Şimdi Ara

Araç muayenede yeni düzenleme TÜVTÜRK'e alternatif geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
6.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç Muayene ücretlerinin yüksekliğine olan tepki sosyal medyada çığ gibi büyüyor. Bu durum karşısında bazı çalışmaların yapıldığı ve yeni düzenleme için düğmeye basıldığını öğrendik. Hem hükümet hem de muhalefet Milletvekillerinin de teklif vermek için çalışma başlattığını öğrendik.

    Aslında araç muayene işlemi daha önceleri Devlet tarafından çok cüzi ücretlerle yapılıyordu. Teknolojik gelişimleri yaparak bu işleme devam edebilirdi ama bunun yerine özelleştirme tercih edildi. Hal böyle olunca da Araç Muayene işlemi tekele dönüştü.

    Üzerinden çalışılan yeni düzenleme için bazı seçenekler masada. Bu seçenekler ise şu şekilde;



    • Alternatif araç muayene şirketlerinin kurulması,
    • Otomobil firmalarının yetkili servislerine Araç Muayene yetkisi verilmesi,
    • 5 yaş altı araçların muayeneden muaf tutulması,
    • Araç Muayene ücretlerinden Devlet payından feragat edilmesi ve şirket karından indirim talep edilmesi,
    • Muayene süresinin 1 yıl arttırılması,

      Yukarıdaki seçenekler üzerine çalışma yapılıyor. Yakın bir zamanda çalışmanın netleşeceği ve yeni dönemde Meclise kanun teklifi olarak verileceği edindiğimiz bilgiler arasında.




    https://www.otobilgim.com/oto-haber/arac-muayenesi-ile-ilgili-onemli-gelisme/?fbclid=IwAR1o_MCkWPsY-cSfOT2ZmyB9HleJEUY6HCqmhiWzmhLAkVIQqMxekKr28AI

    En başından beri olması gereken buydu mutlaka tekelden çıkmalı. Rekabet olursa daha insancıl muamele görür ve daha az soyuluruz.







  • Kimsenin bu interneti sosyal sosis medyayı taktığı yok. Bugün oy deposu olan kesimin evinde internet bile yok.

    Bu işler tv ile yürüyor. Oy deposunu yönlendirme oradan başlıyor. Ve en önemlisi çoğu kişinin aracı bile yok. Aracı olanlarda muayene zamanı biraz hayıflanır o kadar. Sonra unuturlar.

    ÇÜNKÜ HÜKÜMETTE ECEVİT YOK. EĞER ECEVİT OLSAYDI KK OLSAYDI GÖRÜN REZİLLİĞİ. ARACI OLMAYAN BİLE ARAÇ MUAYENE ÜCRETİNİ ELEŞTİRİRDİ. ANLAYIN ARTIK HALK BÖYLE YÖNETİLMEYİ İSTİYOR SEVİYOR SİYASAL İSLAMI NE OLURSA OLSUN LAF KONDURMAK İSTEMİYOR. BU ÜLKE SOSYAL DEVLETİ İSTEMİYOR. BEN AĞA OLAYIM GERİSİ KÖLE OLSUN PEŞİNDE.
    Ben olsam bu millet için kılımı kıpırdatmam.Nasıl olsa her şekilde oy alıyorlar milletten.Kendim memur olmama rağmen memura temmuz ayında yapılan zama hayret ettim.Yani hiç yapmadı diyelim.Ne yapabilirler ki.Çıkıp da yürüyecek sendika yok.Zaten yetkili olanlar satılmış.Şimdi ordan burdan muayene ücretine tepki gösteriyorlarmış.Yesinler sizin tepkinizi.Geri adım atmasalar ne yapabilirsiniz ki.Adamlara tutmuş memleketin tapusunu vermişsin.Devleti toptan partiye devretmişsin.Astığı astık kestiği kestik kimse birşey diyemiyor.Barolar yasası 15-20 yıl önce olsa kıyamet kopardı.Şimdi haberini bile sunamıyorlar.Şu forumda bile şu soygunu savunmak isteyen içi içini yiyen ama tepki göreceği için yazamayıp hazır kıta bekleyen bir sürü aktrol varken muayene ücreti 1000 lira olsa ne olacak ki.
    Özelleştirilmeden önce cüzi bir ücret alınarak mı yapılıyordu Böyle saçma birşey inanan var mı aranızda?

    Zaten mevcut sözleşme 2027 yılında bitecek. Birileri düğmeye bastı bu işi kapmak için şimdiden çalışma yapıyor, millette sazan gibi bunların çarkına su taşıyor. Son iki madde vatandaşın gazını alma maksat orada dursun işte bunlar üzerine de çalışıyoruz olayı, diğer baştaki 3 madde zaten bu işin ikinci etabında yani 2027 yılından sonra yapılması düşünülen bundan 15 sene önce de planlanan işlerdi. Zaten devlet payından vazgeçmesi seçeneklerden olayı tam bir komedi,anında vazgeçebilir tutan mı var? Muayene ücretinin yarısını yani %50'sini devlet alıyor,şirketin aldığının bir de KDV'si devlete gidiyor,üstüne bir kurumlar vergisi alıyor. Zaten paranın aslan payını alan devlet.

    Ayrıca şirketten indirim istenecek imiş, zaten %50'sini ücretin devlet alıyor geriye sanki dünya kadar para kalıyor ki hadi istedi diyelim de istemesine gerek yok,yapıyorum der yapar. Ülke zaten Ali babanın çiftliğine döndü ama burada bunu yapması için yasal engelde yok.Özel kanun filan çıkartması da gerekmiyor.

    Diğer bir konuda yazdım bu iş tekel mekel değil hala tekel olduğunu zannedenler var. Sanki 3-4 muayene şirketi olsa rekabet olacak. Muayene ücretlerinin tamamını devlet belirliyor. Öyle taban fiyat illa 100 TL veya 500 TL olacak diye bir şart sözleşmede yok. Zaten muayene gibi devletin katkı aldığı bir işte rekabet olamaz,bu tür işlerin parası sabittir ve devlet belirler.

    Örneğin Egzoz Emisyon ölçümünü Çevre Bakanlığı gerekli şartları sağlayan tüm şirketlere veriyor ki şartlar çok zor değil. Ayrıca ihale de yapılmıyor,şartları sağlayan herkes bu işi yapabilir. Rekabet mi var orada? Aynı şehirde onlarca farklı egzoz emisyon ölçüm istasyonu var fiyatları değişken mi? Egzoz emisyon gibi yatırım ve işletme maliyeti normal muayeneye göre çok çok ucuz olan işin bile ücreti son 2 yılda devletin yaptığı zamlar ile 80 TL gibi yüksek bir rakama geldi. Eskiden kahve parasından halliceydi egzoz emisyon ölçüm ücreti.


    Ülkede nasıl olsa bu saçmalıkları yiyecek milyonlar olunca saçma sapan sosyal medyada binlerce konu açılır. Muayene ücretlerinin düşürülmesi için toplantı filan yapılmasına gerek yok, Ulaştırma Bakanlığı 1 hafta sonra bile demiyorum bakın yarın sabah istese anında düşürür,tam yetkiye sahipler.

    Ama sene başında muayene ücretlerine gelen yüksek zammı bile yeni farkeden yani tam 7 ay sonra vatandaşa ne yapılsa yeridir. Alsınlar TÜV'ün elinden,üstüne bir de tazminat ödesinler ondan sonra devlet ki sanki devlet bedavaya iş yaptı şu ana kadar bassın haracı da bu günleri sonra mumla arasın herkes. Alt tarafı köprü ücreti bile dünyanın parası hala devletin muayeneden çok az para alacağına inanlar var ülkede. Vergim ile yapılan Allahın köprüsüne bile yıllardı para ödüyoruz,araç alırken bir kendimize bir devlete en az alıyoruz ama muayene ücretlerini devlet düşürecek. Hee düşürür tabi,2 gün düşer 3. gün 3 katı zam gelir
    -Alternatif araç muayene şirketlerinin kurulması,
    Kurulan şirketler ağız birliği yaparak aynı fiyata hizmet verirler. Video oyununda bile neler dönmüştü(Bkz: Aral), bu kadar büyük paraların döndüğü sektörde ağız birliği yapmayacaklar mı sizce?

    -Otomobil firmalarının yetkili servislerine Araç Muayene yetkisi verilmesi
    Allah korusun, TüvTürk'ü tercih ederim. Her muayeneden kalır, bir bakım yaptırıp geçmek zorunda kalırız.

    -5 yaş altı araçların muayeneden muaf tutulması
    Böyle bir ihtimal imkansız, büyük bir oran ve paraya denk geliyor. İmkanı yok.

    -Araç Muayene ücretlerinden Devlet payından feragat edilmesi ve şirket karından indirim talep edilmesi
    Türkiye'de yaşamayan insanların inanabileceği bir iddia. Yorum dahi yapmak istemiyorum.

    -Muayene süresinin 1 yıl arttırlması
    Tek elle tutulur ve hayata geçirilebilecek seçenek bu gibi duruyor. Bu şekilde bir gaz alınır vatandaştan, sonra o bir yılın parası da ilk güncellemede eklenir. Herkes mutlu.
  • "Araç Muayene ücretlerinden Devlet payından feragat edilmesi"

    Bu hariç hepsi olabilir..
  • Kimlik kartlarında olduğu gibi bir tepki olursa seve seve ya alternatif yada fiyatlandirmada indirim olabilir hakeza ticari ve binek gözetmeksizin 3 yıla çıkarmak da mantikli.ama balık hafızalı bir toplumuz gündem değişirse bir anda unutulup gider sonra herkes birbirine "yav şu muayene ücreti işi vardı noldu?" Diye sorar
  • 3 ve 5 numara iyi ama diğerleri riskli. Diğer şirketler monopol kurabilir. Yetkili servisler kulağa hoş geliyor ama parça satışına kılıf olabilir.

    Başka şirketler girdiğinde servislere de yetki verilmesi iyi olur. İsteyen daha titiz olduğunu düşündüğü servis çalışanına arabasını teslim eder.
  • Bu ülkede vatandaşın lehine bir düzenleme olacağını düşünüyorsak henüz kıdemli vatandaş olamadık demektir. Daha geçen senelerde tüvtürk denen ucube kurumun binek araç muayene süresini 1 yıla düşürmek için kulis yaptığı konuşuluyordu.
  • Adamların yanlış bilmiyorsam sözleşmesinin bitmesine epey süre var. İmza atmışsın yatırım yapmışlar. Bu şartlarda nasıl alternatif gelebilecek?
  • Devlet borç batağında iken böyle birşey yaparlarmı = ) güldürmeyin adamı
  • halkın gazını alma taktikleri bunlar
  • bu ülkede halkın yararına olacak, yüzünü güldürecek bir şeylerin yapılacağına dair olan inancımı uzun zamandır yitirdim. daha kötüleri olmasın da.
  • Hangi sosyal medya bu ?

    Her gün trend olanlar belli. Kedicikleri olan hocanın fanları Evrime saydırıyor, Survivor isimleri, K-Pop fanları vs

    Ben daha hiç benzin veya muayene ile ilgili bir tweet görmedim.
  • Bence köprünün ortasında duran adam sayısını artırsalar yeterli
  • Twitter kullanmıyorum ama bir haftadır Facebook'da her 10 posttan 1 tanesi muayene soygunuyla ilgili
  • Kimsenin bu interneti sosyal sosis medyayı taktığı yok. Bugün oy deposu olan kesimin evinde internet bile yok.

    Bu işler tv ile yürüyor. Oy deposunu yönlendirme oradan başlıyor. Ve en önemlisi çoğu kişinin aracı bile yok. Aracı olanlarda muayene zamanı biraz hayıflanır o kadar. Sonra unuturlar.

    ÇÜNKÜ HÜKÜMETTE ECEVİT YOK. EĞER ECEVİT OLSAYDI KK OLSAYDI GÖRÜN REZİLLİĞİ. ARACI OLMAYAN BİLE ARAÇ MUAYENE ÜCRETİNİ ELEŞTİRİRDİ. ANLAYIN ARTIK HALK BÖYLE YÖNETİLMEYİ İSTİYOR SEVİYOR SİYASAL İSLAMI NE OLURSA OLSUN LAF KONDURMAK İSTEMİYOR. BU ÜLKE SOSYAL DEVLETİ İSTEMİYOR. BEN AĞA OLAYIM GERİSİ KÖLE OLSUN PEŞİNDE.
  • Ben olsam bu millet için kılımı kıpırdatmam.Nasıl olsa her şekilde oy alıyorlar milletten.Kendim memur olmama rağmen memura temmuz ayında yapılan zama hayret ettim.Yani hiç yapmadı diyelim.Ne yapabilirler ki.Çıkıp da yürüyecek sendika yok.Zaten yetkili olanlar satılmış.Şimdi ordan burdan muayene ücretine tepki gösteriyorlarmış.Yesinler sizin tepkinizi.Geri adım atmasalar ne yapabilirsiniz ki.Adamlara tutmuş memleketin tapusunu vermişsin.Devleti toptan partiye devretmişsin.Astığı astık kestiği kestik kimse birşey diyemiyor.Barolar yasası 15-20 yıl önce olsa kıyamet kopardı.Şimdi haberini bile sunamıyorlar.Şu forumda bile şu soygunu savunmak isteyen içi içini yiyen ama tepki göreceği için yazamayıp hazır kıta bekleyen bir sürü aktrol varken muayene ücreti 1000 lira olsa ne olacak ki.
  • Özelleştirilmeden önce cüzi bir ücret alınarak mı yapılıyordu Böyle saçma birşey inanan var mı aranızda?

    Zaten mevcut sözleşme 2027 yılında bitecek. Birileri düğmeye bastı bu işi kapmak için şimdiden çalışma yapıyor, millette sazan gibi bunların çarkına su taşıyor. Son iki madde vatandaşın gazını alma maksat orada dursun işte bunlar üzerine de çalışıyoruz olayı, diğer baştaki 3 madde zaten bu işin ikinci etabında yani 2027 yılından sonra yapılması düşünülen bundan 15 sene önce de planlanan işlerdi. Zaten devlet payından vazgeçmesi seçeneklerden olayı tam bir komedi,anında vazgeçebilir tutan mı var? Muayene ücretinin yarısını yani %50'sini devlet alıyor,şirketin aldığının bir de KDV'si devlete gidiyor,üstüne bir kurumlar vergisi alıyor. Zaten paranın aslan payını alan devlet.

    Ayrıca şirketten indirim istenecek imiş, zaten %50'sini ücretin devlet alıyor geriye sanki dünya kadar para kalıyor ki hadi istedi diyelim de istemesine gerek yok,yapıyorum der yapar. Ülke zaten Ali babanın çiftliğine döndü ama burada bunu yapması için yasal engelde yok.Özel kanun filan çıkartması da gerekmiyor.

    Diğer bir konuda yazdım bu iş tekel mekel değil hala tekel olduğunu zannedenler var. Sanki 3-4 muayene şirketi olsa rekabet olacak. Muayene ücretlerinin tamamını devlet belirliyor. Öyle taban fiyat illa 100 TL veya 500 TL olacak diye bir şart sözleşmede yok. Zaten muayene gibi devletin katkı aldığı bir işte rekabet olamaz,bu tür işlerin parası sabittir ve devlet belirler.

    Örneğin Egzoz Emisyon ölçümünü Çevre Bakanlığı gerekli şartları sağlayan tüm şirketlere veriyor ki şartlar çok zor değil. Ayrıca ihale de yapılmıyor,şartları sağlayan herkes bu işi yapabilir. Rekabet mi var orada? Aynı şehirde onlarca farklı egzoz emisyon ölçüm istasyonu var fiyatları değişken mi? Egzoz emisyon gibi yatırım ve işletme maliyeti normal muayeneye göre çok çok ucuz olan işin bile ücreti son 2 yılda devletin yaptığı zamlar ile 80 TL gibi yüksek bir rakama geldi. Eskiden kahve parasından halliceydi egzoz emisyon ölçüm ücreti.


    Ülkede nasıl olsa bu saçmalıkları yiyecek milyonlar olunca saçma sapan sosyal medyada binlerce konu açılır. Muayene ücretlerinin düşürülmesi için toplantı filan yapılmasına gerek yok, Ulaştırma Bakanlığı 1 hafta sonra bile demiyorum bakın yarın sabah istese anında düşürür,tam yetkiye sahipler.

    Ama sene başında muayene ücretlerine gelen yüksek zammı bile yeni farkeden yani tam 7 ay sonra vatandaşa ne yapılsa yeridir. Alsınlar TÜV'ün elinden,üstüne bir de tazminat ödesinler ondan sonra devlet ki sanki devlet bedavaya iş yaptı şu ana kadar bassın haracı da bu günleri sonra mumla arasın herkes. Alt tarafı köprü ücreti bile dünyanın parası hala devletin muayeneden çok az para alacağına inanlar var ülkede. Vergim ile yapılan Allahın köprüsüne bile yıllardı para ödüyoruz,araç alırken bir kendimize bir devlete en az alıyoruz ama muayene ücretlerini devlet düşürecek. Hee düşürür tabi,2 gün düşer 3. gün 3 katı zam gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 24 Temmuz 2020; 0:27:24 >




  • -Alternatif araç muayene şirketlerinin kurulması,
    Kurulan şirketler ağız birliği yaparak aynı fiyata hizmet verirler. Video oyununda bile neler dönmüştü(Bkz: Aral), bu kadar büyük paraların döndüğü sektörde ağız birliği yapmayacaklar mı sizce?

    -Otomobil firmalarının yetkili servislerine Araç Muayene yetkisi verilmesi
    Allah korusun, TüvTürk'ü tercih ederim. Her muayeneden kalır, bir bakım yaptırıp geçmek zorunda kalırız.

    -5 yaş altı araçların muayeneden muaf tutulması
    Böyle bir ihtimal imkansız, büyük bir oran ve paraya denk geliyor. İmkanı yok.

    -Araç Muayene ücretlerinden Devlet payından feragat edilmesi ve şirket karından indirim talep edilmesi
    Türkiye'de yaşamayan insanların inanabileceği bir iddia. Yorum dahi yapmak istemiyorum.

    -Muayene süresinin 1 yıl arttırlması
    Tek elle tutulur ve hayata geçirilebilecek seçenek bu gibi duruyor. Bu şekilde bir gaz alınır vatandaştan, sonra o bir yılın parası da ilk güncellemede eklenir. Herkes mutlu.




  • buradaki yazının altındaki yorumlarda sözleşmenin 2027 de biteceği söylenmiş. Bilmem kaç milyon dolara ihalesi yapılan şeye kim bilir ne maddeler koyulmuştur. Kolay olacağını sanmıyorum.https://www.arabam.com/blog/haberler/tuvturk-muayene-ucretleri-tepki-cekti/
  • 5. cisi berbat. 6 ayda bir muayene olmalı. 2020 yılında saçma sapan otomobili olan var.

    Ücret 50 tlyi geçmemeli.

    Geri kalanın hepsi olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mathematician_01

    Bence köprünün ortasında duran adam sayısını artırsalar yeterli
    Bi tek ben anlamadım sanırım
  • Tüvtürk istasyonunda eksoz muayenesinden kalan bir arkadaş, tamirci masrafı çok deyince sanayi ölçümcüsüne +200 vererek muayeneyi geçirdi. Tüvrürk istasyonuna böyle bir teklifle gidebilir misiniz? Birde Türkiye de böyle bi gerçek var. İşini ciddiyetle yapan bir kurum aslında ama fiyatlar kesinlikle daha makul olmalı.
    Masum değiliz hiç birimiz..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.