Şimdi Ara

Aracımda laptop bataryası doldurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Kampa gideceğiz ve bize orada laptop lazım olacak film vs için.Acaba 300 V bir inverter bizim işimizi görürümü önceden hiç kullanmadım.Hatta projeksyon da kullanmak istiyoruz.Yanımızda birtane yedek akü götür
    Aracımda laptop bataryası doldurma
    eceğiz
    Aracımda laptop bataryası doldurmalaptop bataryası ve projeksyonun amper ve watt değerlerini resimde koyuyorum.Böyle birşey yapabilir miyiz acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • forumda ''12v>220v inverter'' diye konu var aratınız detaylı bilgi mevcut.
    kısa cevap ise; evet olur.
  • Laptop neki gaming vs değilde normal birşey ise 6-8 saat dayanır bataryası heleki projeksiyon ile izlenecekse ekran karartılır güç tasarrufunda şarj ihtiyacı olmadan filmi izletir. Tabi makineni bilemem...

    Yazmak istediğin 300w bir inverter varsayıyorum.

    Laptop bataryası kaç watt gözükmüyor. Yanlış hatırlamıyorsam amperXvolt=Watt tan 90w o , projeksiyonun ne kadar tükettiğini hesaplıyamıyorum tahmini 180-200w olur daha fazla olduğunu sanmam.

    Bu durumda inverter kurtarır.

    60Ah bir akü ise ondada 720W güç vardır. Yani 2 saat çalıştırır sonunda akü bitmiş olur. Marş alacak kadar güç kalması için bi %30-40 kalması lazım desek 1,5 saatten sonrası riskli demektir.

    Elektrikçi değilim hobi olarak bakıyorum. Kampçılık elektronik vs ilgi alanlarıma giriyor. Hesaplarda yanlışlık olabilir ama film işi sakat. Varsa bir yedek akü onu kullanmak daha mantıklı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 12v bir çıkış var bu direkt kullanılabilir ise daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Yani dc - dc ayarlı voltaj düşürücü kullanılarak.

    İnverter ile dc yi ac ye çevirip sonra dekrar Dc ye çevirerek laptopu şarj etmiş olacaksınız. Projeksiyon da adaptörlü ise onda da aynı şey olacak. Bu dönüşümler bir enerji kaybı olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.