi incele. Çoğunluğu çöp. Net olanların fiyatı da DSLR fotoğraf makinesiyle yarışıyor. Saçmalık. Kullanılan sensörlerin kalitesizliği sanki depoda kalan malları bitirmek için ürün çıkartmışlar gibi. Cam gibi denilenler de gördüm. Akşam olunca blur artıyor. Hiç de net olmuyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte. ben viofo a129dan gayet memnunum. 900 liraydı 2 yıl önce.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    viofo bu işin piri bir marka bende a129 modeli alacaktım ancak 1920x1080p olduğu için almadım ilginç şekilde alt modeli a119v3 modelinde 2560x1600p kullanmışlar ondan aldım hocam ama şu var çözünürlük de elbet bir yerde tercih ama önemli olan sensör ki zaten viofoyu çinli diğer markalardan ayıran özelliği; Sony sensör kullanması

  • teorik olarak mümkün ancak pratik olarak imkansız. çünkü 2 kamera bile koysanız, her bir kamera 1 A akım çeker, 2 A akım eder. tam dolu bir akü 60 Ah (amper saat) dir. yani 2 kamera araç park halindeyken çalışsa akününüz 2 güne kalmadan bitecektir. bu yüzden normal araç kameraları aküyü yememek için sadece araç çalıştığında kayıt yaparlar. bunu belki şu şekilde aşabilirsiniz. bagaja başka bir akü koyarsınız, aracın tepesine veya arka camına güneş panelleri falan, aküyü oradan şarj edip sistemi döndürebilirsiniz belki. bu da meşakkatli. en iyisi aracınızı güvenlik kamerası olan bir yere bırakmak.

  • en güzeli kapalı otopark

  • kesinlikle öyle de arkadaş 1080p çöp dediği için karşı çıktım. güneş tersten gelince cpl filtre de çok kurtarmıyor ama normal şartlarda görüntü gayet iyi yani

  • Kamera da çiziği önlemez ki.. çiziği yapanı izleyip bulcaksınız. Sonra karşısına çıkacaksınız al çizdin arabayı ver parasını vs diyeceksiniz. çocuksa bu daha büyük bir sorun. adam parayı vermeyi reddetti uğraş dur. Dava falan açmanız lazım. Bu ülkede yıllarınızı verirsiniz bi çizik için.

  • Araç 360derece kamera sistemi ile aracın her yerini çekebiliyon. Araca yaklaşanlar net gözüküyor?

    4adet kamera takıyorlar, ikisi ayna altına biri öne plaka kısmına, biride arka plaka kısmına..


    Araç içine takılmıyor. Ekstra taktırabilirsin.



    1001carsyoutube
    The four 360 degree cameras on the Audi vehicle scan the immediate vicinity and display obstacles within. Drivers can choose from different views that simplify parking and maneuvering. A virtual overhead view shown in the MMI display gives the driver an overview of the overall parking situation. The view from the front camera helps when maneuvering, as it detects obstacles in front of the car. The system is automatically activated when driving in reverse or by pushing a button. 360 degree cameras system showed on the movie is available in Audi A6, A7, A8 and Q8.
    https://www.youtube.com/watch?v=kmfziX2Qd2s
  • paraya kıyıp ppf kaplama yaptırabilirsin mesela

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.